Stukjes in het wild

Smurfin’ smurfin’ winds­mur­fin’

* Ik haat Queen Elizabeth. Want zij heeft mijn wasdroger per­soon­lijk goed­ge­keurd, gezien het stic­ker­tje met daarop by appoint­ment to her Majesty Queen Elizabeth II. Maar het verrekte ding hield er vorige week mooi wél mee op. En daarom haat ik Queen Elizabeth.
* Ik haat poort­wach­ters. Omdat ze door onze wetgever aan weers­zij­den van de WAO‐ingang zijn gezet om zowel mij als mijn werkgever zenuw­ach­tig te maken. En daarom haat ik poort­wach­ters.
* Ik haat de klopgeest in de hak van mijn laarsje. Omdat mijn hak aan alle kanten dicht is, kan ik het spook niet in de kraag vatten. Intussen tikt, klopt, rolt en rammelt hij vrolijk door. Klop­gees­ten zijn gemeen, sneaky, irritant en mee­do­gen­loos. En daarom haat ik de klopgeest in de hak van mijn laarsje.
* Ik haat de verkoper van mijn huis. Omdat hij de gemeen­te­lij­ke bureau­cra­tie niet heeft mee­ge­no­men in zijn planning – hoe wereld­vreemd!-, waardoor mijn hypo­thee­kof­fer­te morgen afloopt en ik mogelijk een nieuwe offerte moet accep­te­ren met een hogere rente. En daarom haat ik de verkoper van mijn huis.
* Ik haat Essent. Omdat ze me al twéé zwarte Senseo‐apparaten zouden hebben gestuurd, terwijl ik er nog niet één heb ontvangen. Drie vinden ze wat veel. En daarom haat ik Essent.
* Ik haat een van mijn hulp­troe­pen. Omdat ze zegt dat ik niet enthou­si­ast genoeg reageer als ze me vertelt hoe blij mijn werkgever met me is. Maar ik weet zeker dat we het daar helemaal niet over gehad hebben. En daarom haat ik een van mijn hulp­troe­pen.
* Ik haat mijn zoek­ven­ster. Omdat mijn zoek­ven­ster zodanig op zoek is naar zichzelf dat het al doende de hele omgeving saboteert. Herstart, herstart, herstart, herstart. En daarom haat ik mijn zoek­ven­ster.
* Ik haat mop­pers­murf. Ik kon geen énkele goede pasfoto van hem vinden, wat betekent dat mop­pers­murf lijdt aan een een typisch geval van slechte pr. En daarom haat ik mop­pers­murf.

Maar omdat go with the flow het beste levens­mot­to is, hou ik wel van winds­mur­fen.

De oude reacties op dit stukje kun je hier lezen. Nieuwe reacties mag je gewoon hieronder plaatsen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.