Stukjes in het wild

Egoïsme

egoïsme vs zezunja

Egoïsme
Wat betekent dat?
let­ter­lijk:
ego·ïs·me (het ~)
1 de levens­hou­ding van iem. die voort­du­rend het eigen belang en eigen welzijn op het oog heeft => ik-zucht, zelfzucht; => altruïsme
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
Onder de vlag van egoïsme dien ik mijn eigen­be­lang. Methode: auteurs­recht. Er rust copyright op alles op deze webstek. De meeste rechten liggen bij mij (tekst/tekeningen/foto’s). Het tweaken van de site komt voor rekening van de heer Yuri Maanzand, die rechten liggen dus bij hem. Het onder­lig­gen­de raderwerk is van WordPress, waarvoor mijn dank.
En wat voel je daarbij?
Egoïsme is een rotwoord
Leg eens uit?
Een levens­hou­ding waarbij je voort­du­rend je eigen belang en je eigen welzijn op het oog hebt, klinkt mij wat aso in de oren. Daar hebben die arme kin­der­tjes in Afrika niets aan, dunkt me. Maar als het gaat om auteurs­recht ben ik met graagte niet links, niet rechts, maar recht­door­zee. Bovendien geloof ik erg in de kracht van de levens­lus­ti­ge homo sapiens, want daar hebben die arme kin­der­tjes in Afrika namelijk wél wat aan. En levens­lust ontstaat bovenal door het voort­du­rend op peil houden van het eigen welzijn.
Zo lust u er nog wel een zegt u? Mijn psy­cho­lo­gie van de koude grond doet zo’n 24,50 per kilo.

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.