Stukjes in het wild

Nepotisme

priapisme vs. zezunja


Nepotisme
Wat betekent dat?
let­ter­lijk:
ne·po·tis·me (het ~)
1 vriend­jes­po­li­tiek
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
Mijn links staan altijd rechts, onder het kopje Nepotisme. Links in weblog­land hebben iets gratuits, iets corrupts en iets over­dre­ven belang­rijks. Links bepalen je ranking bij Google (hoe meer relevante links, hoe hoger je staat), links bepalen mede je imago (als je alleen maar op domme websites gelinkt wordt, wat zegt dat dan over jou?), links zijn een ruil­mid­del (sta ik in jouw link­lijst­je, dan mag jij in het mijne, ontbreek ik bij jou, dan kom je er bij mij ook niet in), links bepalen je plaats in de hier­ar­chie (‘nieuwe’ weblog­gers komen moei­lij­ker aan een plek in link­lijst­jes dan ‘ouwe’ weblog­gers) en links bepalen simpelweg hoeveel bezoekers je krijgt (staat jouw link op veel­be­zoch­te sites, dan heb je veel bezoekers, hoe klote je webzijde ook is, andersom is ’t hetzelfde: een mooie webzijde zonder inkomende link is een parel waar zelfs de zwijnen niet bij kunnen).
En wat voel je daarbij?

Link­lijst­jes suck, maar bij gebrek aan rug­gen­graat heb ik er toch een.
Leg eens uit?
Anekdote: ooit had ik een serieuze catfight met een befaamd weblog­s­ter. Zij was boos en schreef een paar hatemails aan onder­ge­te­ken­de. Ver­vol­gens wendde zij al haar contacten aan om mij te doen voelen dat ze boos was. Plots verdween de link naar Zezunja’s Zotisch Weblog uit allerlei link­lijst­jes. Gevolg: minder bezoekers, imago naar de klote, een vrije val in de weblog­hier­ar­chie en een eeu­wig­du­ren­de ambi­va­len­tie ten aanzien van link­lijst­jes.
Ik schreef al ooit dat ik een hekel heb aan uit­no­di­gin­gen­be­leid voor feestjes. Bij links is het van hetzelfde laken een pak. Ik wil graag links, maar het maakt me niet zoveel uit welke links dat zijn, ik lees zelf immers tien­tal­len, misschien wel honderd weblogs. Maar ze komen er niet vanzelf dus ik moet toch een keuze maken. Let wel: mijn keuze is volkomen arbitrair en zal me vast vrienden én vijanden opleveren.
Als­tu­blieft, dank u wel en bij voorbaat sorry.

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.