Stukjes in het wild

Wat Dwarzand en mij zoal bezig­houdt

Zezunja:
“Al jaren poets ik mijn tanden met een elek­tri­sche tan­den­bor­stel en al jaren vraag ik mij tijdens het tan­den­poet­sen af: hoe kan mijn tan­den­bor­stel worden opgeladen als het witte piemeltje van het oplaad­ding en het witte gaatje van de tan­den­bor­stel allebei geheel en al van plastic zijn? Met andere woorden, als er niet zo’n typisch stukje metaal op dat piemeltje in en dat gaatje zit, zoals bij de meeste bat­te­rij­en, wat is het dan dat geleidt?”

Dwarzand:
“Jaaaaaaaa! Dat vraag ik me dus ook al jaren af! Gek word ik ervan! Ik heb er dus echt een mes bij gepakt, omdat ik dacht dat je er nog iets moest afsnijden, zoals bij sommige flessen of tubes, maar het plastic was te hard.”

9 reacties

 • Polle

  Goede vraag. Vraag ik me ook af.
  Ik had ooit zo’n tan­den­bor­stel die ging midden in de nacht spontaan aan en wilde toen nooit meer uitgaan. Slopen leek de enige oplossing, maar dat was bijna onmo­ge­lijk doordat het plastic (inderdaad) zo hard was.

 • zezunja

  @ Polle: Heb je daar niet over geschre­ven? Anders is er namelijk nog een weblogger geweest met dat probleem. Ik herinner me dat iemand schreef over een niet te houden tan­den­bor­stel.

  @ Arco: Ja, kijk, dat soort dingen zou ik dus moeten begrijpen, wil ik ooit mijn tijd beter benutten dan over dit soort dingen na te denken.

 • soes

  Wat idioot, ik vroeg me hetzelfde af… en wat ik dus ook wilde weten: kan ik nu veilig onder de douche mijn tanden poetsen??

 • Irene

  Ik heb het de grote webmaster gevraagd, die alles weet (R van InR). In dat piefje zit een spoeltje en een stukje metaal. In de tan­den­bor­stel zit ook een spoeltje. Als je de borstel op het piefje zet, maken die samen een mag­ne­tisch veld, ze worden a.h.w. een trans­for­ma­tor­tje. Mits de stekker in het stop­con­tact zit, jaha.
  Zo. Nu durft niemand meer zijn tanden te poetsen, een mag­ne­tisch veld, hu, eng.;-)

 • Jos

  Ja, Arco heeft gelijk (ik heb ook zo’n tan­den­bor­stel) het is inderdaad inductie: (de uitleg heb ik even geleend:

  opwekking van een mag­ne­tisch veld of van een secun­dai­re elek­tri­sche stroom door middel van een naburig veld of een elek­trisch geladen lichaam zonder aanraking;

  Encarta® – Naslag­bi­bli­o­theek – Winkler Prins. © 1993–2002 Microsoft Cor­po­ra­ti­on. Alle rechten voor­be­hou­den.

  Mooi toch!

 • Drs. Johan Arendt Happolati

  Vrouwe Zezunja,
  Nu dat probleem is opgelost, gaan we over tot de orde van de dag…
  De Vlaamse uit­druk­king voor vandaag is:
  “Rondlopen met een broek vol goesting.”
  U zult deze uit­druk­king niet vinden in van Dale’s Groot Woor­den­boek der Neder­land­se Taal, maar het woordje ‘goesting’ zult u wel vinden. Het betekent:
  goes·ting (de ~ (v.))
  1 [Belg., inf.] lust, zin
  De uit­druk­king ‘rondlopen met een broek vol goesting’ betekent dus: zich in een staat van seksuele opwinding bevinden.
  (Boven uw bed hangen en zorg­vul­dig uit het hoofd te leren.)
  Vraag maar eens aan uw vriendje of hij die uit­druk­king kent. En als hij die uit­druk­king niet kent, dan kent hij in elk geval het gevoel van ‘rond te lopen met een broek vol goesting’…
  Geheel de uwe, nietwaar?
  Drs. Johan Arendt Happolati

 • zezunja

  @ Soes: Ik weet te weinig van inductie om dat te kunnen garan­de­ren.

  @ Irene: Wat moet een mens toch zonder R.
  Overigens is dat dus de grote vraag: is inductie eng?

  @ Jos: Wat moet een mens zonder Jos.

  @ hr ‘ti: Maar ik moet nog werken vandaag, moet ik het echt over dat soort dingen gaan hebben met Yuri?
  – ziet alle things to do op annu­le­rings­lijst­je verschijnen-
  Niettemin, bedankt, ik zal het uit mijn hoofd leren.

  @ Prutsmuts: Ja, he, jij had ook zo’n niet te stoppen tan­den­bor­stel he? Geinig, twee weblog­gers met hetzelfde malle probleem.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.