13 reacties

 • Anoniem

  Ja, Vrouwe Zezunja,
  De moei­lijk­he­den zijn eigenlijk niet te overzien. Zo is er bij­voor­beeld de Vlaamse uit­druk­king:
  “Elk met z’n eigen slunse!’ (*)
  De uit­druk­king wordt dikwerf gebezigd op trouw­fees­ten, wanneer er ambiance ontstaat op de dansvloer en men iedereen in de zaal wil uit­no­di­gen mee te doen aan het feest­ge­druis. De uit­druk­king komt ook voor in de variant:
  “Allez, gow! Elk met z’n eigen slunse!’, een uit­no­di­ging aan het adres van iedereen dus, om maar op te staan uit zijn luie stoel.
  Met vrien­de­lij­ke groeten.
  (*) Iedereen met z’n eigen partner.

 • Annelieslies

  Kepsel is my favourite dish! Vooral bij frietjes en gebakken patatjes!
  En drets, nu ja, dat zou ik niet meteen gebruiken als het over eten ging… “Koei­edrets, of paarde(n)drets ofzo.
  In elk geval vieze drets.

 • Annelieslies

  Kepsel, drets en gesmodder zijn inderdaad wel oer­vlaam­sche woorden. En dat het uit Yuri zijn mond kwam verbaast mij niks, maar je moet natuur­lijk wel z’n roots kennen…

 • Frank

  “Elk met z’n eigen slunse!’ (*)
  Lijkt wel errug veel op: “Ieder met zijn eigen SLONS!”
  En als ik me vergis en boven­ri­vier­lijk­se Neder­lan­ders* dit woord evenmin begrijpen, een slons is een niet al te verzorgde vrouw, een beetje à  là  mà  Flodder. Zelf gebruik ik het woord nooit, behalve dan onder posts over kom­mu­ni­kaas­sie bij Zezunja. Btw, mooie lijst rondom spiegel, mooie dame, is dat nou Yuri?

  * Maakt uw borst maar nat, Frank komt misschien eerder terug dan gedacht, nu hij zojuist zijn high‐end desktop bij HP in Dub heeft gemold en om zeep geholpen. Schrijf dit dan ook op kom­p­joe­t­er zonder blue screen of death, dat u het maar weet.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.