Complottheorie

De grote vraag was alleen nog of het volle maan was. De bewolking liet het niet toe dat te checken, maar andere tekenen duidden op een samenzwering van alles en iedereen tegen mij. Of de maan daar ook bij hoorde, was niet zeker.
Ik liet me intimideren door hormoonachtige schommelingen. Nog niet zo lang geleden dacht ik dat maandstonden maanstonden waren. Alles wees erop. Het werd laat, ik at veel, rookte de longen uit mijn lijf en ik huilde.
Er speelde een slijmbeurs op en alles leek verbonden. Met een knoop, in mijn schouders. Het complot.
Want elke verbinding heeft een knoop. Of een nietje. Dat doet pijn.
Het weerbericht was koud en wolken. Het weer wint altijd. Daar kun je met het incasseringsvermogen van een kleuter niet tegenop. En toegegeven: in een dekentje op de bank heeft zo zijn voordelen.
Ik bleef liggen, net als het werk. Ik keek wel uit. Met die boze buitenwereld van slijmbeurzen en traanbuizen. Van skype dat niet werkt als ik mijn hand uitstrek naar mijn moeder. Van overal pijn en druppels. Van niets op tv. Van die ene tuinstoel die kapot gaat, en die andere tuinstoel die kapot gaat, en het kleine tuinstoeltje dat kapot gaat – en dat dan nog maal twee. Van de afwasmachine die de geest geeft en de koelkast die per motor laat weten dat ook te willen doen. Van dingen die kwijtraken, gemiste kansen, miskopen en weggegooid geld. Van mijn voet verstuiken en mijn hoofd stoten. Van dikke pech en een slecht gestel. Van veel haast en niet kunnen. Van eindeloos godverdommesorry zeggen.
En vast ook van de maan.
Want zo gaat dat bij samenzweringen.