Stukjes in het wild

De gedi­plo­meer­de erectie

Als docent jour­na­lis­tiek weet ik als geen ander dat de taal­vaar­dig­heid van onze bood­schap­pers soms ver te zoeken is. Je zult mij dus niet op elke slak zout zien leggen, want a. dan kun je wel aan de gang blijven en b. dat weten we nou wel.
Toch wilde ik u deze niet onthouden.

Een man uit de Ame­ri­kaan­se staat New York heeft lange tijd “een erectie gehad die niet wegging”. Naar eigen zeggen is de erectie ver­oor­zaakt door het drinken van de vita­mi­ne­drank Boost Plus. De man moest geo­pe­reerd worden in het zie­ken­huis door de erectie en heeft inmiddels een aanklacht ingediend tegen het bedrijf.

Bron: Fok Frontpage

Voelt u zich aan­ge­spro­ken? Vanaf september geef ik een cursus eind­re­dac­tie. Schrijf u in of zeg het voort.

(NB Mocht u vast­stel­len dat ook op deze webzijde soms taal‑, tik‑, of stijl­fout­jes staan: dat is goed mogelijk. Dit is een hobby en ik ben een slod­der­vos. Ik eind­re­di­geer deze stukjes niet of nau­we­lijks. Ik zwier ze het net op en als ik dan nog een foutje tegenkom, verander ik dat. Meer niet. Voor mijn werk houd ik heel andere maat­sta­ven aan.)

15 reacties

 • Zezunja

  Uhm, maar is het niet sluiK­re­cla­me? Sorry hoor, maar bij dit logje vind ik het geoor­loofd om zout op alle aanwezige slakken te leggen *knipoog*.
  Maar let wel: ik ben wel dol op dit soort foutjes hoor. Geo­pe­reerd worden door je eigen erectie, het is echt een feest om daarmee wakker te worden.

 • Henri

  Weet je wat pas erg is? Dat de eind­re­dac­teur die fout niet heeft gezien.

  Ik had woensdag eind­re­dac­tie; een ver­slag­geef­ster had een verhaal over twee adop­tie­kin­de­ren. Ze gaan even terug naar hun geboor­te­land China. Op bezoek bij wees­hui­zen.

  In het land van de rijzende zon…

 • Zezunja

  Ik vind typefout overigens wel weer zo’n door­ge­scho­ten Groe­ne­Boek­je­din­ges­spel­ling. Die ‘e’ werkt erg ver­vreem­dend.
  Ik vrees trouwens dat niemand nog durft te reageren op dit stukje. Ik durf zelf al nau­we­lijks meer te reageren. Ik lees mijn reacties vier keer na en dan ben ik nog steeds bang dat er een foutje in in geslopen (niet te verwarren met gesloken *grijns*).

 • Zezunja

  Hahaaaa, daar ga je al: ‘… in iS geslopen…’.
  Ik had dat natuur­lijk snel kunnen wijzigen, maar dat zou flauw geweest zijn.

 • maarten inghels

  je was te hard naar het woord geslopen aan het zien. blind­sta­ren op spel­lings­fou­ten en dan andere dingen over het hoofd zien. ik had het dinsdag nog voor op mijn examen spelling. dus nu word ik verwacht het Groen Boekje te kennen.

 • Soes

  Wil ik even ont­snap­pen aan mijn studie Taalkunde, val ik hier met mijn neus in de boter. Én bedankt… ;-)

 • kameleon

  alloch­to­nen (zoals ik) zijn op dit punt wel in voordeel. ze mogen met zelf gecreerde taal om zich smijten. gedi­plo­meer­de begin­re­dac­teu­ren…

 • Zezunja

  @ tinto reto: Uh, ja, dat wordt heel spoedig duidelijk. Ik zal het even melden wanneer alle details bekend zijn.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.