Stukjes in het wild

De mijlpalen van vorige week

Vorige week ramden we er weer wat mijlpalen in. Zoals daar zijn:

De post kwam mij mijn eerste betaling van het winkeltje brengen. Okee, okee, het is een schijntje ver­ge­le­ken bij de flappen die ‘mijn klanten’ (proest) moesten trekken, maar toch. Een cheque – daar word ik heel zenuw­ach­tig van – van een Cali­for­nisch bedrijf. In dollars! Ik kan mij tijden her­in­ne­ren dat je de dollar maal 2,4 moest doen om uit te rekenen wat het in guldens was. Nu is dat iets met een nul voor de komma. En in euro’s. Kortom: lucratief? Nee. Een mijlpaal? Ja. Weet ik wat ik met een cheque moet doen? Nee.

Op het bureel van Het Eiland Neus hangt sinds vorige week de inspi­ra­tie­bron voor de naam van ons bedrijf aan de muur. Op 100 bij 70, in een lijst. U kunt het niet zien maar achterop de kik­ker­boot staat ‘neu­sei­land expres’ en Tom Tippelaar zit links voorin. Wij zijn blij. Eerst hing daar het hertje, maar de scanner bleef niet dicht. Bovendien hadden we een huis­al­taar nodig om af en toe voor te gaan staan en te prevelen dat alles goed komt met Het Eiland Neus.

En last but not least at all: ik mag vijf jaar blijven. Pas in twee­dui­zendt­waalf mag men mij het land weer uit­schop­pen. Tot nu toe kon dat nog elke drie maanden, maar nu ben ik dus veilig voor de vreem­de­lin­gen­po­li­tie en het Vlaams Belang. Wat een rust.

18 reacties

 • roosje

  volgens mij heeft die vreem­de­lin­gen­po­li­tie niet veel ver­trou­wen in jou als ze je bij voorbaat al van een boe­ven­balk­je voorzien…
  en: augu???

 • Zezunja

  Dat heb ik zelf gedaan. Het was niet de meest flatteuze pasfoto van mijn leven. Om niet te zeggen de minst flatteuze.

  En dat augu begreep ik ook niet. Er past nog een hele zin op het stip­pel­lijn­tje, maar toch korten ze het af. Ik heb ‘m dus van 21 augu 2007 tot 20 augu 2012.

 • Zezunja

  @ Smara Ratih: ik wà­st dat iemand dat zou gaan zeggen. Maar ik ben gewoon heel erg dol op kitsch. Ons hert en de nepvogel zijn toch wel een beetje de pronk­stuk­ken in onze ver­za­me­ling kitsch.
  O ja en de megagrote zigeu­ne­rin tegenover de bank. Die zal ik ook nog eens tonen. Kijken of ik daar wel de handen voor op elkaar krijg. *knipoog*

 • iskander

  Zijn ze in Belgie nog niet zo ver dat ze door­heb­ben dat de E.E.G. toch al een tijdje de EU is? Of moesten ze de oude ver­blijfs­kaar­ten nog opmaken?

 • Zezunja

  @ iskander: je neemt me de woorden uit de mond.
  Ik ga deze week nog een stukje schrijven over hoe mega-ouderwets het eraan toe gaat bij de dienst bui­ten­lan­ders.
  Maar hoe dan ook: ik vond dat ook bizar.

  @ sodade: mercikes!

 • Elsewhere

  Gefe­li­ci­teerd met je cheque! Ik voel me vereerd dat ik daaraan in grote mate heb mogen bijdragen. Dat verhoogt mijn prettige nachtrust nog meer. Naast dat toch al fijne kussen.
  En wat je met een cheque moet doen? Uitgeven natuur­lijk. Zo snel mogelijk. Kan vast wel via internet. Of je bestelt gewoon iets leuks bij een andere klant van CaféPress.

 • Irene

  Als je dan toch bezig bent, zeg ze dan dat het geen “onderdaan” maar burger moet zijn. Burger van de EU, om precies te zijn. Staat in het verdrag. En het streepje in lid-staat is ook verouderd. Onderdaan van een lid-staat van de E.E.G. Tsss, die Belgen. De Neder­land­se vreem­de­lin­gen­dien­sten zijn trouwens ook ake­li­gerds hoor, de meeste ten minste.

 • PF

  Wat je al met al noemt , heu­ge­lij­ke tijden

  Belgie bevrijdt
  u van uw knaster
  pas op met de vreem­de­ling

  ze zijn van alle tijden
  en sterven op ongewisse tijden

  ongewenst
  onbetaald
  op de foto
  dan
  in de goot

  ver­scheurd als
  een vegeelde ansicht

  het heet ook wel liefde
  voor de navel

 • Zezunja

  @ Deh Haagh: zegt het niet meer over jou dat je daar op komt? Jij als tra­di­ti­o­neel denker of zoiets?

  @ Elsewhere: vereerd? Wie jij? IK zul je bedoelen. En deugt dat kussen een beetje? Want ik ben dus echt veel te arm om mijn eigen spullen te bestellen, maar ik ben wel benieuwd of ik geen brol verkoop.
  En ik bedoelde eigenlijk dat ik echt niet weet waar je een cheque moet inruilen. Een winkel zal ‘m niet accep­te­ren, vermoed ik. Dus de bank, neem ik aan. Maar vroeger had je post­che­ques, als dit ook zoiets is, dan lijkt me het post­kan­toor de aan­ge­we­zen plek.

  @ Lilimoen: dank!

  @ Irene: en jij kan het weten! Het is wel schattig, vind ik, maar the­o­re­tisch gezien ook wel tricky. Voor hetzelfde geld heb ik eigenlijk nergens recht op door al die woorden die wettelijk niks te betekenen hebben.

  @ PF: ik dacht heel even dat je deze keer geen spelfout ging maken, maar helaas, net op de nipper wist je er toch nog een in te stoppen.

  @ Flora: ja, mooi woord!

 • PF

  rom­mel­dich­ten mogen niet kloppen

  rom­mel­dich­ters zijn
  kapitale spel­fou­ten
  zonder spel­re­gels
  die zijn overbodig

  rammelen met taal
  beitelen en schuren
  vlekken maken spaanders
  niet zo zeuren.

  slakken en zout
  zijn dier­on­vrien­de­lijk hoor.

  ik hak toch ook geen staarten weg
  bij mijn katje omdat ze een
  onver­be­ter­lij­ke tic heeft
  de koffiekop wegzwiept en gordijn vernielt

  rom­mel­dich­ten zullen het blijven
  wat rammelt hangt niet stil

  alles waait.

 • PF

  alles waait
  want dat doet haast

  het zijn de stuwingen
  schat

  waardoor mijn abn
  aldoor in verminkte staat
  niemand bereikt

  verwaait met elk uur
  me akelig vergrijst
  tot magerte van been

  van

  je
  wil­gen­teen­tje.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.