Stukjes in het wild

‘De Neder­lan­der wil tegen­woor­dig een Belg zijn’

Thomas Blondeau roept alle werkloze Belgen op naar Amsterdam te komen. Er is vraag naar Belgen, Amster­dam­mers vinden Belgen leuk. Ik heb graag dat de Belgen hier blijven, anders was mijn ver­hui­zing wel erg inef­fi­ci­ënt. Maar voor het overige heeft Blondeau een pracht­stuk geschre­ven over hoe een wel­ge­plaatst amaai een mens kan voort­stu­wen in de vaart der volkeren. Zeer de moeite van het lezen waard op De Brakke Hond Blogt: U bent hip! – Thomas Blondeau.

7 reacties

 • Jeroenjosmaarten

  Lang leven de vlaamse friet, de vlaamse friet­krui­den en de vlaamse schijf. En lang leven mijn botergeil accent (iets waar mijn Neder­land­se vriendin al op had gewezen).
  Dat van die Humo begrijp ik wel…waarom kent Nederland geen ‘hip’ blad als Humo dat wordt gekocht door jong en oud, al dertig jaar pro­gres­sief is en toch niet fanatiek en vooral(!) perfect leesbaar op het toilet. Waarom is er geen Neder­land­se Humo…

 • stien

  vanmiddag ging ik (belg) een kroeg (amsterdam) binnen en mijn zoontje wou aan de ‘toog’ zitten. de dame achter de bar zei: ” gezellig! belgen! jaahaa, ik ken dat woord ‘toog’ wel. van jean-marie pfaff. leuke familie, net zoals bij ons thuis.” dus ja, belgie is wel vet cool.

 • hanfert

  dit alles hierboven rustig in ogen­schouw genomen hebbende vraag ik je: hee joh, is dit alles niet gewoon te herleiden tot wat lullige cog­ni­tie­ve dis­so­nan­tie? is het niet wat kort door t bochie naar rede­ne­rin­gen te zoeken die als schijn­baar logische conclusie hebben dat het zo gek nog niet is in Belgie?
  nou denk er is over na en laten we t er nog is over hebben
  tabee

 • Zezunja

  @ Octavie: wanneer ben je jarig?

  @ Annelies: ja!

  @ Jeroen­jos­maar­ten: ja, dat is een goede vraag. Maar jullie tijd­schrif­ten­markt valt sowieso niet te ver­ge­lij­ken met die van ons. Jullie hebben weinig ‘eigen’ media, maar in dat handjevol zitten wel een paar parels.
  De com­bi­na­tie tv-gegevens en tijd­schrift wordt sinds een jaar of tien vervuld door Vara TV-magazine, maar die hebben niet meer dan een medium over tv willen zijn. Dus ook dat blad zal nooit in de buurt komen.

  @ stien: ja, dat jij daar nu woont. Dan ben je het dia­ne­ga­tief van mij. Ik zou je graag eens voor­lich­ten over Amsterdam, kom je nog eens deze kant op?

  @ hanfert: hee, nog iemand die tabee zegt.

 • Xaro

  Blij dat ik hip ben, ik trek over een maand enkele dagen naar Amsterdam en heb mijn dia­lect­woor­den­boek al op zak!
  Wat wij hier in België dan weer helemaal niet hebben, zijn van die programma’s als Camping Pernis en Rayman is laat. Dat vind ik nu es een hippe kant van Nederland. Schol!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.