Stukjes in het wild

De Niet Lief Collectie: Huis­houd­week – Kolen­tijd­fo­to­st­rip

De week van 22 tot 28 oktober 2007 riep het Niet Lief Col­lec­tief uit tot Huis­houd­week. Ter gele­gen­heid van de Huis­houd­week schreven alle col­lec­tie­fle­den élke dag een stukje over allerlei wel een wee in het huis­hou­den. Dit stukje verscheen op 26 oktober 2007 op nietlief.com.

Klik op de fotootjes.Naar mijn winkel lopen kost ongeveer 7 minuten. Ik het doe 1 tot 3 keer per week.Mijn winkel ligt van mijn huis af gezien diagonaal aan de andere kant van het Groot Begijnhof in Leuven. Dwars over het Begijnhof is dus de snelste weg ernaartoe. Het is een route met veel Japanners met foto­ca­me­ra’s.‘Mijn winkel’ is de biowinkel. Naast de biowinkel zit een bioslager. Ik eet sinds een jaar alleen nog maar bio­lo­gisch. Om gezond­heids­re­de­nen, uit prin­ci­pie­le over­we­gin­gen en omdat veel biodingen beter smaken.Als ik straatarm ben, eet ik soms nog van de Delhaize. Dat vind ik dan vaak vies. Voor de Delhaize moet ik de ring over. Dat is andere koek dan het Groot Begijnhof. Ik ga dus liever niet naar de Delhaize.Ik doe graag veel bood­schap­pen in een keer. Omdat dat zo praktisch voelt. Bij bio­spul­len kan dat eigenlijk niet zo goed. Het is duur en bederft snel.Wij hebben sinds een jaar ook een groente- en fruit­pak­ket van de biowinkel. Dat is best fees­te­lijk, omdat je dan niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat eten. Bovendien eet ik daardoor groente die ik anders nooit zou eten, zoals romanesco, sel­der­knol en pom­poen­bloe­men.Het is nu kolentijd, dus eten we kolen. Zo gaat dat met zo’n groen­te­pak­ket. Maar ik zag ook alweer witloof. Dat vindt mijn lief niet leuk. De wit­loof­tijd duurt tot ver in volgend voorjaar. Bear with him.Het groen­te­pak­ket kost 8,50 per week. Ik geef tussen 35 en 120 euro per week uit aan bood­schap­pen. Ik heb altijd het gevoel dat ik me inhoud. Dat vind ik dan heel gedis­ci­pli­neerd van mezelf.Op de terugweg loop ik niet altijd over het Groot Begijnhof. Dat komt door mijn opoe­kar­re­tje. De kipsalade krijgt gega­ran­deerd wan­de­len­de nieren van de Begijn­hof­kas­sei­tjes. Dat wil ik die arme kip besparen. Zo bio ben ik.Soms vind ik bood­schap­pen doen leuk, bevre­di­gend en rust­ge­vend. Soms vind ik het stres­se­rend, tijd­ro­vend en geld­ver­slin­dend.

Lieve Niet­lief­jes, de opdracht voor jullie is: neem ons mee in jouw bood­schap­pen­rijk. Hoe, wat, waar, wanneer, waarom, hoeveel, met wie. Kom op met die feiten, die leuke anekdotes, die fijne adresjes. Foto’s hoeven niet, die had ik er toevallig *kuch* bij.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.