De paradox van de dag van de arbeid en weer een cursus in de aan­bie­ding

Twee paradoxen eigenlijk. De dag van de arbeid is hier een vrije dag. Dat is alvast één tegen­stel­ling. Nummer twee: ik ben aan het werk, als enige in dit vlakke land. Werken op een nationale feestdag: het moest verboden worden.

Ik vecht tegen de bierkaai die vandaag de deadline heet. Er moet hier nodig eens een stukje ver­schij­nen over jour­na­lis­tiek bedrijven beneden de Moerdijk, want hoewel ik er niet eens zeker van ben dat het echt zo anders is, merk ik dat ik het als zeer anders ervaar. Maar dat is niet voor nu, er moet immers gewerkt worden.

Dus alweer geen echt stukje, maar wel wederom wat rekleem. De vorige keer werkte het als een tiet, want die cursus zit boordevol – er kan niemand meer bij. Dus dat gaan we gewoon nog een keer proberen.

Deze cursus heeft een wat vagere naam, te weten: Beeld in woord – creatief beeldend schrijven met een jour­na­lis­tie­ke insteek. Dat krijg je als je een ambacht inpast in een creatieve context. Er moest ‘jour­na­lis­tiek’ in de titel en verder moest het passen in de Wis­per­poot lite­ra­tuur. Ik gaf een voor­schot­je en bij Wisper maakten ze er dit van.

Maar wat we gaan doen, is niet zo vaag. We gaan aan de hand van het aloude adagium ‘Show not tell’ teksten laten leven. Columns en recensies vormen de hoofdmoot, maar afhan­ke­lijk van de wens van de cursisten, kunnen we er ook verslagen en inter­views in verweven.

Dus: wilt u concreet leren schrijven? Mooi en mee­sle­pend en toch waar­heids­ge­trouw? Wilt u af van gemeen­plaat­sen, cliché’s en abstrac­ties? Schrijf u dan nu in via deze link.
Kunt u zelf allang beeldend schrijven en heeft u daar echt geen bege­lei­ding meer bij nodig, maar kent u wel iemand die dat graag zou willen leren? Stuur deze link dan door.

Ziezo, en dan nu weer aan de arbeid.

6 reacties

  1. Ik lees bij de cursus:

    “In drie avonden schrijven we (…)”, gevolgd door:
    “Di 03/07/2007 14:00 17:00
    Vr 06/07/2007 10:00 17:00″.

    DRIE en AVONDEN????????

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.