Door de broccoli ben ik niet langer een boeddhist


(klik voor groter)

Wist u dat slakken die door van die roze korrels aqua­plan­nen, knetteren als een gezellig hout­vuur­tje?

13 reacties

 1. Voor wie niet weet wat roze korrels zijn: gif. Vitriool voor wel­lus­ti­ge slakken. En fataal. Wij zweren sinds kort bij roze korrels.
  Broccoli met hete saus is namelijk erg lekker.

 2. Ik geniet tegen­woor­dig van vogels die slakken in hun huisjes tegen dikke stenen (die thuis rond rozen en zo liggen) smashen tot ze de slak kunnen opeten. Ben ik nu een sadist? :)

 3. Maarrem, Ivar, die slakken zijn ver­gif­tigd!
  Ik lust trouwens wel een wijn­gaard­slak­je op zijn tijd, maar mijn huis­ge­noot niet. En of deze Leuvense schur­ken­slak­ken even geschikt zijn om op te peuzelen…
  Nou ja, nu in elkaar geval niet meer. Met dank aan de roze korrels.

 4. Voer al jaren­lan­ge strijd tegen de slakken door ze handmatig te ver­wij­de­ren en aan de overkant weer in het (gemeen­te­lijk) rozenperk weer vrij te laten. De populatie is drastisch afgenomen maar eerlijk is eerlijk ik heb geen broc­co­lie­plan­ten in de tuin :-)

 5. Ik bedoel ook oogsten in plaats van ver­gif­ti­gen, denk ook aan de vogeltjes en uw poezen.
  Leuvense schur­ken­slak­ken worden overigens beschouwd als een deli­ca­tes­se.

 6. De poezen eten het niet, wegens geur en te bitter. Tenminste dat beweert de ver­pak­king en tot op heden lijkt het te kloppen.
  En om te oogsten zou ik ‘s nachts moeten posten, want ze komen alleen ‘s nachts tevoor­schijn. En het zijn er dus echt honderden, die van de berg naar beneden komen aqua­plan­nen. Dat zou heel wat nachtjes oogsten worden.
  Nope, ik ben nu even heel gelukkig met het geknetter en ‘s ochtends opruimen.

 7. ahnee, dat spul is zó slecht voor het milieu!! Je kan beter een potje met een laagje bier gebruiken (potje hoog genoeg dat dronken slakken niet er meer uit kunnen) werkt als een tierelier! Even goed als de roze kor­rel­tjes en véél mili­eu­vrien­de­lij­ker.

  Goede tip van vriendje Drance die is opge­groeid met mega‐tuin en ervaring heeft met deze hoe­veel­heid slakken..

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.