Een schattig statement

Bij onze avond­win­kel verkopen ze zweet­band­jes. Met motiefjes van vlaggen erop. Ik vind dat raar. Er komen bijna geen toeristen bij onze avond­win­kel.

De zweet­band­jes van Nederland liggen altijd bovenop in het doosje. Een rood­wit­blau­we en een knaloran­je bandje met in witte sier­let­ters: Holland.

Ik schaam me altijd een beetje als ik die bandjes zie. Plaats­ver­van­gend. Voor degene die ze ooit gaat kopen.

Donderdag was ik in een ludieke bui. Ik dacht: weet je wat? Ik koop zo’n zweet­band­je. Met een Belgisch motiefje. Als souvenir voor Dwarzand in Amsterdam. Rood, zwart en geel zijn best mooie kleuren. Ze hebben een zweem van de jaren tachtig.

Ik checkte nog even of het wel de Belgische vlag was. Ja, knikte Yuri. Ja, knikte de Indiase avond­win­ke­lier die geen Neder­lands spreekt.

Dus ik kocht een Belgisch zweet­band­je voor Dwarzand. En eentje voor mijn zus. En voor haar man. En voor mezelf. Ik vond het heel grappig. Een Belgisch zweet­band­je. Een schattig statement. Goedkoop ook. Goedkoper dan pralines.

Maar nu zitten we dus met vier Duitse zweet­band­jes. Volgens Google.

En Yuri houdt vol dat hij er trots op is dat hij zijn ‘eigen’ vlag niet kan herkennen. Ook al zo’n schattig statement.

Maar dan blijft de vraag: wat moet een mens met vier Duitse zweet­band­jes?

19 reacties

  1. Zet ze op markt­plaats en er staan vast meteen 20 tieners in de rij om ze te kopen (zweet­band­jes en de 80’s zijn weer helemaal hot, zag ik gisteren in Paradiso bij een optreden van Cansei de ser sexy)

  2. *knikst richting blunt*

    Da’s alvast één :) Ik vind het eigenlijk wel een tof statement, zo’n duits bandje. Zo kocht ik ook eens in een winkel in Berlijn, een aantal weken voor het laatste wk, een knaloran­je voetbal en een holland trai­nings­jac­kie. De rest van mijn verblijf heb ik die demon­stra­tief aan­ge­hou­den. Toen kwam ik trouwens J ook nog tegen in Berlijn, die wil er vast ook wel één!

    Da’s al 2!

  3. Nog een paar jaar bijhouden, en dan aan de wederom met hun tanks bin­nen­val­len­de Duitsers geven als cadeau, om hun humeur de goede richting uit te sturen. Dan steken ze deze keer jullie Leuvense bibli­o­theek misschien eens niet in brand. Of anders ritueel ver­bran­den. Lang leve Belgie!

  4. als je ze in de juiste volgorde aan een pols aandoet is er een redelijke kans dat je een belgische arm krijgt. maar dan moet je ze wel allemaal voor jezelf houden. misschien eerder een duitse dan een belgische eigen­schap.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.