En toen moest het nieuwe jaar nog beginnen

‘Dames en heren’, zei hij tegen mij.

‘Dames en heren’, zei ik tegen hem.

En zo stonden we daar, hij met zijn witte jasje, ik in mijn latex avondjurk met rood hoedje. Decor­stuk­ken: een wasrekje met verse was, twee vuur­werk­fo­bi­sche poezen en twee iMacs in de aanslag.

‘Dit is de categorie verbanden’, zei ik. ‘En dit is de categorie een stukje uit een nummer’, zei hij. En zo quizden we het jaar uit. We lazen vertaalde teksten voor (Op donderdag, vrijdag, zaterdag, childen we op zondag) en we draaiden liedjes door elkaar. We gisten bij covers naar liedje, uit­voer­der en oor­spron­ke­lij­ke uit­voer­der en we hoorden intro’s van twee seconden.

Hon­derd­der­tig vragen, tien cate­go­rie­ën en ettelijke ver­sna­pe­rin­gen later zat mijn hoedje wat scheef, had hij zijn jasje uitgedaan en wisten de poezen niet meer waar ze het moesten zoeken. ‘Zijn de vragen op’, vroeg ik ietwat teleur­ge­steld. ‘Ja’, zei hij, ‘maar ik heb wel nog dit.’

Hij klikte play.

KLIK

En we dansten.

15 reacties

  1. Je log ziet er supermooi uit, Zezunja (nn ja ik heb IE7). Dit gezegd hebbende… dank voor het muziekje.

    Wat een roman­tisch stukje is dit. Zo quizden jullie 2006 uit? Heel gezellig. *heeft het hard­nek­kig niet over de latexjurk*

  2. Dames in heren, om u te plezieren zal ik mij bin­nen­kort nog eens in mijn quiz mistress outfit hullen en een foto schieten om u zodoende een visuele toe­lich­ting op het rode hoedje en de latexjurk te gunnen.
    Want, hemel, wat een con­ster­na­tie zo aan het begin van het jaar.

    Voor het overige bedankt voor de com­pli­men­ten en de goede wensen. Van hetzelfde.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.