Mag dingetje komen buiten spelen? Of: hoe Zezunja Hyvet. Of: hoe het voelt om een stumperd te zijn

Vroeger vond ik het al heel eng. Dan wist ik stiekem wel waar iemand woonde en dan wilde ik dolgraag een keertje knikkeren, steppen, belletje trekken of blikkietrappen, maar dan stond ik uren te dralen voor de deur van het potentiële straatvriendje in kwestie. Kennelijk vond ik het een soort populariteitspoll en was ik er niet gerust op dat de stemming gunstig zou uitvallen.

Vandaag had ik dat weer. Na een jaar lang een slapend Hyves-ding te hebben gehad, werd de druk van buitenaf mij te veel (lees: ik werd dag-in-dag-uit uitgenodigd, en ene JB – niet te verwarren met mijn grote vriend James Bond – stuurde mij zelfs een linkje naar ‘wachtwoord vergeten?’). Dus ik ging mij maar eens wagen aan deze krachtmeting in de ware vriendjespolitiek.

Welnu, ik mocht dan wel dag-in-dag-uit uitgenodigd worden, maar met acht vriendjes ben je in Hyves een heusche stumperd, dus ten behoeve van mijn zelfbeeld en mijn vermeende populariteit is het zaak met spoed meerdere nullen achter mijn vriendjesschare te krijgen.

Kortom: hou u niet in, voeg mij toe en als u niet heel stom bent, voeg ik u ook toe. Wat zegt u? Dat ik de drempel wel heel hoog maak, nu ik ga beoordelen of ik u stom vind? Ja zeg, u mag best eens voelen hoe ik mij momenteel voel. Laten we het erop houden dat populariteitspolls sucken. Big time!

Zezunja’s hoofdpersoon in Hyves heet trouwens Maartje. Da’s voor oude vrienden en dingen die voorbij gaan.

Klik hier voor mijn Hyves-pagina.