Stukjes in het wild

Ont­lur­kings­week – 14 t/m 20 mei 2007

Dit is een oproep aan alle zwijgzame lezers.
Dus eigenlijk is dit een oproep aan alle onbe­ken­den, aan mijn ouders, mijn ooms en tantes, oud-studenten, verre kennissen, nichten en neven, toe­kom­sti­ge werk­ge­vers en ex-collega’s. Aan alle toe­val­li­ge passanten en stille aan­bid­ders, aan de ver­le­ge­nen en de digibeten, aan iedereen die reageren maar stom vindt, aan iedereen die niet durft, iedereen die niks te zeggen heeft en iedereen die mij leest.

Maak u bekend. Vertel mij voor één keer dat u meeleest. Klik op het woordje ‘reacties’ onderaan dit stukje en zeg het:
‘Ik lees mee’. Liefst met (schuil-)naam. Eventueel voorzien van hobby’s en andere geheimen.

Vandaag gaat namelijk de officiële Ont­lur­kings­week van start. Op ini­ti­a­tief van onder­ge­te­ken­de en Yuri Maanzand staat deze week in het teken van het uit de schulp lokken van stille meelezers, de zoge­naam­de lurkers. Voor meer uitleg over lurken, zie hier het stukje in Wikipedia over lurkers.

Weet u niet of u een lurker bent? Welnu, dat is gemak­ke­lijk na te gaan. Leest u mijn weblog of andere weblogs zonder u ooit te mengen in de reacties? Vindt u reageren stom? Weet u niet eens hoe dat moet, reageren?
Grote kans dat u een lurker bent.

In dat geval: doe mee! Licht een tipje van de sluier op! Aaaaaaah?
Mijn dank is groot.

Aan andere weblog­gers: neem dit ini­ti­a­tief over. Doe mee aan de ont­lur­kings­week. Jat de door Yuri ver­vaar­dig­de banner, zet ‘m op uw website en roep uw lezers op tot zelf­ont­mas­ke­ring. Give them hell!

147 reacties

 • Annelies

  Ik doe via mijn blog mee met je ont­lur­kers­week!
  Maar ik gaf hier vroeger al reacties dus ik ben ontlurker-af! :)

 • gedicht

  Hee! Geweldig idee. Ik ga hem ook plaatsen (al twee reacties van niet-lurkers, sorry voor de teleur­stel­ling – er zullen zich toch wel wat echte lurkers melden?).

 • yab

  Ik kan me eerlijk gezegd niet meer her­in­ne­ren of ik hier al ooit een reactie heb ach­ter­ge­la­ten, maar ik lees je blog dus. Voilà , nu ben ik officieel geen lurker meer.

 • kameleon

  soms durf ik het aan. maar meestal ben ik gewoon niet geestig genoeg met mijn com­men­ta­ren. zoals nu, bij­voor­beeld.

 • Anja

  Lurker? Bah dat klinkt als een vies woord, dat wil ik niet zijn :)
  Dus bij deze ontmasker ik mezelf als stiekeme lezer.

 • stttijn

  elke ochtend surf ik langs een paar van mijn favoriete blogs. Het is een vast och­tend­ri­tu­eel, na mijn koffie-en-krant-moment. Sommige blogs zijn een bijna nood­za­ke­lij­ke aan­vul­ling op de tra­di­ti­o­ne­le media, maar andere blogs lees ik louter voor mijn plezier.
  Reageren doe ik niet of nau­we­lijks. Ik geloof dus wel dat ik een lurker ben…

 • peet

  Ja. Hoi!
  Ik val weer met mijn neus is de margarine.
  [Als ik langskom, ben ik meestal reagadeur ~ als een hond die het zelden kan laten ergens een plasje achter te laten, huhhuh]

  Ik ontlurk dan ook graag een rondje mee.

 • salomé

  ik herken me in het ritueel van sstijn. om toch nog maar even niet aan het werk te moeten, lees ik een paar blogs, enkele nieuws­si­tes, … pompompom, tot op het punt dat ik momenteel een half uur vroeger moet opstaan om de verloren tijd in te halen: ha

  meestal reageer ik niet omdat ik
  – niet echt iets hoog­staands heb aan te voeren
  – al zeven keer dezelfde reactie las en iets gelijk­aar­digs toch maar vervelend zou zijn en anders moet ik iets gevats en grappigs bedenken en pff, dat is moeilijk ’s morgens, weetjewel
  – zelf niet blog en niet echt in de scene (forgive me my language) zit. voor bui­ten­staan­ders (ik spreek enkel voor mezelf) blijft het toch wat een gesloten wereld: bloggers onder elkaar (de hood van het net): ons kent ons en meer van dat
  wat niet wegneemt dat ik erg van deze blog geniet en er onder andere om kan lachen, tenzij er vieze insecten te zien zijn. mag ik vragen dit soort onder­wer­pen in het vervolg aan te kondigen met ‘niet geschikt voor salomé’
  dank daarvoor!

 • Kaatje

  Ik lees je blog elke dag.…en ik heb 1 keer een comment achtergelaten.…dan ben ik toch zo goed als een lurker he…:-)

 • Rose

  Ik heb dit een paar maanden terug (op mijn oude weblog, ik kan er niet meer naar linken) gedaan. Dit log was een anoniem log (nu log ik ‘openlijk’ ;-)) en was erg nieuws­gie­rig naar de verborgen lezers. Mijn sta­tis­tie­ken vertelden me namelijk dat ik er daar véél van had. En toen? Nou, ik kreeg er leuke reacties op. Mensen die meelazen, maar niet vonden dat ze iets toe te voegen hadden aan alle reacties, of mensen die überhaupt de drempel om te reageren bij een ‘vreemde’ te hoog vonden. Veelal niet-loggers dus. En ook enkele loggers die ook niet rea­geer­den. Grappig. Ik heb hier ook een tijdje gelurkt hoor :)

 • endanik

  Geldt een lurker, die vlak daarvoor een ontkurker was, eveneens tot de door jou en Yuri gezochte doelgroep? In dat geval ben ik een lurker!

 • Annana

  Ik lees mee! Leuke stukjes vaak dus hierbij dankjewel voor mijn tijd op een goeie manier ver­drij­ven.
  Hobby’s: fotosj­op­pen, fietsen, veel eten, snow­boar­den, skaten, slagen, muziek luisteren ENZO
  Fjoei, ontlurken is wel opluch­tend zeg.

 • Soes

  Stel dat er bij mij alleen maar toe­val­li­ge Google-passanten langs­ko­men… wil ik dat weten? Hmm, da’s best scha­de­lijk voor mijn ego. Nu lijkt het nog wat, dat bezoe­kers­aan­tal. :-)))

 • Gr.R.

  Ik lurk dus ik besta…

  Overigens en bytheway: mooie site, maar zo traag als dikke driet in een trechter…

 • esther

  Super ini­ti­a­tief en ik heb je tekst integraal over­ge­no­men (met naams­ver­mel­ding he). ik heb al eens eerder zo’n oproep gedaan en was verbaasd over de reacties en vond het heel erg leuk die ‘stie­ke­merds’ wat beter te leren kennen ;)

 • Gin

  Ik lees mee, je mag me officieel als lurker regi­stre­ren. Lezen kan ik overigens een stuk beter dan reageren ;-)

 • Hilde

  Ik ben gewoon een toe­val­li­ge passant! Nog nooit eerder op je blog geweest maar via San­dris­si­mo hier vandaag beland. Dus : ik ben geen lurker, want ik heb me onmid­del­lijk bekend gemaakt…

  Als ik het goed begrepen heb, mocht ik dus eigenlijk niet reageren, of hoe zit dat?

 • *janneke*

  Ook ik lees mee.
  Ik ben tijdens m’n werk­pau­zes (die ik volgens de Arbo­dienst eigenlijk ver weg van m’n computer moet door­bren­gen, ik weet het) altijd op zoek naar grappige, eigen­zin­ni­ge en vooral luchtige stukjes en foto’s, om even te ont­snap­pen aan alle deadlines, en om mezelf aan het leven buiten de uni­ver­si­teit te her­in­ne­ren :)

 • Ivar

  Ik lurk, hij lurkt, zij lurkt, wij lurken.
  Blijft een raar woord, maar goed ik lurk reeds vele jaren.

 • Eva

  naast vele andere dingen is het eigenlijk een beetje een hobby’tje-voor-tijdens het-werk geworden… en je hobby als werk is behoor­lijk fijn!

 • dePrima

  OK, ik beken, ik lurk. De redenen om te lurken zijn hierboven al uit­ge­breid beschre­ven. En ik zie dat ik dit berichtje zo een paar keer kan kopiëren.

 • Zezunja

  Wow zeg, ik word heel vrolijk van jullie.
  En als Ivar weer eens reageert, dan weet ik dat ik nog besta. Soms heb je zeker­he­den nodig in het leven.

 • Zezunja

  Ja, uh, nee. De hoofd­prijs natuur­lijk. Tsss, wat dacht je!
  Dankzij de niet-lurkers ben ik nog steeds niet gevlucht uit het sijberse met een verstoord zelfbeeld wegens vermeend gebrek aan popu­la­ri­teit. De niet-lurkers zijn mede debet aan mijn leuke leven.

 • Lurk

  Ik wilde dit stukje ook al lurksend aan me voorbij laten gaan. Als alle stukjes. Maar nu lijkt het stiekem…Is lurken stieken en vervelend voor de blogger? Ik lurk dagelijks aan twee logs. Het voelt als een dagboek lezen van iemand, dan laat je je hand­te­ke­ning ook niet zomaar achter. Zo, en nu ga ik kijken hoe dat eruit ziet…reageren.

 • Zezunja

  @ lurk: Nee, lurkers zijn niet stiekem en vervelend, maar soms vraag ik me als blogger af waarom sommige mensen nooit reageren. En wie dat dan zijn, die notoire zwijgers. Ik ben namelijk uiterst nieuws­gie­rig aangelegd.
  Heel soms vind ik het vervelend, maar dat is omdat ik zelf ook bij veel websites lurk en daar af en toe heel spe­ci­fie­ke redenen voor heb. En dat pro­jec­teer ik dan dus op mijn eigen lurkers. Dan vraag ik me af of zij zo nu en dan ook allerlei niet- nobele redenen hebben om niet te reageren.
  Maar het is dus mijn eigen projectie waardoor het soms vervelend is.
  Voor het overige vind ik het een magisch gegeven: ik schrijf iets, en andere mensen lezen dat – heel stil­le­tjes…

  Sta­tis­tie­ken zeggen overigens wel veel, maar zo’n ont­lur­kings­ver­zoek levert toch weer een heel andere dynamiek aan die getal­le­tjes.

 • Robin

  Ik lees mee maar ik reageer niet. En de reden daarvoor is denk ik, omdat ik niet durf en omdat mijn reacties spo­ra­disch echt leuk zijn.

 • R van InR

  Prima, deze ont­lur­kings­week.
  Ik lurk niet. Ik reageer regel­ma­tig, maar lang niet altijd.
  Een mis­vat­ting bij velen is dat reacties altijd origineel en leuk moeten zijn. Dat hoeft absoluut niet!!
  Een reactie kan ook gewoon een aan­moe­di­ging zijn of een groet, misschien een teken van medeleven.
  Als ik een blogger was, deed ik zeker mee.

 • maria

  Hier een der­de­graads.

  ik vind je teke­nin­ge­tjes super,
  je immi­gra­tie­pro­ces boeiend,
  maar mijn gebrui­ke­lij­ke soort van reacties lijken mij totnutoe hier niet te passen.

 • niets.dan.vuur

  U bent een vaste waarde in mijn rss-lezer (dus niet zo eentje die er dagen staat te vergelen tot ik uit arm­za­lig­heid ‘mark all as read’ begin uit te steken) maar ik ben nu eenmaal niet zo’n rea­geer­der … Maar ge doet dat goed, gij! ;)

 • annemiek

  Hahaha, grappig zeg,
  Ik heb vie San­dris­so­mo een link gevolgd naar hier, dus zal ik me even bekend maken.
  Maar eh, mij maakt het niet uit wie er lurkt op mijn blog.…
  Groetjes

 • moniek

  Ik lees mee.…
  Al toen je nog bij punt.nl was…
  Meestal vertrek ik weer zonder te reageren.
  Een a twee keer per week ga ik een standaard rondje websites af en in dat lijstje staat deze ook!

 • Je moeder

  Ik lees al jaren mee en houd me zo ook een beetje op de hoogte van hoe het met je gaat. Reageren doe ik alleen op een andere manier en dat zal ik blijven doen.

 • Zezunja

  Mama!
  Ik ben trots op je!

  Nu heeft dus niemand nog een reden om niet te ontlurken hè. Zelfs mijn moeder deed het.

 • DonP

  Nou, ik doe ook mee hoor. Heb je stukje over ‘lurken’ integraal op mijn blog gezet. Had het gelezen bij Webble en vind het een goed ini­ti­a­tief.
  Overigens vind ik het per­soon­lijk niet zo belang­rijk om te weten wie mijn stukjes lezen. Ik weet wie er dagelijks langs­ko­men en daar schrijf ik voor (een klein podium dus).

 • Alina

  Hoi hoi, ben hier ooit via Peet beland, toen een poosje gelurkt en nu weer terug aan het lurken (of nu eigenlijk juist weer niet, want ik maak me nu bekend). En ik heb de banner en het verzoek inmiddels over genomen. Leuk!
  Op de meeste weblogs ide ik bezoek heb ik van die periodes waarin ik veel reageer en van die periodes waarin het me ontbreekt aan zin/tijd/puf, dus dan lurk ik tijdelijk (want ik ben veel te nieuws­gie­rig om het allemaal NIET te lezen).

 • Wieneke

  Ik weet al niet eens meer hoe ik ooit op je site terecht ben gekomen, maar feit is: ik lees al een tijd mee en doe dat heel graag. Heb al één keer gere­a­geerd (staat niet in ver­hou­ding met het aantal bezoeken, maar toch), volgens mij ging dat toen ook over mijn lurk-bestaan.

  Ik woon in Zwolle, Nederland. Ga graag naar Rock Werchter in België en heb daar een zwak gekregen voor een belgische jongen. Dat is uit­ein­de­lijk bij een dansje in mijn tent gebleven, toch blijf ik een zwak houden voor België – en nu jij daar woont… Voilá.

  Nu ik toch bezig ben: ik smul echt van je geschre­ven woorden. Waarom ik nooit reageer? Denk toch die drempel – alhoewel ik hem nu over geklommen ben en zo eng was het niet… Who knows.

 • Tat

  Dit is de eerste keer dat ik hier kom, en wel meteen een banner jatten. Maar ik ben geen lurker. Ben ik veel te ‘Leeuw’ voor :P

  Goeie actie!

 • Zezunja

  @ Irene L.: Jij reageert wel eens, jij lurkt hooguit halftijds.
  @ Lush: De week is pas twee dagen bezig hoor, je bent ruim op tijd.

  @ alle anderen: Ik word hier heel goed­ge­hu­meurd van. Bedankt!

 • Mary-Ann

  Ik beken. Ooit eerder hier geweest. Niet gere­a­geerd.
  Waarom niet?
  Tja, dan ga ik meteen geheim vertellen, welke je ook graag vermeld ziet; Als ik een log lees die tekstueel zo gaaf in elkaar zit, dan heb ik het gevoel ” alles wat ik daar als reactie neerzet, slaat de plank mis” En mijn insteek is, als je niets te vertellen heb, zwijg dan, ga geen nonsens schrijven of van die dage­lijk­se bericht­jes die je overal al ziet als groetjes, fijne dag, leuke log, goh wat grappig..

  En dus.. voor deze ene keer dan ;-)
  Fijne dag

 • Joost Brummelkamp

  Hé Zezunja, mijn buuv lurkt bij jou! Dat is leuk. Komt door mij, ik heb je geproom­oot, maar ik wist niet dat ze je was blijven lezen.
  Ik wil zelf ook wel lurken, maar dat gaat niet meer. Sorry, anders was ik nu ook uit de kast gekomen hoor, eerlijk waar. Misschien kan ik op de valreep nog meedoen aan de Grote Week op mijn eigen blogje…

 • Gedicht

  Hier volgt dan alsnog mijn ont­lur­king, want ik was toch stiekem ook wel een lurker. In ieder geval staat de fre­quen­tie van je weblog lezen totaal niet in ver­hou­ding tot het aantal reacties dat ik geplaatst heb, dat lijkt me wel een mooi criterium.

 • icarus

  Hallo daar!
  Pas vorige week ontdekte ik je blog omdat ik werd getipt (door een lurker vrees ik). Mijn lurk­ge­schie­de­nis is dus nog jong en mijn staat van lurk­dienst nog beperkt en toch ben ik, ondanks mijn beperkte lurk­er­va­ring nu al aan­ge­spro­ken op mijn lurkingen. Ik zeg u: ik ben een toplurker, als ik toch nu al in mijn lurkse staat erkend word moet ik er wel heel goed in zijn…
  Ik heb mijn eigen blog beschermd tegen lurking door weinigen op de hoogte te stellen van het bestaan er van.
  Nu inspi­reert de ont­lur­kings­week me niet alleen tot het ontlurken van mezelf als ont­lui­ken­de lurker maar ook tot het oproepen van alle lurkers die lurkend willen blijven om mij ook eens met een lurking te verrassen. Dit brengt bovendien de noodzaak met zich mee om niet langer alleen de ditjes en datjes te delen die mij en mijn naasten inte­res­se­ren. Nu zal ik ook lurkers tevreden moeten gaan stellen.
  (het moge duidelijk zijn…ik ben in 1 klap dol op het woord lurken)

  Tot lurks!

 • micheleeuw

  Via San­dris­si­mo hier geraakt, voor de eerste keer. Ik reageer meestal wel, wanneer ik ergens ga lezen :-)
  Toch wil ik je actie overnemen. Bedankt !
  Kom je nu ook eens langs ?

 • endanik

  hoorde vandaag dat ik een troll was en dat is weer heel wat anders dan een lurker. Ben overigens heel trots op de vandaag ont­wik­kel­de kennis, maar zou heel graag willen weten hoe ik op de valreep (nog drie dagen Ont­lur­kings­week) zou kunnen meedoen. Kwestie van copy-paste of gaat dat gepaard met inge­wik­kel­de linkjes? Kortom, u begrijpt dat ik vandaag de kroon wil zetten op die ont­wik­ke­ling van mij, in het kader van de per­ma­nen­te educatie en zo…

 • Zezunja

  Op zich is het een kwestie van copy-paste, maar ik zou er wel een plaatje bijzetten. Moet ik je even mailen over hoe dat moet?

  En een troll, wat moet je doen om die titel te krijgen?

  @ michel­eeuw: ja ik kom eraan, eerst even eten.

 • SveN

  Geweldig ini­ti­a­tief! Ik kauw al een week op een stukje waarin ik mijn lezers vraag wat meer te reageren! Ik heb hoge bezoek­aan­tal­len maar vrijwel geen reacties! Allemaal lurkers!!

 • endanik

  Dank voor de tip Zezunja! Ik weet niet of het bij mij gaat werken en iets oplevert gezien de bezoe­kers­aan­tal­len op mijn log. Zou ik misschien een nog onont­dek­te groep lurkers hebben gevonden: zij die niet alleen niet reageren, maar bovendien niet komen?

 • Zezunja

  Ik raad iedereen aan met minder dan tien pageviews per dag (dat kun je zien in je sta­tis­tie­ken) om NIET mee te doen met de ont­lur­kings­week. Dat zou een deceptie worden, I guess.
  Maar jij hebt er wel iets meer per dag, dus je kunt een gok wagen.

 • Didi

  ‘k Lurk ook al sinds punt nl. Voel me nu wel een beetje te kijk staan, maar als je moeder durft…

 • jack of hearts

  Leuke actie, ik ga ook meedoen. Ik heb geloof ik wel eens gere­a­geerd, dus niet volbloed lurker, maar als ik op jouw log langskom is het meestal op kou­sen­voe­ten.
  Ik lees het wel graag.

 • Joost Brummelkamp

  @ Z: Late reactie zo tussen 97 andere, maar LC is mijn buuv. En web­tech­nisch willen dingen niet zo lukken op het moment, dus ik weet niet of het nog gaat gebeuren.

 • Bèr Kessels

  Ik lees al en tijdje mee over de heerlijke kleine dingetjes die je meemaakt als je als Neder­lan­der in Vlaand’­ren neer­strijkt. Heb alleen nog geen kans gezien een goede reactie te dichten. Bij dezen :)

 • Petra

  Ik lurk ook al jaren mee onder­tus­sen. Het begon toen ik mijn scriptie aan het schrijven was. Toen was het een leuke afleiding en sindsdien kom ik ongeveer wekelijks even langs. Wel heb ik je een keer gemaild om je te waar­schu­wen dat je naam leesbaar was in een van je stukjes en bekende ik je gegoogled te hebben, waarna je een stukje over stiekum mensen googlen schreef. Nu ga ik weer in lurk-modus!

 • annelissen

  Door de ont­lur­kings­kuur kom ik bij jou terecht. Nu weet je dus niet allen hoeveel mensen je al lazen, je krijgt er zelfs een (misschien meer) gratis bij. Ik vind het alvast een toffe blog en zal blijven lezen.

 • Toaske

  Ik ben hier wel eens vaker geweest zie ik (aan de moge­lijk­heid om zelf het behang aan te passen, dat heb ik toen ook nogal gedaan). Nu kom ik even kijken omdat Bl-oxx aan het ontlurken was geslagen. Ik heb het ook ooit gepro­beerd (http://toaske.web-log.nl/toaske/2007/03/ontlurken.html), bij mij rea­geer­den toen eigenlijk toch weer voor­na­me­lijk de trouwe lezers.

 • gerdaYD

  Hé, via via op dit blog terecht gekomen en wel meteen in een méér dan leuk item! Ik ken dat, die lurkers… en het wordt tijd daar iets tégen te doen! Dus ik doe mee aan jouw sen­si­bi­li­se­rings­cam­pag­ne! *wink, big smile*

 • pieterbie

  “gerdaYD pimped me here”.
  Wow, tof, wat een ver­za­me­ling reacties hier!
  Nee, ik ben eigenlijk geen lurker, ik laat meestal com­men­taar na op een blog waar ik geweest ben. Hobbies? Foto­gra­fie en badminton.
  Leuk ini­ti­a­tief!

 • Blauwhartje

  Hoi via Gerda YD kwam ik op je logje terecht zij verwees me naar hier en ik vind dit heel goed ik neem het morgen mee op mijn logje en plaats je banner de hele week onderaan mijn log met ver­wij­zing naar jou logje hoop dat je dat goed vind ik lurk zelden of nooit want het is niet leuk als je ondervind in je stats hoeveel bezoekers er zijn geweest en geen reactie’s worden achter gelaten ik hoop dat dit zal helpen succes

  Liefs Blauw­hart­je

 • Daan

  Ontlurkt!!
  Voelt echt geweldig – onee toch niet.
  Maar ik kwam hier eigenlijk omdat ik via Blèr wat over het ontlurken las. Leuke blog trouwens..

 • lorelei

  Ik lees jou. In stilte. (Al liet ik in ’n ver verleden wel ergens eens een com­men­taar­tje achter, geloof ik.)

  Lurken vind ‘k trouwens niet zo’n mooi woord..
  Het zal wel aan de 2de en 3de betekenis van Vandale liggen:
  lur·ken (onov.ww.)
  1 (van nieuwe deel­ne­mers aan een nieuws­groep) de (informele) regels leren zonder een actieve bijdrage te mogen leveren
  2 hoorbaar zuigen
  3 lebberen

  Maar goed. Ik las, lees en zal je blijven lezen.

  Groeten

 • Mir

  Zo weet je niet eens wat lurken betekent, ver­vol­gens kom je tot de ont­dek­king dat je een lurker bent en nog geen paar minuten later ben je ook nog eens/al weer ontlurkt. Ik zeg het is een wondere wereld.

 • Marloes

  Ja, ik lees ook mee. Soms wat meer dan anders. :) Ik meen mij ter her­in­ne­ren minstens 1 keer echt enorm in een deuk te hebben gelegen om een van je stukjes. Volgens mij ging dat over bandnamen.

 • Zezunja

  Heel toevallig wilde ik nét een stukje gaan schrijven over muziek, waarvoor ik alle stukjes over onze toen­ma­li­ge band opzocht. Dus toen ik jouw reactie zag, had ik het stukje waar jij om moest lachen net voor me. Ik geloof dus echt wel in toeval hè!
  Dit was het stukje. Je hebt toen ook gere­a­geerd. Grappig dat je dat hebt onthouden.

 • Zezunja

  Maar Wilma, mensen gaan het zo niet begrijpen. Die denken dan dat ze bij mij moeten ontlurken. Terwijl ze dat bij jou op een plaats moeten kunnen doen…

 • NameMichel

  Hoi Els,

  Was geen lurker, (ja vroeger toen ik nog heeeeel klein was hihihi) en ben het ook niet, je kent mijn teacties wel he!

  wel een leuk ini­ti­a­tief!

  Groetjes en een fijne zondag nog,
  Michel

 • Life

  Ik was geen lurker maar inmiddels wel. Te druk en ik weet ook niet meer wat ik moet zeggen. Trouwens jij staat samen met Kaat en Gypsy als enige loggers in werk­rea­der. Maar die lees ik slecht. Maar ik lurk al heel lang ;-)

 • Noynourfe

  Ik ben pas bij stap 1 van L.A. (Lurkers Anonymous) Dus reageren, dat kan nog niet.
  Hoi. Ik ben Noynourfe. Ik ben een Lurker.….

 • Eveline

  Hi, heb je ont­lur­kings­week (een maandje later, dat wel) ook geïn­tro­du­ceerd voor de Austra­li­sche afdeling van de bloggers. Ben benieuwd. Dank voor dit ini­ti­a­tief.… leuk.

 • Djoeke

  Haha, ik kom hier even snel viavia vanwege de ontlurkingsweek-link op een andere site en nu lees ik je dus toevallig ook een keertje. Hoi :)

 • Friends of Glass NLD

  Hai, ik heb niet echt gelurkt, geloof ik, zelfs niet in het begin, toen niemand nog terug­praat­te, maar ik vind jouw opzet erg goed. Ik wil ook altijd weten, wie ik om me heen heb, al is het in de virtuele wereld. Alleen als schrijver kun je niet altijd zien, wie je boeken leest.. Maar op twitter is dat beter. Toi-toi. Wil je best mijn echte naam vertellen, maar ik ben hier nou eenmaal niet als mezelf terecht­ge­ko­men, maar als Friend of Glass. Misschien een andere keer beter. Liefs van Crazy Crocodile

 • Mari-An

  Ik lees mee! En niet alleen hier. Ik lees veel en graag, maar heb geen gepaste reactie, dus reageer ik vaak niet. Sterker, ik denk dat ik maar 1 keer ergens een reactie heb geplaatst. *leest weer verder*

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.