Stukjes in het wild

‘Sorry, maar de tips van Manon kunnen dit niet begrijpen!’

Manon laat ons niet in de steek. Even dacht ik dat ze ons gewoon zou laten zwelgen in onze wanhoop, omdat ze steeds maar niet reageerde. Zou ze misschien het gevoel hebben dat we haar in de maling nemen? Of zou ze geschrok­ken zijn van zoveel vragen in één keer?
Ik begon mijn teleur­stel­ling net weg te slikken toen ik dan toch eindelijk een mail van Manon ontving. En jawel, ze had heel gestruc­tu­reerd elke vraag beant­woord. Okee, okee, ik was nog steeds een beetje teleur­ge­steld, want hoewel er sti­lis­tisch en qua inter­punc­tie en woordkeus nog wel het een en ander op haar schrijf­stijl af te dingen valt, bleek ze plots helemaal niet zo erbar­me­lijk te spellen als haar oproep deed vermoeden. Maar gelukkig zijn sommige adviezen wel tamelijk pot­sier­lijk. Bovendien is ze heel serieus ingegaan op álle vragen, terwijl de satire er in dikke klodders vanaf druipt. Hoe dan ook: hier het kleur­rij­ke antwoord van Manon op mijn brief met jullie vragen.

Waarde Manon,
Enige tijd geleden schreef je op mijn website een berichtje waarin je mensen opriep om vragen op te sturen. In de dagen na jouw oproep heb ik de lezers van mijn website gevraagd of ze problemen hebben die ik misschien aan jou kon voor­leg­gen. Daarop zijn heel wat vragen bin­nen­ge­ko­men van wanhopige lezers. Ik hoop dat je antwoord wilt geven op die vragen.

De vraag van Gewebkijk
ik ben verlift op sejunda,mar ik ben veels ste klijn voor har…help..!

1. oke doe net als of je heel oud bent.
2. koop rozen voor sejunda of een ander mooi cadootje.
3. vraag aan je beste vriend of hij haar voor jou kan vragen.
Ik wens je succes .

De vraag van thomasz
mijn lief ziet in ostenrkij en haar gsm staat af enik weet niet waar dat precies is dat ze is, dus weet jij mss of ik hoe kan weten dat het maar haar gaat?
PS: en ze laat ook nix van zichzelf horen

1. misschien kan je het aan haar familie hier in Nederland vragen
2. en je mag je wel ongerust maken het is je liefje maar denk maar zij komt van zelf een keer terug.
3. vraag het aan haar buren, waar ze logeert in Oos­ten­rijk, misschien kan je haar een brief sturen!
Maak je vooral niet druk en wees cool..

De vraag van Het Schoonste Zusje
Hej Manoon,
ik ben o ok heel klein kan ik nu nog verlied worden?
Pleas help me!

Ja natuur­lijk kan je al verliefd worden, je bent zo groot zoals je, je voelt .
1. doe net als of je groot bent en maak je heel mooi .
2. Vertel het aan je vriend of vriendin of hun hij of zij kunnen vragen of ze verkering met je wilt
3. ga heel veel met haar om en later vertel je tegen haar hoe je, je voelt Ik wens je heel veel succes, echt ik weet hoe je je voelt, ik hoop dat het lukt .

De vraag van Yuri Maanzand
Hey MANON!!!!!!!!
Ik hebb een vragje vanweeg een vrient van mij NIEvoor mezelluf hoor!!! hahahaha :p:p:p mar die virient wilt graag weeten waardat het ardes is van de fam: Phaffs weedt JIJ DA MISSGIEN?????
budanktè!!!!!!!!!!
joeri

1, Sorry Joeri, helaas kan ik je niet helpen aan het adres van de fam. Phaffs.

De vraag van Lilimoen
Mannon, Ik ziet in Spanje (ge weet wel, da land onder Frankrijk en bezijdes Portugas) en ik vin m’n vriendjes niet. Kunde gij mij ni helpe? Ja toch, gij hebt toch oplos­sin­ge voor all. Grreetts, Lilimoen

1 Sorry, maar de tips van Manon kunnen dit niet begrijpen!

De vraag van roosje
manoun, zijt gij soms ook een vieze rik?

1 Nee!!! Ben geen viezerik, jij soms???

De vraag van Elsewhere
Ene gewonen vraag: hoe laat is het?
Ene gekke vraag: ben jij wel bij de tijd?

(Ik vrees dat Manon deze over het hoofd gezien heeft.)

De vraag van Taats
Mannon, er is iemand op mij verlieft, maar ik wilhem niet zo, ik heb dat gezegt, maar hij wil dat niet gelofen… wat moet ik nu doen, ik wil erik echt niet hebben!

1. spreek een keer af met hem en vertel hem rustig dat je hem niet wil.
2. zeg tegen iedereen dat ze tegen hem moeten zegen dat jij hem niet leuk vind.
3. negeer hem heel lang zodat hij het spoedig en rustig gaat vergeten .

De vraag van Deh Haagh
’t is weeral lang geleden dadde ik gedou- gedou… mezlef gewassen heb… maar ik ben de zeep kwijt… weet gij misschien waar dat ik die kan vinden?

1 Gewoon even zoeken met je ogen, daarvoor heb je ogen gekregen!!!

De vraag van Peet?
Waarom?

(Ik vrees dat Manon niet voldoende abstrac­tie­ver­mo­gen heeft om deze vraag te beant­woor­den.)

Lieve Manon, ik weet ‘t, het zijn veel vragen, maar mijn lezers hebben al hun hoop in jouw handen gelegd, dus ik verzoek je vrien­de­lijk ze allemaal te beant­woor­den.
Alvast heel erg bedankt voor de tijd en de moeite die je erin steekt. Dat stellen we heel erg op prijs.
Ik kijk uit naar het antwoord.

Groetjes,
Zezunja

(Sommige vragen in het oor­spron­ke­lij­ke oproepje werden pas gepost nadat mijn brief aan Manon al was verstuurd. Misschien kom ik er nog eens op terug, dan verstuur ik die vragen in een tweede ronde. Maar ik beloof niks, want ik heb al te veel neve­ren­ding stories hier.)

24 reacties

 • Sana

  He verdikkie! Ik had nog even het eerste Manon­be­richt gelezen en kwam daar ‑gelukkig- ook de vraag naar haar leeftijd tegen. Hal­ver­we­ge het lezen van de ant­woor­den werd ik steeds nieuws­gie­rig, zeker n.a.v. de schrijf­stijl in combi met de ant­woor­den…

  Maar helaas-pindakaas, geen leeftijd.

  Mijn vraag dus (aan Zezunja en/of Manon) is dus nog maar een keer: Hoe oud is Manon?

 • Zezunja

  Ik zal het aan Manon vragen. Misschien in com­bi­na­tie met bedankjes van de wanhopige vra­gen­stel­lers. Dus vra­gen­stel­lers: post hier je antwoord c.q. bedankje aan Manon.

 • Sandrissimo

  Je kan misschien een aparte rubriek maken met titel “Vraag het aan tante Zezunja, die het op haar beurt aan tante Manon zal vragen!”, of is die titel te lang?

 • Taats

  Soms, na een lange grimmige dag, wanneer ik een logje lees als deze, en ik me werkelijk iets beter voel, denk ik dat ik van je zou houden als ik je in het echt zo kennen. En dat bedoel ik zonder vie­ze­rik­ke­rij, enge­rik­ke­rij of iets anders uit het nare spectrum.

 • Rosalie

  Hè, da’s nou jammer dat ik je oproep gemist heb. Mijn MSN-taal is een beetje roestig geworden, maar ik had nog wel iets in elkaar kunnen draaien, vrees ik…

  Verder vind ik de naam Manon verdacht veel op die van Mona van ‘Vraag ’t aan Mona’ lijken…

 • Zezunja

  @ San­dris­si­mo: in deze anar­chis­ti­sche omgeving bestaat niet zoiets als een te lange titel.

  @ Elswhere: Arme jij.

  @ Taats: *bloos ende verslik* Ik geloof dat een dank je wel gepast is. Hoewel ik niet begrijp waarom jij die oprisping juist nu hebt. Manon speelt vandaag de hoofdrol.

  @ Rosalie: Ik vermoed eigenlijk dat Manon te jong is om Mona te kennen. Of doet Mona dat nog steeds?

 • Rosalie

  ’t Is toch wat. Een hele generatie die Mona niet kent, waar moet dat heen?

  Ik geloof trouwens dat Mona ’t niet meer doet. Maar ik heb geen abon­ne­ment meer op de Story, dus ik kan het niet met zekerheid zeggen.

 • Polle

  Dat soort nieuwtjes pik ik op een verloren zon­dag­mid­dag toch maar mooi even mee. Het was mij even ontgaan dat Mona het sinds kort weer wel deed.

 • Zezunja

  @ Nina: Ik weet het niet. Maar omdat ik niet echt heel vrien­de­lijk ben over haar intel­li­gen­tie, heb ik besloten haar er maar niet op te wijzen. Ze is hier zelf komen aan­klop­pen, ik beschouw het dus maar als haar eigen ver­ant­woor­de­lijk­heid om de zin ‘In de dagen na jouw oproep heb ik de lezers van mijn website gevraagd of ze problemen hebben die ik misschien aan jou kon voor­leg­gen.’ goed te te inter­pre­te­ren.

 • Zezunja

  Ja, geniaal niet?
  Maar in de oproep onder­te­kent ze zelfs met tips, dus in haar bele­vings­we­reld zijn tips iemand of meerdere iemanden, wie zal het zeggen.

 • Nina

  Als ze je via dit weblog heeft benaderd mag je inderdaad aannemen dat ze deze actie bij haar volle verstand (niet ironisch bedoeld) op poten gezet heeft…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.