U mag weer lurken hoor

Zo! Dat zit erop. Gelukkig, want ik was het helemaal zat, dat geontlurk.
En toch en toch en toch vond ik het een groot succes, super plezant, gezellig en een egoboost van jewelste.

Uiteindelijk heb ik 116 websites kunnen toevoegen aan de lijst met deelnemers. Dat waren er vermoedelijk nog wel iets meer, maar lang niet iedereen meldde zich hier en hoewel ik sommigen uit mijn statistieken kon vissen, omdat ze naar mij linkten, waren er ook veel die niet linkten. Die kon ik dus ook niet op de lijst zetten. En nu is het te laat.

Hoeveel mensen bij mij ontlurkten, weet ik niet precies, maar het zullen er rond de honderd geweest zijn. Eigenlijk is dat het grootste succes, want daar was het me in eerste instantie om te doen. Ik wilde heel graag weten wie er achter die honderden pageviews per dag zaten en dat is deels gelukt. Ik moet zeggen: verbazend. Ik dacht dat ik de meeste lezers al eens eens eerder zou hebben gezien, maar nee, er zaten talloze onbekende namen achter, met linkjes naar voor mij onbekende websites. Ik wil maar zeggen: wees welkom, maak het u gemakkelijk, doe alsof u thuis bent, lurk er maar weer op los en wilt u nog iets drinken?

Ook de weerstand vond ik leuk, trouwens. Dus iedereen die me daarmee bij mijn kruis wilde pakken: nana-nananaa, dat is lekker niet gelukt. Ik ben beretrots dat Yuri en ik iets op poten hebben gezet waar mensen zich tegen wilden afzetten.

Tot slot: ik hou van lurkers, maar ik hou misschien nog wel meer van reageurs. Simpelweg omdat die mij bevestigen en dat is niet onbelangrijk als je soms het gevoel hebt dat het leven is coming to get you. Maar voor iedereen geldt: goedemorgen, het is weer een gewone week, met gewone stukjes, met gewoon werk dat me van gewone stukjes gaat afhouden. Blij dat u er bent!

Zie ook:

*Ontlurkingsweek – 14 t/m 20 mei 2007
*Lijst met deelnemers Ontlurkingsweek
*Everything you always wanted to know
(but were afraid to ask)
…over de Ontlurkingsweek
*De stand van zaken – Ontlurkingsweek
*Stand van zaken (2) – Ontlurkingsweek
*Stand van zaken (3) – Ontlurkingsweek