Stukjes in het wild

U mag weer lurken hoor

Zo! Dat zit erop. Gelukkig, want ik was het helemaal zat, dat geontlurk.
En toch en toch en toch vond ik het een groot succes, super plezant, gezellig en een egoboost van jewelste.

Uit­ein­de­lijk heb ik 116 websites kunnen toevoegen aan de lijst met deel­ne­mers. Dat waren er ver­moe­de­lijk nog wel iets meer, maar lang niet iedereen meldde zich hier en hoewel ik sommigen uit mijn sta­tis­tie­ken kon vissen, omdat ze naar mij linkten, waren er ook veel die niet linkten. Die kon ik dus ook niet op de lijst zetten. En nu is het te laat.

Hoeveel mensen bij mij ont­lurk­ten, weet ik niet precies, maar het zullen er rond de honderd geweest zijn. Eigenlijk is dat het grootste succes, want daar was het me in eerste instantie om te doen. Ik wilde heel graag weten wie er achter die honderden pageviews per dag zaten en dat is deels gelukt. Ik moet zeggen: verbazend. Ik dacht dat ik de meeste lezers al eens eens eerder zou hebben gezien, maar nee, er zaten talloze onbekende namen achter, met linkjes naar voor mij onbekende websites. Ik wil maar zeggen: wees welkom, maak het u gemak­ke­lijk, doe alsof u thuis bent, lurk er maar weer op los en wilt u nog iets drinken?

Ook de weerstand vond ik leuk, trouwens. Dus iedereen die me daarmee bij mijn kruis wilde pakken: nana‐nananaa, dat is lekker niet gelukt. Ik ben beretrots dat Yuri en ik iets op poten hebben gezet waar mensen zich tegen wilden afzetten.

Tot slot: ik hou van lurkers, maar ik hou misschien nog wel meer van reageurs. Simpelweg omdat die mij beves­ti­gen en dat is niet onbe­lang­rijk als je soms het gevoel hebt dat het leven is coming to get you. Maar voor iedereen geldt: goe­de­mor­gen, het is weer een gewone week, met gewone stukjes, met gewoon werk dat me van gewone stukjes gaat afhouden. Blij dat u er bent!

Zie ook:

*Ont­lur­kings­week – 14 t/m 20 mei 2007
*Lijst met deel­ne­mers Ont­lur­kings­week
*Eve­ry­thing you always wanted to know
(but were afraid to ask)
…over de Ont­lur­kings­week
*De stand van zaken – Ont­lur­kings­week
*Stand van zaken (2) – Ont­lur­kings­week
*Stand van zaken (3) – Ont­lur­kings­week

15 reacties

 • lilith

  Het was een zeer fijn ini­ti­a­tief. :) Ik heb ook erg veel bij­ge­leerd over erg veel lurkers, en zo’n dingen kunnen we enkel maar keihard aan­moe­di­gen.

  Dankuwel daarvoor, Yuri en Z.

 • Zezunja

  En ik maar denken waar je het over hebt. Maar het gaat natuur­lijk over mijn zij­de­lings:
  “Ik heb met mijn bril op
  altijd heel kleine voeten.”

  Eerst was ik beledigd, maar jij weet misschien niet hoe slecht mijn ogen zijn en hoeveel mijn bril dus verkleint…
  Elke bril verkleint een beetje, maar de mijne… tsjon­ge­jon­ge­jon­ge…

 • Lilimoen

  Wacht eens… dus jouw oog­pro­bleem is dat je alles te groot(s) ziet en je bril dient dit te ver­klei­nen? Ik zit hier met mijn bril op naar mijn voeten te kijken, maar ze blijven zeer groot uitvallen. Die van Flora blijven maat 35 ook door mijn bril. Met andere woorden ik snap er niets van. Mijn excuses trouwens als ik u echt beledigd heb. Dat was in geen geval mijn bedoeling.

 • Zezunja

  Nee, maar met elke bril verklein je de wereld een beetje. Dat valt alleen bij normale sterktes niet zo op. Maar ik heb -11, dus mijn bril verkleint de wereld heel erg.
  Ik weet niet hoe je dit technisch moet uitleggen, maar het is echt waar hoor.
  Maat 35 kun je trouwens beter niet ver­klei­nen, dan wordt het al gauw absurd.

 • Cathrine

  Wij hebben ook een website, maar wilde het niet toevoegen omdat het voor de kinderen is en dat we er veel te weinig aan doen.
  Echter, ik ben wel blij met jullie ont­lur­kers­week, want het heeft me een beetje over de drempel geholpen…

 • Zezunja

  Ik neem aan dat je bedoelt over de drempel geholpen om bij anderen te reageren? Ah, zo had ik het nog niet bekeken. Dat is een mooi effect.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.