Weer een dag

Soms vraag ik me af of het liedje zo bedoeld is. Als wekker. Want als het niet zo bedoeld is, dan is het toe­val­li­ger­wijs wel de beste wekker denkbaar. Zomaar, onbedoeld.

Het liedje is de wektune op het mobieltje van Yuri. Al een maand of vier. Vandaar.

En hoewel elk liedje waarmee je wakker wordt, gedoemd is uit­ein­de­lijk uit­ge­kotst te worden – zo ook dit – denk ik niet dat er een betere eerste zin te vinden is om mee wakker te worden. Door dit nummer sta ik elke dag op met ‘Weer een dag!’, in plaats van met het oude ‘Shit, ik wil door­sla­pen…’. Met dank aan Buckshot Lefonque.

Het hele liedje vindt u hier, onder voor­waar­de dat u goed op de eerste zin let.

8 reacties

  1. Zeg, is dat niet uhh.. kom, hoe heet‐ie nu ook weer… terence trent darby of zoiets? leuk als je ervan houdt, in de stemming bent, op een verloren zondag bij­voor­beeld, maar deze knul wordt toch luiever wakker met iets ener­gie­kers, een gezellige neder­land­se dj a la chiel, of iets spet­te­rends a la… wakker worden met normaal lijkt me ook wel wat.

  2. :-) Bij ons thuis ben ik de Yuri – elke ochtend doet mijn mobiel ‘Hoquiam’ van Damien Jurado. ‘Standing with my feet deep in the ground…’ Beeetje melan­cho­lisch, beeetje gewoon mooi, en daarmee vrijwel altijd raak voor het begin van mijn dag.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.