Stukjes in het wild

Zeer Vrij Naar Michelle Shocked

Luister eerst Michelle Shocked – Anchorage:

Lees dan dit:

Hee meid,

Alles gaat goed hier. We gingen laatst een stukje rijden en maakten deze foto. Lopend met de neus in de wind, rug recht, richting het licht, de zon. We kregen het er warm van.
’t Huis is zo goed als gekocht. Het koop­con­tract wordt maandag gesloten. Een dak boven mijn hoofd, iets van mij. Meid, ik ben er zo blij mee.
Het concert gisteren was mooi. Het samenzijn ook. Ja, het samenzijn ook.
Meid, ik heb veel aan je gedacht, maar ik heb nergens meer tijd voor. Voor niks en niemand. Sorry, meid.
Eer­gis­te­ren meldde mijn directeur dat ik defi­ni­tief niet meer op de boven­tal­li­gen­lijst sta. Hij kwam me daarvoor speciaal uit de klas halen. En ik werd nog bedankt. Voor weer iets anders. Ook door de directeur. Er staan twee flessen wijn op me te wachten.
Ja meid, alles goed hier. Beter dan eerst. Een warm hart en een horizon om naartoe te lopen. Wat is er veel veranderd. Niets blijft bij het oude en dat is maar goed ook, meid. Dat is maar goed ook.
Geef jouw lief een kus. Mijn meneer groet je. Hij is lief.
Meid, hou je taai.
Tot schrijfs.
En liefs.

Zezunja

Dit stukje verscheen eerder hier.
Ik schreef het op 1 oktober 2004.
Voor de tekst van Anchorage: klik hier.

7 reacties

 • Susanne

  ik word er een beetje treurig van.
  Klinkt als afsluiten, afscheid, zoiets.
  maar een heerlijk lied!
  Veel over­een­kom­sten met jouw tekst en de songtekst. Mooi.

 • sodade

  Wat mooi…
  Ik houd zoveel van dit lied en als ik je tekst lees past het gewoon. Hij doet niet tekort aan het beeld, de her­in­ne­ring, het gevoel dat ik altijd bij deze song gehad heb.
  Wat mooi om hier vanavond nog bij uit te komen…

 • Zezunja

  @ Susanne: Ik heb het geschre­ven in het jaar na mijn scheiding, toen ik nét een nieuw vriendje had. Het glas was half vol én half leeg. Dat voel ik nu ook wel sterk, nu ik het teruglees.
  En dank­je­wel­hoor!

  Sodade: Dat is fijn, het risico dat het tegenvalt of te lullig is ten opzichte van de inspi­ra­tie­bron is levens­groot. Dat valt dus mee gelukkig.

  @ AnamCara: Ah, een pak van m’n hart. ;)

 • bart

  Van de drie liedjes tot nu toe de meest dierbare. Moedig melan­cho­lisch. Fijn dat je me daar om half een ´s nachts, op deze verloren woens­dag­avond, aan doet denken.

 • GIENSIE

  He wat leuk, een van mijn favoriete liedjes van Michelle. Ik heb de cd van haar waar zij mee is door­ge­bro­ken, opgenomen op een sony walkman, toen uit­ge­bracht op cd, misschien ken je ´m, de texas campfire songs, zo mooi, zo teer.
  Leuk om zo een fan van haar te ontmoeten, zelf ken ik weinig mensen die haar kennen.

 • giensie

  Wat leuk om een fan van Michelle te zien. Ik houd veel van dit liedje, zelf hab ik van haar de Texas Campfire Songs, opgenomen op een sony­walk­man en toen uit­ge­bracht op CD, zo mooi, zo teer.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.