Zezunja doet van knutselen

Let op, het is een eitje.

Men neme een fotolijstje ‘dat toch al stuk is’, eentje waarvan het glas al lang geleden sneuvelde en dat men toch maar steeds bewaarde, omdat men er misschien ooit nog iets leuks mee kon doen. Dát fotolijstje neme men en men hale het uit elkaar (pas op voor verdwaalde glassplinters).
Vervolgens neme men een oude pizzadoos. Men schrape – in het beste geval – de uitgedroogde tonijn van het karton of men vege – in het slechtste geval – het nieuwe leven uit de doos.
Dan legge men het achterkantje van het lijstje op de pizzadoos en met een stanleymes volge men de vorm van dat achterkantje. Afhankelijk van de dikte van het lijstje kan men een tweede stuk karton uitsnijden.
Daarna neme men een rol schoolbordplakplastic (verkrijgbaar bij Blokker) en men legge het stuk pizzadooskarton op het plakplastic. Men trekke met een potlood een lijn rond het stuk pizzadoos en men snijde het stuk schoolbordplastic uit.
Voorzichtig plakke men vervolgens het schoolbordplakplastic op het stuk pizzadooskarton. Men wrijve het goed aan.
Tot slot zette men het getransformeerde stuk pizzadooskarton in het nog-net-niet-afgedankte fotolijstje, men jasse een spijker in de muur, men schaffe wat krijtjes aan en voilà : een leitje om boodschappen op te schrijven.

NB Pizzadooskarton kan eigenlijk beter vervangen worden door chic, dik karton zonder ribbels, maar mijn ervaring reikt niet verder dan die pizzadoos.
NB Ik gok op 3x 3x 3x woordwaarde.