10 reacties

 • Soes

  Pardonnez-moi?
  De kwaliteit van Demeter is een smakelijk resultaat en dan ben ik de weg kwijt.
  Als ik al goed zat.
  Frans is niet mijn ding.

 • Sandrissimo

  Nooit aan gedacht dat er ook zo van die blunders in andere talen op ver­pak­kin­gen staan! Ik ging er altijd van uit dat ze enkel in het vertalen naar het neder­lands, lach­wek­ken­de fouten maken…

 • molady

  prachtig en helemaal mijn ding! zuiver zuivel is lekker en klinkt als poëzie en demeter een schone godin met een mooi verhaal achter haar naam.

 • Lilimoen

  Nectar is nectar, daarover kan geen twijfel bestaan. Maar honing is het niet. Anders en bui­ten­ge­woon zoet is ook de Mango­vrucht met haar helder sap. Maar laat een kenner van ver­schil­len­de smaken eens, al was het maar voor een enkele keer, onpar­tij­dig zijn en zeggen wat hier op aarde zoeter is dan lippen der geliefde!
  (Indische spreuk)

  Opge­dra­gen aan Yuri en Zezunja.

 • Zezunja

  @ Soes: In het Neder­lands staat er: Zuiver Zuivel met het Deme­ter­keur­merk is het smaak­vol­le en gezonde resultaat van een zoveel mogelijk geloten kringloop.’
  Maar de vertaling is niet belang­rijk. het gaat eigenlijk meer om die twee Neder­land­se woorden in een Franse tekst die maken dat je het gaat uit­spre­ken zoals in de kop van dit stukje.

  @ San­dris­si­mo: Zit er een fout in dan?

  @ Lilimoen: Dank je wel!

 • grace

  ik sluit aan bij de re(d)actionnees hierboven dat wanneer je een hap in je mond neemt en daarbij de tekst leest, je smaak­pu­pil­len van lekkerte ont­plof­fen en de tekst op de ver­pak­king aansluit bij dat hemels gevoel/ smaak:
  d‑e-l-i-c-i-e-u‑x

 • Irene

  Neder­lands naar het Frans vertalen gaat ze beter af dan andersom. Dagelijks een uur van der­ge­lij­ke etiketten en je kunt er weer de hele dag tegen.

 • gedicht

  Misschien klikt ons Neder­land­se (pardon Vlaamse) Zuiver Zuivel de Fransen wel net zo grappig in de oren als het Zwievèr Zwievèl bij ons :-)
  Of het Frans fout is weet ik niet, maar die cycle fermé au maximum zou ik zonder Neder­land­se vertaling in ieder geval niet hebben begrepen (ik dacht aan iets met een zeer goed op slot gezette fiets…).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.