Stukjes in het wild

Alle­gaar­tje (11)

Dingen waar ik moe van ben.
1. van het moe zijn
2. van mijn ver­jaar­dag
3. van alle tand­arts­be­han­de­lin­gen

Dingen die ik deze week bakte.
1. een but­ters­cotcht­aart
2. een cho­co­la­de­ca­ke
3. een zoge­naam­de ‘hoge’ appel­taart

Dingen die anderen schreven waar ik mezelf in herkende.
1. iemand die schreef over vrouwen die meer van hun poezen houden dan van hun vriendje, gelukkig heeft mijn vriendje dat ook, dat-ie meer van de poezen houdt dan van mij (als degene die dat schreef dit leest, please zeg iets, dan link ik, ik heb me rot gezocht, maar weet niet meer wie het was)
2. Tante Annie die schreef dat ze door de lente zin kreeg om een matras­be­scher­mer te kopen, ik stond ook met zo’n ding in mijn hand vorige week (for the record, zoiets heet een molton, Tante!)
3. Adriaan Jaeggi die Martin Brils bloes­jeso­de miste op bloes­jes­dag

Dingen waar ik me schuldig over voel.
1. dat ik hier niks zinnigs meer ga schrijven tot zondag – en dat dit een veel te kort alle­gaar­tje gaat zijn
2. dat de liefste en zorg­zaams­te man op aarde wel lief en zorgzaam moet zijn, omdat ik geen flikker uitvoer sinds ik zo moe ben
3. dat ik vandaag welgeteld een half uur heb gewerkt

Dingen die ik voor mijn ver­jaar­dag kreeg.
1. een fiets die ik nog moet uitzoeken
2. het eerste seizoen van Deadwood
3. een smoot­hier­e­cep­ten­boek­je, een dicht­bun­del van Bart Moeyaert, een etentje in een Portugees res­tau­rant, een boekje over lite­ra­tuur, een ver­ras­sings­feest­je, een fles whiskey, een boek dat we al hadden, twee roman­ti­sche kaderkes, een boel bloemen, kaarten, smskes, mails, reacties op mijn weblog en tele­foon­tjes

Dingen die ik vorig jaar rond deze tijd schreef.
1. een stukje over een eyeopener in een docu over Jan Vrijman – een goed voornemen
2. een stukje over de Wildebras, de Engelsman en de Goede Vriend – een roman­ti­sche komedie
3. een stukje over hoe het is ná het nieuwe begin – een hoop­ge­vend stel woorden

Dingen waar ik heel blij om ben.
1. Yuri die de halve finale van een caba­ret­fes­ti­val heeft gehaald
2. Yuri die op onze ‘ont­moe­tings­dag’ voor het eerst gaat optreden in mijn stad
3. Yuri

Voor Alle­gaar­tje 1 t/m 10, kunt u hier terecht, onder het bovenste stukje.
En omdat ik er donderdag niet zal zijn, wil ik u net als vorig jaar graag door­stu­ren naar een stukje over het belang­rijk­ste mailtje in mijn leven – Vandaag vieren we de dag van de blije bukster

Tot zondag.

10 reacties

 • Centrum

  Ook al is het bij mij in Nederland nog dinsdag 12 februari 2008, uw logs blijven amusant om te lezen en zijn leuk opgesteld!

 • Joost Brummelkamp

  Ik weet natuur­lijk niet of het is wat Tante bedoelde, maar er bestaat een ander dingsie, dus niet een molton, dat ik ken als een matras­be­scher­mer. Een soort heel stevig, niet van gewone stof gemaakt ding, dat plat op de lat­ten­bo­dem of spiraal ligt, en ervoor zorgt dat de matras niet aan de onderkant door scherpe uit­steek­sels bescha­digd wordt.
  Zo, heb ik dat helder uit de doeken gedaan of niet?

 • Roos

  Ik heb in het kerst­num­mer van het Volks­krant Magazine een verhaal geschre­ven over vrouwen die meer van poezen houden dan van hun vriendje. Was dat het?

 • Zezunja

  @ Centrum: Ook jouw reactie was na mid­der­nacht hoor. ;) En bedankt!

  @ Joost: Misschien bedoelde ze dat inderdaad. Maar is dat ‘dingsie’ niet in de eerste plaats bedoeld als anti-slipmat? Zodat je matras niet gaat schuiven in bed? Dat is mij altijd verteld!

  @ gewebkijk: Hoho, wilde jij beweren dat een molton niet is bedoeld om je matras te bescher­men? ;)

  @ Roos: Hmz, ik sluit het niet uit, maar voor mijn gevoel las ik er vorige week of zo een stukje over. Het was sowieso ook op internet. maar nogmaals: ik sluit niet uit dat ik jouw verhaal ook heb gelezen.

  @ Ivo: Jawel, geeft wel. Hardcore schuld­ge­voel hiero.

 • Joost Brummelkamp

  Volgens mij heb ik in de afgelopen jaren ooit zo’n dingsie gekocht en stond het aan­ge­pre­zen als matras­be­scher­mer. En hebben mijn ouders het me zo geleerd, dat is natuur­lijk het belang­rijk­ste. Dat maakt het bijna per definitie waar…

 • Ary

  Ik wil Joost Brum­mel­kamp even bedanken. Moest namelijk na onze ver­hui­zing aan mijn lieve vrouw uitleggen waar dat ding voor diende. Als Ame­ri­kaan­se begrijpt ze sommige facetten van onze cultuur namelijk niet goed. Vervelend genoeg had ik ook geen enkel idee, waarop ze maar voor­stel­de om de matras­be­scher­mer weg te gooien. Ben nu blij dat ik dat niet gedaan heb en mijn matras gevrij­waard blijft van ver­ve­len­de uit­steek­sels.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.