Stukjes in het wild

De kleu­ter­mo­no­lo­gen – 10 dingen die ik over deze week wil opschrij­ven

10. Ik deed voor het eerst de bana­nen­truc in gezel­schap en de monden vielen open van verbazing. De truc is als volgt:
Voor­be­rei­ding: je neemt een dichte banaan en laat ‘m ongepeld. Met een speld of naald maakje ver­vol­gens op drie plaatsen een gaatje. Door dat gaatje snijd je de banaan van binnen door op die drie plaatsen, door de speld/naald naar links en rechts te bewegen. Je hebt dan een ongepelde banaan die van binnen in drie stukken is gesneden.
De eigen­lij­ke truc: je laat de banaan aan iedereen zien, om te tonen dat-ie ongepeld is. Let op dat je de kant met de gaatjes minder uit­ge­breid toont, want de gaatjes worden na verloop van tijd bruin, dus die kunnen opvallen. Leg de banaan dan op tafel met de gaatjes naar beneden (wederom zodat niemand ze ziet). Begin daarna met een jolige karate-act met veel hand­be­we­gin­gen en tsjak­kaa’s. Doe alsof je de banaan op drie plaatsen door­mid­den slaat. Pel ver­vol­gens de banaan en laat het publiek zien dat het je gelukt is om de banaan dóór de schil in drieën te slaan.

Damn, dit was pas punt tien.

9. Voor een kerstsur­pri­se schreef ik een liedje in een kabou­ter­taal die ik zelf had verzonnen. Het liedje onstond in 10 minuten. Conclusie: dat is dus echt wel mijn toekomst hè, liedjes in zelf­be­dach­te kabou­ter­taal schrijven.

8. Mijn hele leven al ben ik op zoek naar mensen die net als ik een blitz­mu­se­um­gan­ger zijn. Mensen die dus wel van musea houden, maar op de een of andere merk­waar­di­ge manier altijd binnen twee uur weer buiten staan. Als ik zo iemand tegenkom, begin ik er een relatie mee, ik weet namelijk: die mensen moet je koesteren. Maar wat blijkt: mijn hoogst eigen zus en haar man – met wie ze al vijftien jaar innig ver­stren­geld is – zijn de perfecte muse­um­gan­gers. Ik wist dat niet: vroeger waren mijn ouders altijd mee en die zijn niet zo van de blitz. Maar Tweede Kerstdag was een revelatie: toen brachten mijn geliefde (ik zei het al: ik begin er een relatie mee), mijn zus, haar man en ik een perfect blik­sem­be­zoek aan Andy Warhol.

Voor een toptien zijn punt 8. en 10. veel te lang. Grmbl.
Ik begin opnieuw.

3 reacties

  • bart

    Als je wat citroen­sap op de gaatjes smeert, worden ze minder snel bruin. (Sprak de ooit–op-kinderfeestjes-van-de-kindertjes-van-zijn-zus-goochelaar)

  • Zezunja

    @ Bart: Ja, hoewel ik de indruk heb dat die schil iets weer­bar­sti­ger is dan een gewoon stukje banaan. Maar als jij zegt dat het kan lukken dan heb ik de volgende keer een citroen in de aanslag.

    @ Octavie: Niet als goo­che­laar dan? Dan neem je Bart zeker?

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.