De kleutermonologen – 10 dingen die ik over deze week wil opschrijven

10. Ik deed voor het eerst de bananentruc in gezelschap en de monden vielen open van verbazing. De truc is als volgt:
Voorbereiding: je neemt een dichte banaan en laat ‘m ongepeld. Met een speld of naald maakje vervolgens op drie plaatsen een gaatje. Door dat gaatje snijd je de banaan van binnen door op die drie plaatsen, door de speld/naald naar links en rechts te bewegen. Je hebt dan een ongepelde banaan die van binnen in drie stukken is gesneden.
De eigenlijke truc: je laat de banaan aan iedereen zien, om te tonen dat-ie ongepeld is. Let op dat je de kant met de gaatjes minder uitgebreid toont, want de gaatjes worden na verloop van tijd bruin, dus die kunnen opvallen. Leg de banaan dan op tafel met de gaatjes naar beneden (wederom zodat niemand ze ziet). Begin daarna met een jolige karate-act met veel handbewegingen en tsjakkaa’s. Doe alsof je de banaan op drie plaatsen doormidden slaat. Pel vervolgens de banaan en laat het publiek zien dat het je gelukt is om de banaan dóór de schil in drieën te slaan.

Damn, dit was pas punt tien.

9. Voor een kerstsurprise schreef ik een liedje in een kaboutertaal die ik zelf had verzonnen. Het liedje onstond in 10 minuten. Conclusie: dat is dus echt wel mijn toekomst hè, liedjes in zelfbedachte kaboutertaal schrijven.

8. Mijn hele leven al ben ik op zoek naar mensen die net als ik een blitzmuseumganger zijn. Mensen die dus wel van musea houden, maar op de een of andere merkwaardige manier altijd binnen twee uur weer buiten staan. Als ik zo iemand tegenkom, begin ik er een relatie mee, ik weet namelijk: die mensen moet je koesteren. Maar wat blijkt: mijn hoogst eigen zus en haar man – met wie ze al vijftien jaar innig verstrengeld is – zijn de perfecte museumgangers. Ik wist dat niet: vroeger waren mijn ouders altijd mee en die zijn niet zo van de blitz. Maar Tweede Kerstdag was een revelatie: toen brachten mijn geliefde (ik zei het al: ik begin er een relatie mee), mijn zus, haar man en ik een perfect bliksembezoek aan Andy Warhol.

Voor een toptien zijn punt 8. en 10. veel te lang. Grmbl.
Ik begin opnieuw.