Maak mij een lucky bastard

‘Papa, zegt dat hij ff zal bidden tot de heilige Antonius.’
‘Maar Antonius is toch voor als je iets kwijt bent?’
(geroep beyond telefoon) ‘Ze zegt dat Antonius toch is voor als je iets kwijt bent… Ah, hij zegt dat hij dan de heilige Chris­tof­fel wel zal nemen.’
‘Maar ik betwijfel of het werkt, als je maar een beetje lukraak wat heiligen gaat aanroepen.’
‘Ja, en misschien werkt het ook niet als je niet gelovig bent.’
‘Ook dat nog.’

Bent u wel gelovig of heeft u wel een feilloos gevoel voor welke heilige op welk moment aan­ge­roe­pen dient te worden? Over iets minder dan drie uurtjes (9:15) heb ik dat hard nodig, want ik ga rij‐examen doen. Bijgeloof met duimen en konij­nen­bot­ten mag ook.

Update: Helaas! Eerst even verwerken, dan een weekend naar Amsterdam en dan misschien een relaas. Wel bedankt voor al uw scherven en andere dingen die geluk brengen. Ik ben maar nét gezakt, dus het heeft vast een beetje geholpen. Volgende keer weer?

19 reacties

 1. Als je de volgende keer iets eerder post, zeg een dag van tevoren, dan maken we er met zijn allen nog net iets meer werk van, en dan moet het toch cumma sum laude lukken. Summa cum laude natuur­lijk. Heel makkelijk heel goed lukken, bedoel ik in ieder geval.

 2. Carmen

  Niet aan­trek­ken, dat komt allemaal wel goed volgende keer.
  En het is inderdaad de heilige Chris­tof­fel. Mijn groot­va­der heeft daar zo een magneet van in de auto hangen. Hij is niet hip, maar hij is wel heilig.

 3. Brrr… krijg het al benauwd als ik er alleen al aan denk. En dat terwijl ik best kan rijden. Een beetje. Tenminste, dat kón ik. Maar net niet goed genoeg.
  En dat is toch al weer dik 7 jaar geleden…
  Misschien ben ik het als ik het eindelijk weer eens opnieuw zou proberen wel een natuur­ta­lent. ;-)
  (Hopelijk wacht jij niet net zo lang als ik.)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.