Stukjes in het wild

Welkom op mijn iden­ti­teits­cri­sis (2)

In november 2006 kondigde ik een iden­ti­teits­cri­sis (1) aan op mijn weblog. Ik was verhuisd naar België, naar een ander inter­net­do­mein, naar een andere plek in mijn hoofd en ik maakte u daarvan deel­ge­noot door flink te schuren, te schil­de­ren en te behangen. Mijn weblog werd groen, met kadertjes met ronde hoekjes, met veel ismen en tal van colorized foto’s.

De iden­ti­teits­cri­sis was voor even gesust, maar niet voor lang, want in 2007 gooide ik het interieur opnieuw volledig om, met een pro­mi­nen­te plek voor De Een en De Ander en een overdaad aan func­ti­o­neel wit.

En weer was dit medicijn maar net voldoende om mij een jaartje te kalmeren, want ik begon onlangs opnieuw met de bank te schuiven, de deur­pos­ten af te krabben en de gordijnen te wassen.

Deze keer heb ik wat risico genomen: ik heb het wit geskipt en ik heb mij in het keurslijf van ‘het ouder­wet­se’ gedrongen. Voordeel: alles is in delen weg te smijten. Dus met de nieuwe thema’s (het thema ‘zicht’ is een tijdelijk gegeven) kunnen er ook allerlei andere ele­ment­jes worden aangepast.

Afgelopen dinsdag bestond mijn weblog 5 jaar. Een goede reden om een nieuwe jurk te kopen, dunkt me.

5 reacties

 • Bart

  Mooi, deze opmaak. Fijn organisch en met rafel­rand­jes, zonder kake­fo­nisch te worden. Het extra kleurtje bruin geeft naast het groen meer dynamiek – dit is een van de aan­ge­naams­te tot nu toe. :-)

  (En ik móet natuur­lijk even let­ter­neu­ze­len: die variant op de Avenida – je kopletter zegmaar – komt een heel stuk mooier uit als ie een fractie meer let­ter­spa­tie heeft…)

  Geneuzel, zoals gezegd. ’t Is warm en mooi, Maartje (ah, goed om je bij de naam te kunnen noemen nu).

 • Zezunja

  De letter in de header bedoel je?
  Okee, ik zal dat ver­an­de­ren als ik een nieuw thema ga doen. Deze letter heet trouwens de Greetings. Hoe lullig kan een naam zijn.

  Omdat deze lay‐out ’t drukst is tot nu toe, ben ik zelf wel een beetje onge­mak­ke­lijk erover. Maar mocht ik meer rust willen dan begin ik gewoon met deeltjes weg te smijten.

  En ook bedankt natuur­lijk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.