Bent u ook een buik­draai­er?

Ik ben namelijk een buik­draai­er. Als ik in bed lig en mij omdraai, doe ik dat via mijn buik.
Hoe doet u dat? Via uw buik of uw rug?
Ik zoek lot­ge­no­ten, want men zegt dat ik vreemd ben.

39 reacties

 1. Ik varieer, nu ik er over nadenk. De ene keer zal ik langs mijn rug draaien, de andere keer langs mijn buik. Zo varieer ik ook in mijn lig­po­si­tie: de ene nacht op de buik, de andere op de zij, de andere op de rug,… maar meestal word ik wel op mijn buik wakker.

 2. plukdenacht

  Beide. Maar het ligt er sowieso een beetje aan hoe je gaat slapen. Als je ‘lepeltje lepeltje’ in slaap valt, dan kan de ene alleen via zijn/haar buik draaien en de ander via de rug.

 3. @zezunja: nou kijk, als je aan de lin­ker­kant van het bed op je rech­ter­zij ligt, ben je afgewend van je partner, terwijl je naar je partner toe ligt als je op de rech­ter­helft slaapt. Normaal gesproken lig je dan ook verder bij elkaar vandaan, zodat je (als je links ligt) uit bed lazert als je over je buik draait of (als je rechts ligt) op de andere bedhelft belandt.
  Dat lijkt me toch geen gegeven om zomaar te negeren. Als 90% van jouw res­pon­den­ten op de rech­ter­bed­helft slaapt, kun je je resul­ta­ten wel weg­mie­te­ren. En sowieso heb je natuur­lijk van die types die helemaal niet netjes in een vloeiende beweging draaien maar gewoon wat onge­mak­ke­lijk schuiven.

 4. karen

  Bij mij ergens een com­bi­na­tie tussen iamzero en Rutger…
  Als ik een beetje op de rand van ‘t bed lig, zal dat bepalen of ik rug‐ of buikdraai kies. Als ik genoeg plaats heb, is ‘t meestal rug, tenzij ik al een hele tijd lig te woelen: dan wordt het buik.
  Of hoe iets alledaags als draaien in je bed inge­wik­keld kan worden.

  :-)

 5. Zezunjezus (leuk aninfje?)

  Als ik over mijn buik omdraai dan betekent dat, dat ik niet kan slapen.
  Als ik wel kan slapen draai ik niet, maar in de voor­ko­men­de gavallen dat ik dat wel doe, doe ik dat over mijn rug (dan kan je ook beter je dekbed in bedwang houden).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.