Stukjes in het wild

Sam heeft ne grote

Eer­gis­te­ren hees iemand een spandoek op met daarop Tom = homo. Terwijl ik langsliep hoorde ik de ophijser zeggen: “Zou hij gaan wenen, als hij het ziet?”
Toen moest ik aan Sam denken, die in dezelfde straat al veel langer onderwerp van gesprek is. En ik vroeg me af of Sam ooit geweend heeft. Ik denk van niet.

10 reacties

 • peet

  Hé, dit is in Leuven of niet? Was daar laatst een weekendje en heb dit toen ook opgemerkt. Grappig. Misschien loopt Sam wel met een chro­ni­sche smile op zijn gezicht rond…

 • peter paul

  Beloofd: de eerst­vol­gen­de keer dat ik in Leuven ga stappen, zal ik nooit meer liegen dat ik Sam heet.…

 • Impa

  Ik heb er hier in Utrecht een gemaakt waar met een viltstift op een hekje staat: ‘Petra heeft dikke tieten.’ Met een datum erbij, alsof om de ver­gan­ke­lijk­heid van dikke tieten te bena­druk­ken.

 • Impa

  Als ik zeg: ‘Ik heb er hier in Utrecht een gemaakt’ bedoel ik dus een foto, he? Niet een graffiti. Over dikke tieten.

 • Zezunja

  @ Peet: Ja, in Leuven, in de Scha­pen­straat bij mij om de hoek. Was je op het Begijnhof?

  @ Koe­kie­moon: Ja? Is hij ‘de illustere Sam’?

  @ Jeroen: Dat staat vast.
  En op je tweede reactie: dat zou jammer zijn.

  @ Peter Paul: Ah, de vermeende dub­bel­gan­ger van de illustere Sam.

  @ Impa: Ja, ik ben voor data erbij. Ook om de mate van illus­ter­heid van Sam voortaan te kunnen bepalen. Toevallig weet ik dat Sam pas een jaar of twee op die plek prijkt, maar soms zie je opschrif­ten waarvan je graag zou weten of de mede­de­ling al tot het col­lec­tie­ve geheugen behoort.
  En op je tweede reactie: Hah! Jammer! Het zou zooo Pietje Bel zijn om dat te doen en daar ver­vol­gens op weblogs over op te scheppen. En ook wel verknipt.

 • peet

  Ja fan­tas­tisch dat Begijnhof! En vooral ook jullie Stads­brou­wer, kan hier in Nijmegen voor­als­nog dat bier jammer genoeg niet vinden
  :(
  Zeker met dit mooie weer krijg ik dorst van het idee aan een glas.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.