Stukjes in het wild

’t ÔtootjeKlik voor een groter ôtootje.

De motor van onze auto heeft slechts 66 x meer vermogen dan de speakers die erin zitten. Dat zegt iets over ’t ôtootje én iets over de speakers. Het ôtootje, een Volks­wa­gen Polo uit 1995, zit in de aller­laag­ste categorie trek­kracht. Je kunt in de bebouwde kom in zijn 4 rijden, ik bedoel maar. De speakers daar­en­te­gen trekken op met 500 per uur. Ik heb al voor­ge­steld om met onze vierdubbel-cd met Franse rap en de loudness aan door Luik of Charleroi te gaan crossen.
Het ôtootje heeft bijna geen minpunten. Behalve dan dat de ramen in de ach­ter­kant niet open kunnen, waardoor je dus nooit je 500 watt-luidsprekers kunt showen zonder de ach­ter­klep open te doen. Dat is lastig flaneren in Charleroi.
Een ander nadeel is de kilo­me­ter­tel­ler. Eens in de paar dagen geeft die er de brui aan. Dan moet je een ros geven tegen het ruitje van het dashboard. Maar het ruitje van het dashboard loopt onderaan schuin naar achteren. Een ferme hengst geven tegen een opper­vlak­te dat achter het stuurwiel van je afbuigt, is razend inge­wik­keld. Zeker als je tege­lij­ker­tijd op gevoel (of eventueel op aard­stra­len) moet proberen vijftig te blijven rijden, omdat je anders een boete aan je broek hebt.
Ons ôtootje moet dus even naar een garagist, zodat die ‘m mores kan leren. Maar daarna is ons ôtootje een perfect ôtootje. Ons ôtootje heeft nog geen tien­dui­zend kilometer per jaar gereden, waardoor we hopen dat-ie misschien nog wel twee keer zou oud kan worden.
Het is een barbie-auto met een stereo-installatie die zich met gemak kan meten met die van ’n Waalse hang­jon­ge­re in Charleroi. En toch voel ik me door deze wagen vol­was­se­ner dan ik me ooit heb gevoeld.

6 reacties

  • Zezunjezus (leuk aninfje?)

    Maakt mij niet uit of die auto een Barbie, een Ken of een Ter­mi­na­tor is. Hij rijdt en dat is het belang­rijk­ste. In z’n 4 door de stad rijden is overigens tegen­woor­dig ‘het nieuwe rijden’. Wegens zuiniger geloof ik. Ik doe niets anders. Rijdt veel fijner. Je moet wel opletten dat je dan niet te hard gaat rijden en dat lijkt mij met een stukke km-teller inderdaad niet makkelijk. Gefe­li­ci­teerd!

  • Zezunjezus (leuk aninfje?)

    Eer­lijk­heid gebiedt mij te zeggen dat ik niet graag gezien zou willen worden in bij­voor­beeld een Fiat Multipla, Fiat Doblo of Fiat Qubo (auto’s waarvan ik toevallig weet dat ik ze spuug­le­lijk vind). Dus maakt het mij wel degelijk uit, maar een Barbie Polo mag iedere kleur hebben.

  • Lisa

    Inderdaad barbie-auto’s zijn roze, weet ik sinds ik een meisje om me heen heb van 5 jaar die dol is op roze, violet (paars dus maar violet klinkt mooier en is Frans) en op Hello Kitty. Nix mis met de polootje, ik heb er sinds vorige week ook eentje. Een grijze, en oh ja, wat nieuwere versie. Maar cross lekker door de stad met mijn TomTom, in het Neder­lands. En kan nu eindelijk naar de Ikea, 50km verderop. Goh, wat een saai huis­vrou­wen­le­ven heb ik… hahahaha

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.