In de categorie Sinterklaas

Dingen die mij onlangs van mijn geloof deden vallen.

1. Het gorgelende doucheputje draait op het andere halfrond NIET de andere kant op.
Ik geloof dat ik het zag in een Twitterlesje van @govertschilling. Ik vond dat een bittere teleurstelling. Altijd had ik gevoel dat ik getuige was van een natuurwet in actie als ik het water weg zag draaien. Maar de invloed van de aarde schijnt te klein te zijn. Domper.

2. Je kunt WEL muizen hebben als je drie katten hebt.
‘Een muis!’ zeiden we in koor toen we een grijs beestje langs het bed zagen trippelen. Óp het bed lagen drie poezen doodgemoedereerd te slapen. We maakten ze wakker. Verdwaasd keken ze op, waarna ze hun kin weer op hun poten legden. Neem van mij aan: Tom en Jerry dat is niet echt, dat is alleen maar voor de film.

3. Spaarlampen. Dus.
Dit jaar zijn vier spaarlampen binnen drie maanden na aankoop overleden. 36 euro. En nee, die ticketjes bewaar ik niet, dus ik kan geen verhaal halen.

4. Zonnebloemen zijn niet per se geel.
Het lag voor de hand, en toch was ik verbaasd toen dit ineens in mijn tuin opdook.

5. Testaankoop: ‘een halve eeuw consumentenbescherming’. Haha.
Testaankoop wordt wel eens vergeleken met de Nederlandse Consumentenbond. Ik ging daarin mee tot bleek dat de Belgische ‘consumentenbond’ je enveloppen stuurt met teksten als ‘Open deze envelop direct! U bent één van de 25.000 winnaars!’ Om over de internetspam nog maar te zwijgen. Een wrange deceptie en een merkwaardige club.