In de categorie Sin­ter­klaas

Dingen die mij onlangs van mijn geloof deden vallen.

1. Het gor­ge­len­de dou­che­put­je draait op het andere halfrond NIET de andere kant op.
Ik geloof dat ik het zag in een Twit­ter­les­je van @govertschilling. Ik vond dat een bittere teleur­stel­ling. Altijd had ik gevoel dat ik getuige was van een natuurwet in actie als ik het water weg zag draaien. Maar de invloed van de aarde schijnt te klein te zijn. Domper.

2. Je kunt WEL muizen hebben als je drie katten hebt.
‘Een muis!’ zeiden we in koor toen we een grijs beestje langs het bed zagen trippelen. Óp het bed lagen drie poezen dood­ge­moe­de­reerd te slapen. We maakten ze wakker. Verdwaasd keken ze op, waarna ze hun kin weer op hun poten legden. Neem van mij aan: Tom en Jerry dat is niet echt, dat is alleen maar voor de film.

3. Spaar­lam­pen. Dus.
Dit jaar zijn vier spaar­lam­pen binnen drie maanden na aankoop overleden. 36 euro. En nee, die ticketjes bewaar ik niet, dus ik kan geen verhaal halen.

4. Zon­ne­bloe­men zijn niet per se geel.
Het lag voor de hand, en toch was ik verbaasd toen dit ineens in mijn tuin opdook.

5. Tes­t­aan­koop: ‘een halve eeuw con­su­men­ten­be­scher­ming’. Haha.
Tes­t­aan­koop wordt wel eens ver­ge­le­ken met de Neder­land­se Con­su­men­ten­bond. Ik ging daarin mee tot bleek dat de Belgische ‘con­su­men­ten­bond’ je enve­lop­pen stuurt met teksten als ‘Open deze envelop direct! U bent één van de 25.000 winnaars!’ Om over de inter­netspam nog maar te zwijgen. Een wrange deceptie en een merk­waar­di­ge club.

2 reacties

  1. Ik vind spaar­lam­pen alvast veel te weinig licht geven… Vier spaar­lam­pen overleden? Da’s nog niks in ver­ge­lij­king met die negen lees­bril­len die ik het afgelopen jaar stuk heb gelezen onder die erger­lij­ke duis­ter­nis van spaar­lam­pen. Tegen 2020 mag de opwarming van de aarde dan misschien wel een halt zijn toe­ge­roe­pen maar wat heb je eraan als de vol­tal­li­ge wereld­po­pu­la­tie tegen dan blind is geworden…

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.