Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‐shirt: San­sep­her­ia

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‐shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

Inleiding

We hadden veel tegen: een ver­tra­gen­de Tascam‐4‐sporenrecorder, ondeug­de­lijk computers, scha­bou­we­lijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vast­be­ra­den­heid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capa­ci­tei­ten om tussen de boe­ken­kast en het schaak­spel te doen alsof we met z’n tweeën een vol­tal­li­ge band waren.

Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T‐shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien half­fa­bri­ca­ten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis mee­luis­ter­den, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van ver­traag­de sporen, vergane cas­set­te­band­jes en voor­oor­log­se drum­ma­chi­nes als monument te pre­sen­te­ren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

LWTlogo

San­sep­her­ia
Hoe is het zo gekomen?
Een prul­len­bak­num­mer dat we helemaal in het begin van LWT maakten. Ik was vol van mijn Vlaamse geliefde en zag in de san­se­ve­ria een metafoor voor samen­wo­nen. Hoewel het de potentie had keihard te rocken, lieten we het nummer al vallen voordat we met gita­ris­ten, drummers en bassisten de oefen­ruim­te indoken. Aan het einde had ik graag vogel­ge­lui­den gewild, maar zo ver zijn we dus nooit gekomen. We skipten San­sep­her­ia met liefde.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
Als de enthou­si­as­te­ling een oogje toeknijpt, zegt‐ie: variatie, potentie, humor, ver­lei­ding, mooie gitaar.

En wat zegt de kniesoor?
De kniesoor heeft de overhand. De metafoor is veel te ver gezocht, de zang is slordig en aan het einde stom, de drum­mas­jien is af en toe onbe­grij­pe­lijk.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand
wanneer: 2005

Klik hier om San­sep­her­ia te luisteren.

2 reacties

  • Erwin Troost

    Ik moet even aan een Eind­ho­vens bandje denken, maar kan er niet opkomen. Alles lijkt wel op iets, zeggen ze daan. Ik houd hier wel van. Sterker nog; ik vind dit heerlijk. Ook een beetje The Moldy Peaches‐achtig. Sexy zelfs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.