Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‑shirt: Don’t tell Harry

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‑shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

Inleiding

We hadden veel tegen: een ver­tra­gen­de Tascam-4-sporenrecorder, ondeug­de­lijk computers, scha­bou­we­lijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vast­be­ra­den­heid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capa­ci­tei­ten om tussen de boe­ken­kast en het schaak­spel te doen alsof we met z’n tweeën een vol­tal­li­ge band waren.

Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T‑shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien half­fa­bri­ca­ten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis mee­luis­ter­den, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van ver­traag­de sporen, vergane cas­set­te­band­jes en voor­oor­log­se drum­ma­chi­nes als monument te pre­sen­te­ren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

LWTlogo

Don’t tell Harry
Hoe is het zo gekomen?
Een a‑typisch LWT-nummer, omdat Dwarzand de tekst schreef. Hij had een avondje Spiderman gekeken, lukraak zinnen uit de film opge­schre­ven en daar een tekst van gebrouwen. Het nummer was gauw klaar, maar de afwerking, de geintjes in de melodie en de twee stemmen hebben nog wel even tijd gekost.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
Voordat Friggin’ Horse, Smit­her­eens, Dressing up Marianne en Jenny bestonden was dit mijn lie­ve­lings­num­mer van LWT. Nu hoort-ie bij de klas­sie­kers. En misschien is het wel een evergreen.

En wat zegt de kniesoor?
Eigenlijk had ik de zang opnieuw moeten doen. Iets meer power had het nummer goed gedaan. En ook een drummer van vlees en bloed wordt in dit nummer node gemist.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Dwarzand
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand
wanneer: 2005

Klik hier om Don’t tell Harry te luisteren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.