Argwaan voor blijdschap is zeker iets voor pessimisten?

I. Ik knijp nog even extra hard in de envelop voor ik hem in de gleuf duw. Mijn contract, met mijn handtekening. Voor onbepaalde tijd columns schrijven voor een bijlage met een duizelingwekkende oplage. Als een paar dagen later de mail met een scan van de handtekening die alles bezegelt in mijn mailbox valt, klik ik op het plusje en wat blijkt: het moment van blijdschap doet het op 200 procent nóg beter.

En dan, slechts één dag later, weer een mail: beste mensen, de bijlage heeft zijn beste tijd gehad, redactie eruit, hoofdredactie eruit, alle freelancers eruit, dikke dankjewel en fijne feestdagen gewenst.

II. Wie het verhaal hieronder heeft gelezen, kan zich mijn blijdschap voorstellen toen ik van het ziekenhuis hoorde dat er vier kerngezonde eitjes in de reageerbuis waren gekieperd. Vier eitjes waar echt he-le-maal niks mis mee was. Dat verzachtte de buikpijn die ik eraan overhield enorm. Kermend door het huis, maar intussen juichend: vier eitjes! Wie had dat gedacht!

En dan, slechts één dag later: ja, het waren retegoeie eitjes, en ook het zaad was om over naar huis te schrijven, maar er zijn nul eitjes bevrucht en we hebben geen flauw benul waarom niet. Veel sterkte met de meest nutteloze buikpijn ever.