Stukjes in het wild

Waarom houden Vlamingen hun plas op?

Ik krijg wel eens Vlamingen over de vloer. Sommige zijn goede of minder goede vrienden, anderen zijn opdracht­ge­vers, en af en toe komt er een huisbaas, een wijkagent of een collega. De bezoekjes zijn heel ver­schil­lend: soms wordt er gewerkt, soms gebabbeld, vaak wordt er veel gegeten en gedronken.
Toch hebben al deze Vlaamse bezoekers één ding gemeen: ze gaan niet naar de plee! Nooit. Elke keer als er iemand komt, maak ik braaf de hele badkamer schoon: vloer, pot, kranen, bril, you name it, I schrob it. En elke keer overvalt me een lichte teleur­stel­ling als blijkt dat er wéér niemand naar de wc is geweest. Al zes jaar lang.
Zelf ga ik ook niet graag bij een ander naar de wc, maar als ik ergens drie uur werk of een rijk bespren­keld diner verorber, dan is het vaak geen kwestie van willen. Dus nu vraag ik me af hoe, maar bovenal waarom houden Vlamingen hun plas op?

NB Mijn schoon­fa­mi­lie gaat wel. Goddank.

15 reacties

 • Gaston

  Dit is toch wel het ultieme bewijs van mijn Neder­lan­der­schap: ik heb me tijdens mijn bezoekje niet aan de Vlaamse mores gehouden.

 • Zezunja

  Trouwens, Huisvrouw, is het waar? Dan zat ik te hard met uw man te debat­te­ren om dat door te hebben. Het is een pak van mijn hart.

 • De Huisvrouw

  Echt waar! De trap op en dan rechts. Ander bewijs kan ik niet leveren, mijn opmerk­zaam­heid was reeds ver­dron­ken.

 • Nomens N.

  School. Begint al met enkel tijdens pauzes naar het wc te mogen. Tegen dat je 4 bent wíl je dat ook niet meer: koud vies lange rij.. Dan hou je alles op van 8.30 tot 15.45.

 • Geertjan

  Ga meestal naar de tuin, koude wind op je eikel bevordert de aandrang en ontsluit het kramp­ach­tig ophouden. Je staat alleen kijkt omhoog bewondert the sky en daarna voeg je je relaxed weer onder de mede­gas­ten.

 • Drs. J. A. Happolati

  Vrouwe Zezunja
  Ja, ’t is vreemd, maar ik heb het ook. En hoe het komt? Ik zou het niet weten. Schroom, zeker? Het gevoel dat je je begeeft in het meest intieme deel van het huis en dat je daar eigenlijk niet hoort te zijn.
  Misschien heeft het wel te maken met ata­vis­ti­sche gedra­gin­gen of – nog duis­ter­der – oer­in­stinc­ten die ons beletten uit­werp­se­len achter te laten op andermans ter­ri­to­ri­um. Pas op, ik heb er geen verstand van, hoor, ik lul maar een end weg.
  Een groet.
  De Drs.

 • freddy

  Acht, zoek het niet zo ver allemaal.

  Is toch heel simpel.

  Gewoon, omdat wij gierig zijn tiens!

 • Lies

  Unk? Daar heb ik nu eens nog NOOIT iets van gemerkt. En ik woon hier toch al mijn hele leven.
  Zelf heb ik geen greintje last van schroom om bij iemand anders naar het toilet te gaan. Nu ja, toch niet voor een plasje. Als het even kan, hou ik grotere en stin­ken­de­re dingen wel even op tot ik wat privater zit. Maar kan dat niet, dan is dat pech, ik ga echt niet op mijn stoel zitten draaien en/of sneller naar huis omdat ik nu toevallig moet…

 • smiley

  Ik ga ook voor de school-uitleg. Getraind van jongs-af aan… Op drie uurtjes tijd, moet ik meestal gewoon niet. Ik ga wel voor ik vertrek. En ja, als ik toch moet, dan ga ik ook wel zonder nadenken, maar dan moet ik toch wel langer dan 3 uurtjes bij je geweest zijn ;-)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.