/ mei 13, 2013/ Stukjes in het wild/ 13 comments

Er waren anderen die me een schrijver noemden, anderen die me een jour­na­list noemden, anderen die me een columnist noemden en anderen die me juf noemden. Het voordeel van die anderen was: ze gaven me gewicht. Mijn hoofd, vervuild door valse en waar­ach­ti­ge beschei­den­heid, heeft anderen nodig om mij te noemen wat ik ben. Zelf raak ik door twijfel overmand als ik mij moet noemen. Maar het is lastig, die afhan­ke­lijk­heid van etiketjes die anderen plakken, want wát als mensen je het verkeerde noemen? Een lar­moy­an­te tyfustrut? Een over­schat­te wanna‐be? Mijn hoofd, vervuild door bewuste en onbe­doel­de afhan­ke­lijk­heid, moet dan een handvol slapeloze nachten puzzelen om te rela­ti­ve­ren wat anderen mij noemen.
Daarom ben ik al een volle slapeloze nacht aan het puzzelen om te rela­ti­ve­ren dat ik gisteren een bosje meiklok­jes kreeg, en een plant. Over iets meer dan 24 uur weet ik of het terecht was dat ik op iemands bood­schap­pen­lijst­je voor moederdag belandde.

Share this Post

13 Comments

 1. Mag je dan je test doen?

 2. Wannes en ik hebben vanaf het begin besloten nooit zelf te testen, gelijk het zie­ken­huis, zodat alles wat je weet gestaafd is door cijfers en zekerheid. Mor­gen­och­tend bloedtest, ‘s middags bellen ze.

 3. Oooo, wat spannend! Ik duim duim duim duim duim…

 4. Ik duim keihard dat gisteren de eerste moederdag uit een heel lange reeks mag zijn.

 5. Ook mijn duimen doen mee.

 6. Oo ik hoop heel hard met jullie mee!

 7. Ik hoop het zo voor jullie!

 8. Hier wordt ook geduimd!

 9. Dat u de slaap maar mag vatten vanavond..

 10. Al dat col­lec­tief gehoop, dat mag toch iets goed van komen. Ik doe mee.

 11. oooh meiklok­jes.… hopelijk de eerste van vele jaren meiklok­jes. Wij duimen nog steeds duizend duimen..!

 12. en??? ik duim!!!!!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>