Stukjes in het wild

Soms prijs ik aan … Ingrid Verhelst

Ingrid Verhelst is mijn eerste Belgische opdracht­ge­ver, mijn collega en de meest bevlogen schrijf­do­cent die ik ken. Ze schrijft onder meer romans, kin­der­boe­ken en is een ver­ha­len­ver­tel­ler pur sang. Ze is geen directe con­cur­rent van mij, omdat ze een ander deel van de schrijf­markt beslaat, daarom zal ik zo nu en dan op deze plaats cursussen, schrijf­rei­zen en ander spul van Ingrid aan­prij­zen.

Boe­ken­week­end
Aller­eerst stuur ik jullie, hup, vort, naar het gratis boe­ken­week­end in Hamme, alwaar Ingrid met Frank Pollet, Inge Mis­schaert, Joke Van Leeuwen, Do Van Ranst, Eva Mouton, Lies Van Gasse, Stan Lau­rys­sens, Herman Brus­sel­mans, Saskia De Coster en vele anderen zal ver­schij­nen. Datum: 19 oktober 2013.
Voor meer infor­ma­tie kun je hier terecht.

Schrijf­reis
En: volgend jaar zoekt Ingrid Verhelst weer een schrijf­pa­ra­dijs in Frankrijk op. Ik mocht ooit aan Ingrids zijde lesgeven op zo’n zin­de­ren­de schrijf­reis en dat was mooi. Een doorleefd advies dus.
Een tipje van de sluier: ‘Op het terrein van Le Mas Blanc, randje Provence en Cevennen, wortelen de verhalen in de muren, en ze rijpen aan de bomen. Onze werkplek, een geres­tau­reerd Bene­dic­tijn­erk­loos­ter uit de twaalfde eeuw, ligt bovenop een heuvel en biedt een schit­te­rend uitzicht over de wijde omgeving (…) Elke ochtend werk je rond een van de ‘hete hang­ij­zers’ bij het schrijven van kort­ver­ha­len en romans.’
Voor meer infor­ma­tie kun je hier terecht.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.