Vier begin­nen­de kindjes in een schaaltje

Mijn ver­jaar­dags­ca­deau kreeg ik net via de telefoon: ergens in de verte zitten vier begin­nen­de kindjes in een schaaltje. Nu lijken ze nog op elkaar, in de toekomst op Wannes en mij. Twee ervan stopt men, ijs en weder dienende, in een tup­per­wa­re­baks­ke in een ijskast, twee ervan stopt men, ijs en weder dienende, zaterdag in mij.
Vrijwel alles kan nog fout gaan. Tussen nu en zaterdag kunnen de pan­tof­fel­dier­tjes er de brui aan geven, of zich met het oog op carnaval uitdossen met onge­wens­te uit­stul­pin­gen, waardoor het hele feest niet doorgaat. Ver­vol­gens kunnen ze vanaf zaterdag tot en met maand drie beginnen met puberen, zich van hun moeder afzetten (terwijl het hier nochtans wel een hotel is) en besluiten het nest te verlaten. Kortom, mijn vreugde is beperkt; het universum had me vaker bij mijn pietje, ik pak mijn cadeau­tjes voortaan eerst uit alvorens te bedanken. Maar toch, ook ingepakt in een glazen schaaltje is dit het bij­zon­der­ste ver­jaar­dags­ca­deau dat ik ooit kreeg.

27 reacties

  1. Swan

    Ga heel erg zitten hopen voor je! Bij mij ook goed nieuws… ik kan weer zwanger worden. Het lijf was even op vakantie ofzo, maar alles werkt nu weer.

  2. Maurice Vandebroek

    Met verbazing neem ik kennis van het feit dat jij een pietje hebt. En voor de rest: ik hoop zó erg dat het lukt voor jullie. Ik duim met alle handen die ik ter beschik­king heb.

  3. Lieve rea­ge­ren­de lezers: fijn, dank je wel! En Janneke: ja, de kans op een meerling is groter, maar de kans op überhaupt een zwan­ger­schap is ook groter. Tege­lij­ker­tijd is in geval van een meerling de kans op een voldragen zwan­ger­schap kleiner, en op een vroeg­ge­boor­te groter: kortom je moet een goede sta­tis­ti­cus zijn om te kiezen wat je doet. Maurice, jullie hebben een pietje, dan vind ik dat ik op zijn mínst recht heb op de spreek­woor­de­lij­ke versie daarvan.

  4. Eerst de cadeau­tjes uitpakken en dan bedanken, mooi gezegd :-). Dat zou ik beter ook eens beginnen doen. Maar toch: een heel voor­zich­ti­ge proficiat, wat is dat geweldig spannend!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.