Losse opdrachten,  Stukjes in het wild

Cursus Columns Schrijven

Ronkende betogen, talige mini­a­tu­ren en expe­ri­men­te­le vormen: we behan­de­len alle soorten columns tijdens de vijf avonden dat we samen­ko­men. Elke deelnemer mag vier columns inleveren waarop ik (Maartje) per­soon­lij­ke feedback geef.

Inhoud

Natuur­lijk behan­de­len we de theorie die komt kijken bij columns schrijven: de beper­kin­gen, de voor­waar­den, de gebruiken en tips ’n’ tricks. Maar daarnaast zal een deel van de cursus besteed worden aan het bespreken van elkaars columns, onder mijn bege­lei­ding.
Na afloop van de cursus ben je beter in staat om na te denken over het doel van je column, de doelgroep, je idee, en de inhoud waarmee je dat idee in de verf zet. Bovendien word je je bewust van de invloed van je keuzes op vorm, stijl en taal.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor zowel begin­nen­de als ervaren schrij­vers.

Werkwijze

We werken met een gratis cur­sus­boek dat speciaal voor deze cursus is samen­ge­steld. Aan de hand van de teksten van deel­ne­mers en voor­beel­den uit de praktijk bespreken we ver­schil­len­de soorten columns. Elke week mag je een column inleveren die wordt voorzien van com­men­taar.

Minimaal aantal deel­ne­mers: 4
Maximaal aantal deel­ne­mers: 8

Tijd en plaats

Ont­moe­tings­cen­trum Genadedal, Vel­der­blok 2 A, Leuven (Kessel‐Lo) [onder voor­be­houd]
Par­keer­ruim­te aanwezig, bereik­baar met bus 2 van station Leuven (8 minuten, 400 meter te voet)
woensdag 16 januari 2019 van 19:00 tot 22:00 uur.
woensdag 23 januari 2019 van 19:00 tot 22:00 uur.
woensdag 30 januari 2019 van 19:00 tot 22:00 uur.
woensdag 6 februari 2019 van 19:00 tot 22:00 uur.
woensdag 13 februari 2019 van 19:00 tot 22:00 uur.

Prijs

499, -. (inclusief btw)

NB Deze cursus kan helaas niet betaald worden met oplei­dings­che­ques of andere subsidies waarvoor een erkenning nodig is.

Inschrij­ven?

Stuur voor 28 december 2018 een mailtje naar maartje@heteilandneus.be.

Over Maartje Luif

Maartje Luif intro­du­ceer­de in 2003 het vak columns schrijven op de oudste school voor jour­na­lis­tiek van Nederland en trok daarna langs schrij­vers­aca­de­mies en hoge­scho­len in Nederland en Vlaan­de­ren om aspirant‐columnisten de kneepjes van het vak te leren. Ze schreef columns voor onder meer De Standaard, VPRO en Radio 1. Meer infor­ma­tie vind je hier.

2 reacties

  • Lieke

    Ik zou graag willen meedoen, maar het is net te ver weg. Ik ga vanuit Maas­tricht niet om 19.00 uur in Kessel‐Lo zijn. Mocht je ooit een stukje opschui­ven, richting Genk of Tongeren ofzo, dan schrijf ik me zeker in.

  • maartje

    Wat leuk om te horen! Ik zal dat zeker overwegen. Ik ben een trein­rei­zi­ger, dus voor mij is ’s avonds buiten Leuven lesgeven best een opgave, maar misschien kan ik toch weer eens een rondreis overwegen. Bedankt voor je bericht!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.