Stukjes in het wild

Smetana en Bach

Vroeger noemden we M. Purple Sheep.
M. heeft namelijk won­der­schoon don­ker­blond kroeshaar dat ze met graagte een kleurtje gaf. Één keer liep het verven uit de hand en prompt zat ze opge­scheept met de bijnaam Purple Sheep.

Purple Sheep was mijn vrien­din­ne­tje op de mid­del­ba­re school. We zaten daarvoor al op dezelfde lagere school en op ons vierde hulden we ons samen in onze tutu, maar pas toen we een jaar of dertien waren, werden we vrien­din­ne­tjes.

Inmiddels zijn we achttien jaar verder en Purple Sheep is nog steeds mijn vrien­din­ne­tje. Maar Purple Sheep heeft er een dimensie bij­ge­kre­gen: ze is nu ook mijn ach­ter­grond­zan­ge­res.

En wat voor een! Purple Sheep heeft namelijk con­ser­va­to­ri­um gedaan. Niet als uit­voe­rend zangeres, maar toch… Purple Sheep kan er wat van.

Zo viel ik gisteren steil ach­ter­over toen ik zag dat ze de zanglijn in noten had uit­ge­schre­ven. Op een balkje! Míjn zanglijn! Míjn liedjes! Ik wist niet eens dat ze uit­schrijf­baar waren.
En dat is gek om te zien hoor. Je eigen liedjes in bogen van zwarte bolletjes op papier.

Wel, u begrijpt: ik ben erg blij met Purple Sheep als ach­ter­grond­zan­ge­res. Ze zingt prachtvol en kan mij ook nog eens vertellen of ik een G danwel een C zing. Je weet nooit waar dat goed voor kan zijn.

Maar Purple Sheep heeft nog een kwaliteit. Ze heeft namelijk de ach­ter­naam van een beroemd componist. Dat kan dus niet meer fout gaan.
En wat nog leuker is: Dwarzand heeft ook de ach­ter­naam van een componist. Me dunkt dat we gebeiteld zitten.

Edoch: er is een probleem. Ik ben namelijk erg voor bijnamen en arties­ten­na­men. Namen verzinnen is het leukste dat er is en de gemid­del­de Hollandse naam is niet echt rock ’n’ roll-fähig, vind ik. Met andere woorden: hun voornaam is very not-cool en dat kan natuur­lijk niet in com­bi­na­tie met zo’n hemel­be­stor­men­de ach­ter­naam. En belang­rij­ker: zo’n hemel­be­stor­men­de band. *kuch*

Maar ik heb de oplossing gevonden hoor. Ik ben er helemaal uit, met the best of both worlds.
M. heet voortaan Purple Sheep Smetana
En Dwarzand zal door het leven gaan als Dwarzand JP. Bach.

Komt dat zien!

De oude reacties op dit stukje kun je hier lezen. Nieuwe reacties mag je gewoon hieronder plaatsen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.