Stukjes in het wild

Eufemisme

eufemisme vs zezunja

Eufemisme
Wat betekent dat?
let­ter­lijk:

eu·fe·mis·me (het ~, ~n)
1 ver­zach­ten­de omschrij­ving van iets onaan­ge­naams of aan­sto­te­lijks =>
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
Hier vindt u vrijwel dagelijks een uitspraak of een quote van Zezunja zelve. Het zal niet altijd een eufemisme zijn, sterker: over­drij­ving is my middle­na­me, maar ach, een mens moet toch wat als de geschikte ismen op zijn en er niet kon worden bij­be­steld.
Overigens: er valt nog genoeg te zeggen over de ver­zach­ten­de omschrij­ving van iets onaan­ge­naams of aan­sto­te­lijks (aan­sto­te­lijks? aan­sto­te­lijks? nou ja, het is de Van Dale dus het zal wel kloppen). Waar het mjn leven betreft zal dit zotisch weblog namelijk regel­ma­tig kond doen van iets onaan­ge­naams of aan­sto­te­lijks. Ik ben niet rijk, niet perfect, niet altijd gezond, niet naïef of dom, ik moet keihard werken voor mijn geld en mijn geliefde is zó leuk dat er altijd kapers op de kust zullen zijn. Kortom, ga mij niet vertellen dat het leven Hosanna hoog in de hemel en we gaan nog niet naar huis nog lange niet nog lange niet is. Edoch: som­ber­heid, cynisme en lus­te­loos­heid kosten razend veel energie en daar ben ik dan weer veel te praktisch voor.
En wat voel je daarbij?

Shit happens toch wel, dus we nemen er nog een.
Leg eens uit?
Ik ben zo prag­ma­tisch dat ik de rotzooi voor lief neem en me con­cen­treer op dingen waar ik me fijn bij voel. Mijn lief, mijn beroep, het gemak waarmee ik kan genieten, mijn huis, mijn leven tot nu toe. En zo af en toe iets dat ik zij­de­lings zei. Het leven is kort.

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.