Stukjes in het wild

Hobbyisme

hobbyisme vs zezunja

Hobbyisme
Wat betekent dat?
let­ter­lijk:
hob·by·is·me (het ~)
1 het beoefenen van een hobby
2 niet-professionele aanpak => dilet­tan­tis­me
op Zezunja’s Zotisch Weblog:
In het blokje hobbyisme vindt u gefröbel en tijd­ver­drijf. Helaas kan ik mijn werk met kra­len­weef­raam, kris­tal­p­ons en model­bouw­trei­nen niet uploaden, maar mijn teke­nin­gen, muziek en foto’s doen het best goed in enen en nullen.
Mi tijd­ver­drijf es su tijd­ver­drijf. Dus mocht u zich vervelen dan kunt u zich hier verdiepen in de muziek die ik luister, via LastFM, of in de muziek die ik maak (hold that thought, in januari volgen er opnamen). Verder vindt u hier de foto’s die ik maak en de poppetjes die ik teken. Mochten er nog nieuwe hobby’s aan mijn brein ont­sprui­ten – je weet nooit – dan kunt u het resultaat uiteraard ook hier bewon­de­ren.
En wat voel je daarbij?
Met de billen bloot.
Leg eens uit?
Niet voor niets staat in de Van Dale dat hobbyisme een niet-professionele aanpak impli­ceert. Met andere woorden: ik doe ook maar wat. Maar daar kom je niet mee weg op internet; voor je het weet maak je jezelf bela­che­lijk door een tekening of liedje op je site. En die blamage vindt natuur­lijk altijd net plaats als de koningin langskomt, of als er via een linkdump 15.000 mensen per dag aan­spoe­len. En dan is internet ook nog eens voor de onfeil­ba­ren, want via de way back machine vindt u alles terug wat ik zojuist met rood hoofd gedeletet heb.
Kijk, deze hele site komt voort uit een grote mate van hobbyisme, maar vooral het op tafel gooien van mijn muziek en mijn teke­nin­gen vind ik doodeng. Met andere woorden: genade!

Wil je de hele reeks Zezunja in 16 ismen lezen? Klik hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.