13 reacties

 • Anoniem

  Ja, Vrouwe Zezunja,
  De moei­lijk­he­den zijn eigenlijk niet te overzien. Zo is er bij­voor­beeld de Vlaamse uit­druk­king:
  “Elk met z’n eigen slunse!’ (*)
  De uit­druk­king wordt dikwerf gebezigd op trouw­fees­ten, wanneer er ambiance ontstaat op de dansvloer en men iedereen in de zaal wil uit­no­di­gen mee te doen aan het feest­ge­druis. De uit­druk­king komt ook voor in de variant:
  “Allez, gow! Elk met z’n eigen slunse!’, een uit­no­di­ging aan het adres van iedereen dus, om maar op te staan uit zijn luie stoel.
  Met vrien­de­lij­ke groeten.
  (*) Iedereen met z’n eigen partner.

 • Annelieslies

  Kepsel is my favourite dish! Vooral bij frietjes en gebakken patatjes!
  En drets, nu ja, dat zou ik niet meteen gebruiken als het over eten ging… “Koei­edrets, of paarde(n)drets ofzo.
  In elk geval vieze drets.

 • Annelieslies

  Kepsel, drets en gesmodder zijn inderdaad wel oer­vlaam­sche woorden. En dat het uit Yuri zijn mond kwam verbaast mij niks, maar je moet natuur­lijk wel z’n roots kennen…

 • Frank

  “Elk met z’n eigen slunse!’ (*)
  Lijkt wel errug veel op: “Ieder met zijn eigen SLONS!”
  En als ik me vergis en boven­ri­vier­lijk­se Neder­lan­ders* dit woord evenmin begrijpen, een slons is een niet al te verzorgde vrouw, een beetje à  là  mà  Flodder. Zelf gebruik ik het woord nooit, behalve dan onder posts over kom­mu­ni­kaas­sie bij Zezunja. Btw, mooie lijst rondom spiegel, mooie dame, is dat nou Yuri?

  * Maakt uw borst maar nat, Frank komt misschien eerder terug dan gedacht, nu hij zojuist zijn high-end desktop bij HP in Dub heeft gemold en om zeep geholpen. Schrijf dit dan ook op kom­p­joe­t­er zonder blue screen of death, dat u het maar weet.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.