Stukjes in het wild

De kleu­ter­mo­no­lo­gen – Bijna een grote meid

In navolging van de Vagi­na­mo­no­lo­gen en de Geslui­er­de Monologen en god weet welke monologen je verder nog allemaal hebt, pre­sen­teer ik u, tadatataa: De kleu­ter­mo­no­lo­gen. Zezunja’s Zotisch Weblog werd in november ongemerkt vier jaar oud en daarom is een kin­der­feest­je op z’n plaats. Neem je zwem­spul­len mee.

De kleu­ter­mo­no­lo­gen duren van 17 december tot 31 december. Gedurende twee weken blik ik terug op vier jaar webloggen. Ik zal proberen geen blad voor de mond te nemen, maar ik weet ook: webloggen over webloggen is gevaar­lijk. Edoch, ik kom net uit mijn peu­ter­pu­ber­teit en living on the edge is my middle name.

Mocht u nog vragen hebben of ver­zoek­num­mers: dat kan nu. Bij hoge uit­zon­de­ring doe ik voor de gein een keertje aan demo­cra­tie hiero, dus kom maar op met die inspraak. Vragen? (bijv. Hoe kom jij zo ijdel?) Of ver­zoek­jes? (bijv. deel drie van Naïef en boek­le­zend) Wilt u weten hoe sommige stukjes zijn afgelopen?(bijv. Hoe is het nu met de moeder van Paul/De Aan­loop­poes/Dwarzand?) Of wilt u een klacht indienen (bijv. ik word scheel van dat blauw op dat wit en je hebt geen mail­al­erts). Gooi alle opmer­kin­gen maar in de reac­tie­din­ges.

12 reacties

 • Octavie

  Hah! Ik ben dol op the­ma­we­ken. Ik ga nog even nadenken over het ver­zoek­num­mer. Misschien iets over je werk? Wat je allemaal doet en schrijft voor Het Eiland Neus.

 • Kaat

  Ik wil even zeggen dat ik dat logje over toen je naar Belgie ging verhuizen en ging samen­wo­nen zo mooi vond. Maar eigenlijk wist je dat al, want ik had het je al verteld. Maar bij deze dus nog een keer.
  En gefe­li­ci­teerd natuur­lijk. kuskus

 • Lilimoen

  Doe mij nog maar een keertje wat poe­zen­logs of het stukje van de mas­tur­be­ren­de buurman. Of waarom niet een keertje Maanzand loggen, dat stukje over jouw nach­te­lij­ke avonturen en ver­keers­bord waar ik erg mee heb gelachen?

 • esther

  Gefe­li­ci­teerd! Ik zou graag eens horen hoe jij je als import-Vlaming staande houdt in je nieuwe thuisland, en hoe je omgaat met heimwee, het gemis van vrienden en familie enz. Ga je nog vaak naar A’dam, of wordt het steeds minder? Blijf je voorgoed in Belgie wonen, of weet je dat nog niet? dat soort dingen.
  Dank alvast :)

 • d'n Toxin

  Ik wil geheimen horen! Niet van die Hele Erge, maar kleine, charmante geheim­pjes die je nu best hier kunt ver­klap­pen. Dingen die je gedaan hebt, maar waar je je nu eigenlijk voor schaamt. Of je hei­me­lij­ke genoegens bij­voor­beeld. Het begin van het nieuwe jaar mag best sen­sa­ti­o­neel worden ingeluid.

  Voor­beel­den van hei­me­lij­ke genoegens:

  * Naakt, met je benen in je nek het pluis uit je navel pulken terwijl je luistert naar een trance-versie van de Lambada.

  * De staart van de aan­loop­poes in de pin­da­kaas­pot dopen, om ver­vol­gens met sar­do­nisch genoegen toe te kijken hoe het arme beest zichzelf schoon probeert te krijgen, op weinig suc­ces­vol­le wijze.

  * Softfocusfoto’s van Dodi Apeldoorn ver­za­me­len.

  En verder vooral heel veel top 10’en. Ik ben benieuwd.

 • Zezunja

  @ Octavie: Is goed, hoewel ik daarin een beetje voor­zich­tig moet zijn vanwege… uh, vanwege wat ook alweer… ah ja… vanwege mijn werk. ;)

  @ Kaat: Je kan het niet vaak genoeg zeggen. Dank je wel.

  @ Paul: Jij bent zó profi, what the fuck is een outtake?

  @ pr’muts: Ik geloof dat je niet de enige bent, dus ik zal eraan moeten geloven. Met liefde overigens: ik ben dol op toptienen!

  @ Lilimoen: Ik zal zeker poe­zen­logs maken, maar we zijn aan het brain­stor­men voor een speciale site voor foto­ge­nie­ke poezen, dus misschien wacht ik ermee tot we dat op poten hebben. En dat ver­keers­bord kan ik niet helemaal plaatsen.

  @ Esther: Een fijne opdracht merci!

  @ d’n Toxin: Haha, dat zijn geheimen! En de essentie van een geheim, nou ja, uh, dat is dus, dat je, uh, het niét vertelt! Ik zal eens kijken of ik nog geheimen heb waar ik me niet drie maal in de rondte voor schaam.

  Dank jullie allemaal voor je reactie en bedenk: er kan nog meer bij (op de melodie van ‘we zijn er bijna’).

 • Nina

  Oh leuk, vragen/verzoekjes aan een ervaren weblogger! Ik heb er wel een paar:

  -Hoe ervaar je het wanneer je een nieuw iemand leert kennen, in de fase van ‘elkaar leren kennen’ bent en er dan achter komt dat diegene al van alles van je weet (‘ik lees al jaren je weblog’), terwijl jij de ander nau­we­lijks kent? Vind je dat prettig of juist onge­mak­ke­lijk?

  -Waar ligt voor jou de grens tussen ‘weblogdin­gen’ en ‘pri­ve­din­gen’, of is die er niet?

  -In hoeverre houd je bij het schrijven rekening met de gedachten, gevoelens en reacties van anderen? Is je weblog voor jou een soort vrij­plaats of ben je je sterk bewust van het feit dat ouders/geliefden/werkgevers meelezen?

  Nou ja, dat soort dingen!

 • Paul

  Een outtake is een nummer dat niet op de cd, of in dit geval op je site is beland.
  Mijn nederige excuses voor het jarg­on­ge­bruik trouwens.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.