Stukjes in het wild

Dingen die je alleen maar vies kunt eten

Ik ben op zoek naar dingen die je alleen maar vies of onhandig kunt eten.
In Nederland wist ik het wel: tompoucen! Maar hier in het Belgische zijn tompoucen nau­we­lijks populair.

Weet u iets?
Het hoeft niet per se zoet te zijn en ik heb het liefst iets dat je kant en klaar kunt kopen.
Merci.

37 reacties

 • Menck

  Een pita­brood­je is nou ook niet echt je van het wat betreft handig eten. De saus loopt eruit, de groentjes blijven nooit zitten en je kin druipt van het vet.

 • Zezunja

  Ja, pita’s zijn op zich heel geschikt.
  Ware het niet dat ik ermee moet reizen, dat het een beetje goedkoop moet zijn, dat iedereen het moest lusten en dat je het als tus­sen­door­tje moet kunnen eten.
  Maar toch, bedankt. Een inspi­re­rend idee.

 • stttijn

  Dit gaat onge­twij­feld weer een les “Vlaamse Cultuur” worden:
  Nege­rin­nen­zoe­nen? (eigenlijk ‑tetten, maar dat durf ik nau­we­lijks nog te schrijven)
  lackmans?
  Een kleintje met stoof­vlees­saus en mayonaise?

 • Zezunja

  Is een ‘kleintje’ een friet?
  En nege­rin­nen­tet­ten zijn toch niet zo moeilijk te eten, of vergis ik me?
  Die lackmans lijken me wel wat. Kun je die overal krijgen of alleen in Antwerpen en Luik?

 • stttijn

  Het moet vooral kermis zijn, dus in Antwerpen zijn ze nu makkelijk te vinden op de Sink­sen­foor.
  Ergens anders heb ik ze nog nooit gezien…

  Oh, tenzij bij Het Wafel- en Smou­ten­bol­len­in­sti­tuut Desiré de Lille, in de Wilde Zee, maar da’s ook in Antwerpen en die “doen” sowieso ook kermissen…

 • tomasz

  een chocopot
  pud­ding­koe­ken (daar valt altijd wel ergens pudding uit)
  smoe­len­trek­kers (al zijn het vooral de gezichten die grappig zijn, en niet het eten zelf)
  veel spaghetti op je boterham (héérlijk)
  ribbekes
  zelf­ge­maak­te pizza met heel veel groenten
  slagroom (gewoon slagroom! jaaaaaa!)
  hotdogs met veel ketchup/mosterd/zuurkool

 • mike

  Op de markt een zakje met stroop­wa­fel afsnijd­sels, kost bijna niets, smaakt heerlijk maar eet wel ranzig, veel plak­stroop en kleine brokjes en je moet ut met de vingers uit het zakje halen.

 • Zezunja

  @ Tomasz: Wat is een chocopot?
  En wat zijn in hemels­naam smoe­len­trek­kers?
  Enne…kijk even naar mijn reactie hierboven:
  “Ware het niet dat ik ermee moet reizen, dat het een beetje goedkoop moet zijn, dat iedereen het moest lusten en dat je het als tus­sen­door­tje moet kunnen eten.”
  Hihi, er valt een hoop af.
  Toch bedankt. Wat een lol.

  @ Liza: Nou? Waarom? Ik kan het niet bedenken.

 • Rose

  Ja, broodjes Kebab en patat met veel saus! :) Maar nee, daar kun je niet mee reizen. Ik weet eigenlijk geen reisbaar netjes-te-eten voedsel? Ik bedoel, anders is het meteen al niet reisbaar meer.

 • esther

  Turkse pizza’s (saus en sla vallen er altijd uit), kroket (breekt terwijl je ‘m eet); croissant (kruimelt zo!)
  En verder alles dat plakt- donuts, sui­ker­spin, dat soort dingen..

 • liza

  Met ham­bur­gers met ketchup en ajuin smos ik altijd. En met een smos wil het ook wel eens lukken (ook gekend als: broodje gitaar… rara waarom? :-) )

 • Lilimoen

  Berlijnse bollen, pom­pel­moes, kiwi, water­me­loen, slappe fruit­taart, tover­bol­len, gerookte hesp met vet aan, nek van konijn, kip­pen­vleu­gel,…
  *denkt verder na*
  Ik vind een zak friet en een hotdog niet moeilijk om te eten. En zeker de mayonaise en de ketchup erop zijn poep­sim­pel om naar binnen te werken.
  *grijnst*
  Lol betreft chocopot en smoe­len­trek­kers, maar vooral chocopot.

 • Laurent

  Van die aard­bei­en­ge­bak­jes met een keiharde bodem, zodat bij het door­snij­den het gebakje alle kanten uit explo­deert.
  Broodjes gezond met te grote stukken sla en tomaat .

 • stttijn

  ik heet stijn en ik heb een pom­pel­moe­zen­ver­sla­ving.
  naast de licha­me­lij­ke aan­han­ke­lijk­heid, levert dit ook, zoals met de meeste drugs, sociale problemen op. Niet alleen ver­waar­loos ik mijn vrienden, maar à ls we nog eens samen zijn en ik begin zo’n pom­pel­moes te demon­te­ren, duurt het niet lang of ik ben volledig van deze wereld: eerst schillen, dan de velletjes eraf halen, het sap loopt onder­tus­sen al langs mijn handen, drupt op de grond, ik lebber onge­ge­neerd alle mogelijke com­par­ti­ment­jes naar binnen, zoek wanhopig nog naar een verdwaald stukje tussen mijn vingers en tegen dat ik weer opkijk van deze reli­gi­eu­se belevenis, zijn mijn vrienden alweer verdwenen.…

 • Luna

  Echt toevallig; ik heb gisteren voor het eerst sinds jaaaaaaaren weer een tompouce gegeten… was inderdaad moeilijk te doen… ik leg ‘m altijd op z’n zij en snijd ‘m dan met een scherp met in plakjes :-)

 • salomé

  tacochips met dipsaus (goedkoop en semi kant en klaar)
  alle soorten voor­ver­pak­te vlaaien (super­markt) maar nog het beste die met slagroom en nou­ga­ti­ne­n­oot­jes
  smeerkaas in van die drie­hoe­ki­ge puntjes
  m&m’s (als je ze even in de handjes moet houden)
  ijslolly’s (maar gezien trein­ver­keer misschien minder handig, maar wel een kans om echt vlaams gedrag tentoon te spreiden en met de frigobox! op stap te gaan)

 • Het Schoonste zusje

  - Smoe­len­trek­kers zijn snoepjes: rode bolletjes van ongeveer een dikke cm doorsnee die ont­zet­tend, maar dan ook ont­zet­tend zuur zijn!
  – En nege­rin­nen­tet­ten (alle andere namen doen die dingen oneer aan vind ik, dit klinkt gewoon het sma­ke­lijkst!) zijn inderdaad niet zo moeilijk te eten, maar misschien moet je er dan maar ‘Pok Pok Melocake’ mee spelen? (Een spel dus, wat het eten heel erg bemoei­lijkt, maar wel onge­loo­fe­lij­ke lol garan­deert. En aangezien ik een vlaming ben, kan je zeggen dat het lekker oervlaams is!)
  – Dikke eclairs vind ik ook moeilijk om te eten, of van die vanil­le­hoorn­tjes, of inderdaad, Berlijnse bollen, vreselijk lekker, maar wel onmo­ge­lijk vlek­ke­loos binnen te werken!
  – M&M’s met stokjes?

 • Drs. Johan Arendt Happolati

  Spaghetti met een kater.
  Nee, ik bedoel niet spaghetti met een kater, ik bedoel spaghetti eten als je een kater hebt: beverige handen en spat­ter­des­pat op je zondagse hemdje. Het vrouwtje gaat gega­ran­deerd uit de bol, want het schijnt dat je die toma­ten­saus­vlek­ken er nooit meer uit krijgt.
  Leuke onderwerp.
  Dolle pret!
  De Drs.

 • blunt

  dood­ge­woon water­me­loen, lekt altijd, zevert altijd, spat altijd op je net schoon­ge­was­sen witte zomer­kleed­je (of hoe noemen ze zo’n jurk daar bij jou?)

  Wees gegroet Zezunja

 • liza

  Broodje gitaar: da’s eigenlijk een heel flauwe mop die je moet uit­beel­den, en dat kunnen we voorlopig nog niet in comments op een weblog hè. Maar als je dus bijt in zo’n broodje met enorm veel groenten en ander belegsel, dan valt daar inderdaad altijd een hoop uit, op je shirt, en dan hou je wanhopig met je ene hand het broodje in de lucht, terwijl je met je andere hand veeg­be­we­gin­gen over je shirt maakt om de gevallen groenten te ver­wij­de­ren, waardoor het lijkt alsof je gitaar speelt… Vandaar broodje gitaar. Flauw hè.

 • Sien

  O,

  en calippo’s (bestaat dat eigenlijk nog, zo tegen­woor­dig?).
  dat laatste eindje floept er altijd uit.

 • Sarah

  Bagels met veel (!) roomkaas. Dat je een hap neemt en de roomkaas door het gat in het midden van de bagel als een dun drolletje tevoor­schijn komt en op je handen en/of kleren terecht komt. Thuis maken, in het brood­trom­mel­tje stoppen en onderweg opeten. Voila ;-)

 • ikbenB

  cho­co­la­de­fon­due!
  (chocolade smelten en stukjes fruit, of nog beter, slag­room­soes­jes erin dopen)
  Onmo­ge­lijk te eten zonder dat je onder de chocolade komt te zitten!

 • tomasz

  de smoe­len­trek­kers zijn al geweldig goed uitgelegd, en met chocopot bedoelde ik:
  1.koop een chocopot
  2.doe de chocopot open
  3.eet,
  dat wil zeggen: ga met je favoriete vinger diep in de chocopot, krom hem en haal hem er terug uit. kijk even met vol­doe­ning naar je vinger totdat de choco van je vinger dreigt te vallen en hou hem dan snel boven je mond. laat met gepaste traagheid en dramatiek je vinger in je mond neerdalen en zeg ‘mmmmmm’ terwijl je met je ogen toe de choco opeet.
  (tip: neem best een volle chocopot voor optimaal plezier)

 • vince

  probeer maar eens niet door je neus te ademen en zo alle bloem­sui­ker van je olie­bol­len of brusselse wafel op je waar­schijn­lijk zwarte bloes te blazen

 • total credit card

  Hi. I’ve made a serious debt and I really need to do something about that. I think I should apply for a new credit card now, when my credit rating is so bad but I do not see any other way out except killing off my credit card debt with a new credit card. I believe it is possible to do if I pay all my bills duly in full.

  Excellent Credit Card

 • X

  Je kunt ook boule-de-berlins kopen daar loopt de crème ook meestel wel uit en de bloem­sui­ker blaas j meestal ook weg.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.