Stukjes in het wild

En alweer een kijk­cij­fer­ka­non

Dat gemak­zuch­tig webloggen gaat me geweldig af, al zeg ik het zelf. Ik voel me er nog wat onge­mak­ke­lijk bij, schrijf liever stukjes die – al was het maar om de stijl – toch enigszins beklijven. Maar tot nu toe verscheen er elke dag een gemak­zuch­tig logje en dat was de bedoeling.

Beetje jammer dat meneer Kluun vandaag mijn gemak­zuch­ti­ge logje al had geschre­ven. Over Ruby van de Kaiser Chiefs en dat dat wederom zo’n nummer is dat niet meer uit je hoofd gaat en zo. Dus in al mijn gemak­zucht link ik maar even door naar hem. Sjeblief.

Voor het overige ga ik u morgen de prangende vraag stellen waarom mijn thee schuimt. En in het kader van ik-maak-het-u-ook-
wat-gemakkelijker geef ik u vast de details, dan kunt u er al eventjes over nadenken.
– ik kook mijn water in de magnetron,
maar ook met water dat gekookt is in de water­ko­ker gebeurt het
– ik deed mijn suiker er soms al voor het zakje in,
maar ook als ik de suiker er daarna pas in gooi, gebeurt het
– ik drink mijn thee met melk,
maar ook als er geen melk meer is, schuimt het

Ziezo, maak daar maar wat van. Morgen meer.

Tot slot: ik behoor tot het selecte clubje maz­zel­pik­ken dat kaartjes heeft voor de in België uit­ver­koch­te show van Wim Helsen. Morgen vertel ik de meute geluks­vo­gels in Nederland of ze de daar nog beschik­ba­re kaartjes al dan niet moeten aan­schaf­fen. Hoewel ik daar nau­we­lijks aan twijfel.

Yeah, weer een gemak­zuch­tig stukje. En het gekke is: hoe gemak­zuch­ti­ger ik log, hoe vaker u terugkomt. En ook met zo véél. Ik ben net een com­mer­ci­ë­le omroep en u bent net een door­snee­bur­ger.

20 reacties

 • Sandrissimo

  Waarom thee schuimt, theeglas niet goed afge­spoeld bij het afwassen?
  Wim Helsen vind ik geweldig, vooral zijn impressie van Walk this Way van Run DMC en Aerosmith!

 • Zezunja

  @ HSZ: Wat ben je toch gedis­ci­pli­neerd ;), maar ik vind het toch nu al een onaan­ge­na­me gedachte dat dat het zou zijn. Je zou best eens gelijk kunnen hebben.

 • Drs. Johan Arendt Happolati

  ‘Waarom mijn thee schuimt.’
  In het kader van ‘phi­lo­so­phi­sche vraag­stuk­ken die de mens bezig­hou­den’ kan dit tellen, Vrouwe Zezunja. Ikzelph ben ook altoos op zoek naar onder­wer­pen die de argeloze bezoeker op mijn blog zouden kunnen verbazen. Dat ze na lezing even met hun ogen knipperen en dan denken ‘Wat is me nou in godsnaam weer overkomen?’, bedoel ik. Ik ben benieuwd wat u er morgen van bakt.
  (en dan mag ik daar graag een grote schuim­kraag op zien)
  Ik groet u trouwens zeer vanuit een winderig Vlaan­de­ren.

 • Zezunja

  Hr ‘ti, ik moet bekennen dat ik het antwoord zelf ook niet weet. Ik zie nu dat mijn stukje inderdaad multi-interpretabel is, maar u moet niet te veel ver­wach­ten. In plaats van een lesje schei­kun­de zal hier morgen een noodkreet ver­schij­nen, vrees ik. Iets als ‘Waarom in hemels­naam verdomme schuimt mijn thee toch altijd?’
  En over het weer – quote mijn lief: we hebben vandaag al zeven seizoenen gehad en het is pas half twee.
  (dat was dus om half twee)

 • Lilimoen

  Wacht,… *denkt na* euhm, u bewaart uw thee­zak­jes vlakbij de bus Dreft en toen die wat bruut in de kast gezet werd, kwam er een druppel Dreft op de thee­zak­jes die het geheel gretig hebben opgeslokt. Bijgevolg beseft u niet dat er in de thee­zak­jes Dreft zit. Klaar!

 • Bl-oxx

  Volgens mij heeft schui­men­de thee dezelfde oorzaak als de schui­men­de zee. Schuim op zeegolven ontstaat door plan­ten­res­ten die in het water door elkaar gemixt worden. Hoe dat bio­che­misch precies zit, weet ik niet. Daar mag iemand anders even op googlen.

 • Name Liene

  Neeeee schui­men­de thee is altijd het gevolg van net niet heet genoeg water. En dat is echchhcht waar.

 • Marina

  Wim Helsen! Geweldig!

  Ik heb altijd geleerd dat je thee gaat ‘schuimen’ op het moment dat het water niet heet genoeg gekookt/gemagnetront is. Aan de ene kant lijkt me dat nog steeds een vrij redelijke ver­kla­ring. Aan de andere kant lijkt het me enigszins onwaar­schijn­lijk dat zowel je magnetron als je water­ko­ker stuk zijn…

 • Soes

  Yep, ik ben het met Marina en Liene eens! Net niet heet genoeg water. Gaarne een onderzoek in te stellen Zun, naar de heetheid van je water.

 • Zezunja

  @ Soes en Marina en Liene: zie mijn volgende berichtje. Het kookt echt altijd flink. Dus nee, dat kan eigenlijk niet.

  @ HSZ: Ik schenk de thee niet in (water – in kopje – in magentron), dus in dit geval is dat niet de oplossing. Maar ik heb er lang een sport van gemaakt de thee van zo hoog mogelijk in te schenken en inderdaad, dan gaat het ook schuimen. Edoch, dat is een ander soort schuim. Het schuim waar ik het over heb neigt soms echt naar cap­puc­ci­no.

 • tno tilburg

  Door uitvoerig getest te hebben waarom thee schuimt zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit inderdaad komt doordat het water niet op de juiste tem­pe­ra­tuur is gekomen.Door ver­schil­len­de apparaten te hebben getest kwamen we uit op de snelle en tevens juiste manier:DE SENSEO!!!!!!!!!!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.