Stukjes in het wild

Het is nieuw hier

Yup, nieuw.

Een maand of acht geleden maakte ik een eigen site op mijn eigen domein. Ik had toen iets in mijn hoofd met kaders en ronde hoeken, met ismen en mouse-overs, met behan­ge­tjes en hor­se­pu­ke­let­ters (haha, paar­den­kots­let­ters, wat zegt dat over mij?).
Het lukte. Ik was trots op mijn eerste, deels zelf getweakte, weblogje. Weg bij punt.nl, mijn eigen toko op mijn eigen domein. Origineel, vond ik het. En niet lelijk.

Maar ik was mezelf niet meer. Zo inge­ka­derd, zonder wit. Zo gebonden aan een kolom­breed­te die mijn breed­spra­kig­heid alleen maar meer onder­streep­te. Zo zonder Georgia, met een keurig uit­vul­lend blokje tekst. Geen moge­lijk­heid meer tot uit­ge­sne­den De Een en De Anders. Geen humor en luch­tig­heid, met die donkere pas­tel­tin­ten. Maar bovenal: zó’n inge­wik­keld Word­Press­the­ma dat ik ideeën die op ach­ter­na­mid­da­gen in mij opbor­rel­den absoluut niet zelf kon uitvoeren.

Nu heb ik html-les gekregen en een simpel thema uit­ge­ko­zen. Ik heb gisteren van alles gedaan dat ik niet voor mogelijk hield. Hoog tijd om mijzelf apetrots op de borst te roffelen. Natuur­lijk had ik Yuri wel nodig als het echt moeilijk werd (mijn dank is groot), maar voor de rest deed ik het zelf. Het bedenken én het uitvoeren. Ik ben blij.

Heden ben ik mijzelf weer.

(Voor nieuws over Ondergoed, lees vooral het stukje hieronder)

32 reacties

 • Laura

  Back to old-school Zezunja, ik vind het heerlijk.

  Wel een minpuntje, ik weet niet of het ligt aan IE of dat het de bedoeling is, maar je header staat links van de tekst. Hierdoor moet ik naar rechts scrollen om alle tekst te kunnen lezen.
  Hopelijk verander je dat nog.

 • Kaat

  Ik vind het erg leuk. Al vond ik die vorige lay out ook heel mooi. Succes met je col­lec­tief. Col­lec­tief­jes zijn erg gezellig.

 • Laura

  @Zezunja: Ik heb IE versie 6. Ik weet niet of je wat veranderd heb, maar hij doet het nu weer zoals het moet! :) Jeaah!

 • Zezunja

  Uh… nou, zoals ik al zei: als het echt moeilijk wordt, haal ik Yuri erbij. En die heeft het gefikst. Met behulp van brow­ser­cam, zodat we konden zien wat jullie ketters van IE nou eigenlijk zien.
  Fijn hè?

  Trouwens, IE 6 is wel heel retro zeg.

 • Soes

  Mooi Zezunja! Heel mooi.
  Inderdaad weer helemaal jij. Ik kreeg ook steeds zo’n heimwee als ik op je ouwe puntje keek.
  En ik scroll ook weer als vanouds.

  Ik ben zo één die niet vanuit Fee­drea­ders lees, omdat ik inderdaad de lay-out net zo belang­rijk vind. Leuk let­ter­ty­pe trouwens.
  Moet ik die titeltjes trouwens met een frans accent lezen? *grijns*

 • bart

  Ah! Mijn vorm­ge­vers­hart springt op. Goed gedaan, ik vind het een enorme ver­be­te­ring. Zoals mijn docent typo­gra­fie altijd zegt: ‘kaders en lijntjes zijn in negen van de tien gevallen vals spel’. Dat vond ik dan ook het minste aan de vorige versie. Een blok tekst heeft van zichzelf al een belijning door kant­lij­nen en kolommen. Als je daar nog eens extra kadertjes omheen gaat zetten, is het bijna altijd dubbelop. Tekst moet ademen!

  Het palet vind ik ook fijn. Subtiel, beheerst en daardoor des te opval­len­der. Misschien zou ik het #FFFFFF-achtergrond wit eens proberen als getint wit (#fffff7). Geeft net wat minder hard contrast tussen letter en ach­ter­grond. Misschien staat dat lekkerder.

 • Henri

  Zoals een Groninger (ik ben een Drent maar dat leg ik nog wel eens uit, indien gewenst) zou zeggen: t Kon minder, veul minder zelfs. Joazeker.

  Broge!

 • Zezunja

  @ Bart: Bedankt!
  Over dat gebroken wit: dat komt misschien nog ooit eens. Ik moet dan alleen al mijn plaatjes (dus ook de kopjes in de zijbalk) wijzigen (of de ach­ter­grond uitzetten) en daar heb ik nu geen puf meer voor. Maar toch bedankt voor het con­struc­tie­ve meedenken.

  @ Prutsmuts: Oei, thank you.
  En het regende gisteren, maar de deur­ope­ning volstaat . Toch helpt het. Ik rook echt alleen als ik opsta van mijn plaats en niet meer de hele tijd.

 • d'n Toxin

  Ha! Ik reageer nooit, en nu al twee keer in een week, maar ik moet toch even zeggen dat ik dit ont­zet­tend veel leuker vind dan je ouwe nieuwe weblog. Laf natuur­lijk om dat pas achteraf te zeggen, maar toch… Helderwit past bij je, vind ik. Mini­ma­lis­tisch he. Young Marble Giants al gehoord? Ook erg mini­ma­lis­tisch. We mailen! Liefs!

 • esther

  Jaaaa, dit vind ik ook veel mooier. Gek, je andere lay-out vond ik ook geslaagd, maar nu ik kan ver­ge­lij­ken springt deze er toch uit. Knap werk, zelf gedaan!

 • urbain alpain

  Vrouwe Zezunja, het is mooi geworden en het zal mij onge­twij­feld tot vaker reageren nopen. In het tijdperk van die vakjes was ik hier een lurker XXL geworden. Van harte gefe­li­ci­teerd met uw nieuwe virtuele doening.

 • Daan

  wow… wel een grote ver­an­de­ring! (Eerlijk gezegt vind ik het wel erg op Juri’s site lijken – behalve qua kleur dan)

  Maar wel mooi zo, al zou ik de hele pagina centreren zodat je niet de hele tijd naar links kijkt (al hoewel ik met firebug al een eind kom :P)

 • Mike

  Tjonge, ik ben een weekje weg en tref een totaal andere site aan. ben erg onder de indruk! Ga zo ook nog even in je schrij­vers­col­lec­tief neuzen. Succes!

 • Rose

  Ik ben erg blij met deze ver­an­de­ring :) Kan ik weer opgelucht ademhalen. Ik vond het soms wat inge­wik­keld, vooral de ismen ;-)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.