Stukjes in het wild

Nach­te­lij­ke escapades niet zonder gevaar

En dus tik ik dit met één hand, omdat de ander in een mitella zit.

Deze nacht bestond uit een metadroom waarin ik wakker werd – in de droom, dus niet echt – en achter een indringer met een rode capuchon aanging. Op het moment dat ik hem te pakken had door bovenop hem te duiken, werd ik wakker van ondra­ge­lij­ke pijn – nu wel echt.
Gilde ik eerst omdat Yuri de capuchon gewoon liet lopen, nu kermde ik van de pijn.

Drie röntgenfoto’s later bleek ik gelukkig niks gebroken te hebben. Wel moet ik door de verrekte pezen in mijn schouder (verrokken zeggen ze hier) rekening houden met dagenlang pijn­stil­lers en een mitella. En verder heb ik wat bulten en schrammen.

Ooit schreef ik iets over mijn wilde nachten. Dat moet u even lezen, zodat u begrijpt hoe gevaar­lijk ik eigenlijk ben.

24 reacties

 • Rose

  Je bent écht gevaar­lijk. Niet alleen voor mannen in capuchons, maar ook voor jezelf. Het voordeel van een mitella is dat je onge­ge­neerd jezelf kunt laten bedienen ;-) Nu maar hopen dat je even geen aanval krijg, ’s nachts, want dat schoppen en slaan lijkt me nu even niet zo prettig. Wel pijnlijk. Beter­schap.

 • KatYo

  Ik schijn een hele rustige slaper te zijn, word alleen agressief als een mug me wakker houdt (en daar ben ik me dan juist heel bewust van).. Beter­schap ermee!

 • Name Marina

  oei! Dat je nog naar bed durft.
  Het ergste wat ik ’s nachts ooit heb gedaan is rechtop zitten en ‘m’n geld!’ schreeu­wen. Maar daarvan raakte niemand gewond.
  Beter­schap.

 • Soes

  Toen ik even op zezunja.punt.nl belandde kreeg ik even een beetje heimwee.… het zag er toch wel heel vertrouwd uit.
  Ik weet het, ik ben een melan­cho­li­sche tuthola.

 • Rosalie

  Ik ken wel iemand die slaap­wan­delt, dat vond ik al doodeng toen ik een keer met haar op vakantie was… laat staan dat je in de ach­ter­vol­ging gaat en je echt pijn doet. Sterkte ermee!

 • *janneke*

  Jee, heftig zeg…beterschap!
  Een collega van me, die arts is, zei dat mensen die echt last hadden van hun ‘night terror’ or incubus soms een lage dosering anti­de­pres­si­va voor­ge­schre­ven kregen…Maarja, da’s natuur­lijk ook niet echt lekker spul…

 • Lisa

  Ik ga ook even wat opzoeken, ‘metadroom’.….huh!?
  Pass even het woor­den­boek, schoonste zusje!

 • Lisa

  U hebt gezocht op metadroom:

  Het door u gezochte woord is niet gevonden in het eendelige Van Dale Heden­daags Neder­lands. Dit kan komen doordat het er niet in staat, bij­voor­beeld omdat het te nieuw is, of omdat het niet voldoet aan de opna­me­cri­te­ria. Maar ook is mogelijk dat de spelling niet correct is. Kijk ook eens bij de zoek­in­struc­ties.

  .…..zucht.…verlos mij!
  …Iemand?

 • *janneke*

  Een metadroom lijkt mij een droom in een droom; dat je dus wakker wordt in je droom, maar niet beseft dat je nog wel slaapt. Best geinig om mee te maken :) (…nou ja, in Zezunja’s geval wat minder…)

 • Zezunja

  yes, een droom in een droom, dat bedoelde ik

  vanmiddag werd ik in een droom zelfs twee keer wakker
  eerst werd ik in de droom wakker en zei ik in mijn droom tegen iedereen dat ik zo moe was waarna ik dus voor de tweede keer wakker werd terwijl ik nog immer sliep
  toen ik daarna echt wakker werd, wist ik niet meer wat droom was geweest en wat niet
  je wordt er gek van, ik zweer het je
  het is inderdaad lucide dromen, alleen is een lucide droom niet per definitie een droom in een droom, het is een droom die niet van het eggie te onder­schei­den is – the story of my life

  @ janneke: ja, anti-depressiva lijkt me het laatste redmiddel, maar wie weet is het onont­koom­baar, dit is immers ook best gevaar­lijk
  en sinds kort weet ik dus inderdaad dat sleep terror disorder of night terror waar ik doorgaans aan lijd voor vol­was­se­nen meestal incubus wordt genoemd
  hoewel dit meer een ordinaire nacht­mer­rie was, met een korte, gevaar­lij­ke slaap­wan­de­ling

 • Deh Haagh

  Van woeste vrouwen kunnen de meeste mannen alleen maar dromen, Prijs uw Yuri gelukkig ;-) Maar euh… volgende keer dan wel de vei­lig­heids­gor­del om in bed?

 • Centrum

  Ik heb nu hier en daar iets over nacht­angst (night terror) gelezen. Het verbaast mij, dat iemand zo onge­lo­fe­lijk diep kan slapen en niet wakker wordt van de eigen han­de­lin­gen en geluids­pro­duc­tie. Het fenomeen slapen en stoor­nis­sen daarin kent nog vele raadsels. Hoe dan ook: sterkte met de pijn en het ongemak.

 • Juna

  Ik werd ooit ‘meta-wakker’ (dus niet) van een inbreker voor mijn slaap­ka­mer raam op mijn balkon. Voor de dui­de­lijk­heid – hij/zij stond er echt, ik was niet echt wakker. Naast mij lag mijn lief, verstijft van angst. Ik schijn rechtop te zijn gaan zitten en met mijn ‘hey, ga ‘ns weg joh!’, nam hij/zij de benen. Ik wil dus maar zeggen… er zijn ook voordelen

 • Drs. Johan Arendt Happolati

  Vrouwe Zezunja,
  Misschien zijn grapjes hier niet op hun plaats, want het is blijkbaar echt niet om te lachen. Dat ik flink tekeer zou gaan, ’s nachts, daar zou ik nog kunnen mee leven, maar dat het zo erg zou zijn dat ik mezelf kwets, dát is andere koek.
  Verder weet ik even niet wat gezegd.
  Misschien dit: “Heer Yuri, zorg goed voor haar.”

 • Frank

  misschien moet je je piyama inruilen voor een dwangbuis en je je door Yuri laten vast ketenen – neen, niet in het kader van SM, maar uit voorzorg.

 • Nele

  Hopelijk heb je nu wel goed geslapen. Ik duim voor een goede rust op don­der­dag­nacht zodat je de cursus in je geheel eigen en levendige stijl kan geven!

 • Zezunja

  Uhm, nee, het valt me eigenlijk vies tegen.
  De hele dag het gevoel alsof ik mijn tele­foon­bot­je steeds stoot. Beurse arm en pijn­stil­lers helpen niet. Mitella ook maar af gedaan omdat-ie knelt. Grom.
  Wel aan het werk trouwens.
  Als eenarmige bandiet.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.