Stukjes in het wild

Ont­goo­cheld

De wereld is een ont­goo­chel­de rijker.
En die man een tientje.

NB Het nummer in de Scha­pen­straat dat hij noemde is zo ver de andere kant op, dat ik toen ik zojuist wilde gaan kijken niet ben door­ge­lo­pen.
NB Volgens Yuri staat zijn adres ook (zij het in heel kleine let­ter­tjes) op zo’n iden­ti­teits­kaart – had ik dát geweten.
NB Ik sluit niet eens uit dat ik zoiets nog eens doe, maar dan slimmer, of zo.
NB Ik voel me toch wel een beetje een sukkel.
NB Maar ook wel schattig.
NB Ik hoop dat dat pintje hem gesmaakt heeft – ik vraag me trouwens af waar je hier op Hemel­vaart­dag om tien uur ’s ochtends bier kunt krijgen.
NB U kunt in tegen­stel­ling tot wat de kop van mijn vorige stukje belooft niet meer langs­ko­men voor een tientje – de tientjes zijn op.

20 reacties

 • Lisa

  Jij bent echt te schattig, om een sukkel te zijn!
  De wereld is een mooiere plek met jou erin!
  Wel jammer…, geen filet americain deze week! ; )

 • Joost Brummelkamp

  OK. Mijn Hoera voor Zezunja was absoluut gemeend, maar ik had stiekem wel een beetje op een andere afloop gehoopt. Nou ja, een tientje, op al dat geld dat je nog gaat verdienen met al die onwaar­schijn­lij­ke talenten van je…

 • Nova

  Maar als je (over heel erg lang natuur­lijk) aan de hemel­poort staat, maakt het toch niet uit dat ZIJN bedoe­lin­gen niet goed waren?

 • Paul

  Goed bezig hoor. Ik heb ooit iemand € 80,= geleend en voelde me best dom. Hij kwam uit Engeland en ik stond op het Centraal van Amsterdam. Weken later werd het op mijn rekening bij­ge­schre­ven (tot mijn opluch­ting). De wereld is niet altijd slecht! ;-) En dat aan die hemel­poort van NOVA, dat gaat helpen, daar ben ik zeker van!

 • Irene

  Je moet er niet aan denken hoe je je gevoeld had als je dat tientje geweigerd had. Want dan zou je nooit geweten hebben hoe het afliep.

 • Zezunja

  @ Irene: Ja! Dat vind ik nou een goeie. Dat doet me goed. Met mijn onfat­soen­lijk nieuws­gie­ri­ge aard klopt dat namelijk als een bus.

  @ de rest: Dank voor het strelen van mijn goed­moe­di­ge en goed­ge­lo­vi­ge ego. Ik ben niet zo van de hemel­poor­ten, maar ik wil graag een schatje gevonden worden.

 • Lilimoen

  Nou, ik ben in elk geval opgelucht dat het pistool niet boven gehaald werd. Nu vraag ik me af of je misschien een van de merk­waar­di­ge Leuvense stads­fi­gu­ren tegen gekomen bent.

  Zo heb je de man die altijd door de straten rent en naast je komt lopen terwijl hij heel erg snel dingen meedeelt (soms blaft ie je ook af, maar dat is nu geminderd).
  Er is de man die zeer slecht gitaar speelt en geld bedelt.
  Misschien heb je de man met de dreadlock (ik laat de ‘s’ weg omdat het gewoon een grote koek geworden is) al gezien?
  Dan heb je nog de man met lang haar die altijd zat is en met een rood gezicht al waggelend over staat loopt.
  De man die preekt (of tegen iemand lijkt te spreken) met zijn lange zwarte jas en baard is ook best wel leuk om te obser­ve­ren. Hij heeft meestal zijn fiets bij.

  Misschien vergeet ik er nog wel een aantal.
  Ze zijn voor mij zo vertrouwd in het straat­beeld, maar als je ze niet kent, is het wel effe ver­schie­ten.

 • Lilimoen

  @ Licht Bewolkt: de vrou­wen­zot ken ik niet echt denk ik… wat doet die of hoe ziet hij eruit? De jongen met de elek­tri­sche auto wel. Die is super. Heerlijk als hij voor of achter je loopt.

 • Zezunja

  @ lilimoen: Nee, de man zag er heel keurig uit en gedroeg zich normaal. Alleen die alco­hol­lucht om 10 uur ’s ochtends was wat merk­waar­dig. Maar hee, ik zak ook wel eens door.

  De meeste types die jij noemt heb ik wel eens gespot. Vooral de man die preekt, Richard heet hij geloof ik, ken ik goed. Van toen Yuri nog elders woonde en Richard (Risjaar) altijd bij de Tien­se­poort aan het kruispunt stond te oreren.
  Enne, ik schrik niet zo snel hoor. Ik durf het bijna niet te zeggen, want het klinkt blasé, maar ik zeg het toch: ik ben een geboren en getogen Amster­dam­mer, dus ik ben opge­groeid met freaks.

 • Lilimoen

  Eigenlijk is die alco­hol­lucht op 10u ’s ochtends toch niet zo raar. Mijn buurman is een tapper op de Oude Markt. Soms komt hij van zijn werk terug op 11u ’s morgens. Dat wil dus zeggen dat hij vrij laat de boel gesloten heeft. En dus lijkt het me logisch dat er om 10u ’s morgens best nog wat klanten in het café kunnen zitten.

  Lol betreft Risjaar. Wel, ik moet zeggen dat ik van de eerste man die ik noemde erg geschrok­ken was omdat hij verdorie keihard in mijn oor blafte en voort­du­rend rond me heen cirkelde. Enfin… jij bent wellicht meer gewoon, dat was ik even vergeten.

 • Soes

  Eigenlijk zou je iets in onderpand moeten nemen. Die ID-kaart bij­voor­beeld. Als ze dat niet willen, dan weet je meteen dat de bedoe­lin­gen niet goed zijn.

 • Kersje

  Het is in ieder geval een verhaal dat U nog lang zult heugen en dat heugen is dan wel weer leuk toch?
  Ik denk ook dat je een schatje bent… dat komt vooral door dat coupe de troep­woord ^_^ geen schatje om zonder hand­schoe­nen aan te pakken dan wel weer…
  In vergelijk met een hoop andere mensen hebben we het wel goed dus het was lief-dadig… Of hij die “benzine” nu voor zijn eigen buikjef of zijn autootje nodig had… Brandstof is brandstof.….
  Er schijnt ook ergens een “zwerver” rond te lopen met een mobiel pin­ap­pa­raat omdat mensen niet zoveel contant geld meer op zak hebben …hahahaha… Ik houd wel van een beetje inven­ti­vi­teit en die her­sen­tjes werken dus best nog wel aardig…
  Ik groet U,
  niet zonder te zeggen dat het leuk is dat U deze “Zezunja-actie met ons wilde delen,
  Lady Guin

 • Sandrissimo

  Ik zou het waar­schijn­lijk ook gedaan hebben, ik vertrouw mensen een beetje te snel…
  Op een iden­ti­teits­kaart staat inderdaad ook het adres, maar wel altijd de ach­ter­kant checken, want als iemand verhuist binnen dezelfde gemeente, zetten ze dat op een stic­ker­tjes dat achterop de kaart plakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.