Stukjes in het wild

Wat was er ook alweer met 11 september?

In een halfslaap lag ik van­och­tend uit te rekenen wanneer ik naar Vilvoorde moet om een cursus eind­re­dac­tie te geven. Het is de woensdag na zaterdag 8 september en moe als ik was kwam ik uit op 11 september.
11 september, dacht ik, daar is iets mee. Wat is er ook alweer met 11 september? Waarom klinkt 11 september zo bekend? Heb ik dan een afspraak of zo? Ik kon er niet op komen.
Na een tijdje draaien en woelen wist ik het ineens: het is niet 11 september dat me zo bekend voor komt, maar 11 november, de elfde van de elfde. Sint Maarten. Domme, domme ik.
Ik draaide me om en viel weer in slaap.

18 reacties

 • Sana

  Mensch, je laat me schrikken!

  Het eerste wat ik deed na het lezen van de titel was met de muis richting de tijd/datum met de gedachte ‘Oh nee, het is toch niet al 11 september?! De tijd gaat nu wel heel snel’

  Niet dus. Gelukkig maar, want mijn emmertje en mijn schepje staan nog steeds ingepakt klaar, dapper wachtend op De Zomer.

  Wel­trus­ten verder!

 • Zezunja

  Vergeef me.
  En trouwens op 11 september begint de zomer pas. Ik ben ervan overtuigd dat we een Indian Summer krijgen namelijk. Dat heeft Erwin me verteld.

 • Sana

  Dat zijn nog 32 nachtjes. Dat red ik wel.

  Ow, en ge zijt vergeven. Schrikken is goed voor een mens, dat houdt het bloed in beweging.

 • Lurker Wieneke

  Indian Summer, dat zingt Ozark mij vaak toe. Ik hoop dat die Erwin van jou ;) gelijk heeft!

 • Zezunja

  Ja! Ja! Pcies. Waar­schijn­lijk als ik had gedacht ik moet op nai­ni­le­vven een cursus geven dat ik dan wat vlugger van begrip was geweest.

 • Lilimoen

  Volgens mij is mijn verstand te klein om dit logje te begrijpen. Ik bedoel, 11 september is toch wel degelijk een bekende dag. Zezunja, misschien kan je even Manon raad­ple­gen om je geheugen op te frissen en anders stuur je haar maar onmid­del­lijk naar Portugal voor een onderzoek van mijn her­sen­cel­len.

 • Zezunja

  Lieve Lilimoen, dat heet ironie. Dat ik in mijn halfslaap dus absoluut niet meer wist waarom die datum een bel deed rinkelen.
  En ironische situaties zijn bij mij altijd een stukje waard.

 • Lilimoen

  Wel, ik dacht al zoiets, maar toch snap ik hem nog steeds niet en nu voel ik me hier erg de domme Belg. Het lijkt me het meest tactvol dat je me dit per­soon­lijk uitlegt bij een glas wijn. :)

 • Zezunja

  Meer dan dat ik me de domme Neder­lan­der voelde toen ik later écht wakker werd en weer wist wat 11 september ook alweer voor datum was, zit er niet achter hoor.
  Maar dat glas wijn sla ik zeker niet af.

 • Nina

  Ik vind het eigenlijk wel goed dat je niet voort­du­rend dat soort asso­ci­a­ties hebt met allerlei in principe onschul­di­ge data. In de loop van de geschie­de­nis is er al op zoveel dagen iets naars of mijlpaal-achtigs gebeurd, als je die data tot in het einde der tijden met van alles moet gaan asso­cie­ren heb je ook geen leven meer ;). Ik heb bij­voor­beeld nu al geen idee meer wanneer Theo van Gogh vermoord is, het was geloof ik ook zo’n nume­ro­lo­gisch inte­res­san­te datum, maar welke?

 • Sana

  Andersom is wél leuk, als je een beetje van elke cultuur shopt is er elke dag wel een mooi reden tot een heuglijke viering met taart en wijn en meer van dat.

 • Peet (de andere)

  Haha­ha­ha­ha, en dat je dan in je halfslaap nog zo’n mooie ver­kla­ring bedenkt ook… die toch wat minder waar blijkt (maar even mooi) als je wakker wordt.
  Erg bekend :)

 • sodade

  11 september was toen (2001) en is ook dit jaar een dinsdag, als ik me niet vergis…
  Afgezien van je des­o­ri­ën­ta­tie in half­s­la­pe­ri­ge toestand, kwam je volgens mijn bere­ke­ning met woensdag ook nog op de verkeerde weekdag uit ;)wat nefast kan zijn voor geplande afspraken die dag…

 • Zezunja

  Yup.
  Vandaar ook mijn for­mu­le­ring ‘en moe als ik was kwam ik uit op 11 september’.
  Geukkig ben ik soms ook écht wakker. ;)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.