Stukjes in het wild

Zezunja doet van knutselen

Let op, het is een eitje.

Men neme een foto­lijst­je ‘dat toch al stuk is’, eentje waarvan het glas al lang geleden sneuvelde en dat men toch maar steeds bewaarde, omdat men er misschien ooit nog iets leuks mee kon doen. Dát foto­lijst­je neme men en men hale het uit elkaar (pas op voor ver­dwaal­de glas­splin­ters).
Ver­vol­gens neme men een oude pizzadoos. Men schrape – in het beste geval – de uit­ge­droog­de tonijn van het karton of men vege – in het slechtste geval – het nieuwe leven uit de doos.
Dan legge men het ach­ter­kant­je van het lijstje op de pizzadoos en met een stan­ley­mes volge men de vorm van dat ach­ter­kant­je. Afhan­ke­lijk van de dikte van het lijstje kan men een tweede stuk karton uit­snij­den.
Daarna neme men een rol school­bord­plak­plas­tic (ver­krijg­baar bij Blokker) en men legge het stuk piz­za­doos­kar­ton op het plak­plas­tic. Men trekke met een potlood een lijn rond het stuk pizzadoos en men snijde het stuk school­bord­plas­tic uit.
Voor­zich­tig plakke men ver­vol­gens het school­bord­plak­plas­tic op het stuk piz­za­doos­kar­ton. Men wrijve het goed aan.
Tot slot zette men het getrans­for­meer­de stuk piz­za­doos­kar­ton in het nog-net-niet-afgedankte foto­lijst­je, men jasse een spijker in de muur, men schaffe wat krijtjes aan en voilà : een leitje om bood­schap­pen op te schrijven.

NB Piz­za­doos­kar­ton kan eigenlijk beter vervangen worden door chic, dik karton zonder ribbels, maar mijn ervaring reikt niet verder dan die pizzadoos.
NB Ik gok op 3x 3x 3x woord­waar­de.

15 reacties

 • De Huisvrouw

  Ik heb ook een krijtbord om bood­schap­pen op te schrijven (niet zo mooi als het jouwe natuur­lijk want gekocht ;) ) en eigenlijk is dat onprak­tisch want je neemt je bord toch niet mee naar de winkel en moet het dus nog eens op een papiertje over­schrij­ven.
  Het is dan wel weer goed om idiote teke­nin­gen en loze kreten op te kalken (mijn Geliefde’s tijd­ver­drijf)

 • Octavie

  De aan­voe­gen­de wijs is mijn favoriete wijs. Kan er niet genoeg van krijgen.
  Zo en nu rap naar de winkel om een stel nieuwe foto­lijst­jes te scoren. Of niet dan?

 • Lilimoen

  Wat jammer dat je enkel bat­te­rij­en, melk en nog ‑ik gok- twee andere producten kan aan­schaf­fen. Dat winkelen wordt een makkie en een goedkope zaak. Ik vind het wel een te gek zelf­ge­maakt bordje. Een Zezunja-krijtbordje in je winkeltje zou ook niet misstaan.

 • R van InR

  Tja, klinkt goed, maar het zwakke in dit verhaal is: “dat men toch maar steeds bewaarde”. Ik haat foto­lijst­jes en bewaar er geen!

 • Zezunja

  @ Kaat: ik zal het onthouden en alvast piz­za­do­zen ver­za­me­len…

  @ De Huisvrouw: Ja, dat is voor mijn lief ook een probleem, maar ik een heb een foto­gra­fisch geheugen, dus ik roep in de winkel een plaatje van het leitje op.
  En die kreten: bij ons staat er nu heel groot dat iedereen in ‘the house’ yeah moet zeggen. Heel Emile Ratelband allemaal.

  @ Octavie; Haha, ‘De aan­voe­gen­de wijs is mijn favoriete wijs’! Alsof het een liedje is.

  @ Soes: Dat is de West-Friese aan­voe­gen­de wijs, met benne. Daar klinkt mijn roots… ;)

  @ Octavie: *proest*

  @ Lilimoen: Wij doen hier nog deels aan her­sen­gym­nas­tiek. Dus alleen de belang­rij­ke dingen schrjven we op, die dingen die al dagen moeten. Het leitje is voor die dingen als zout of vaat­was­ta­blet­ten. Niet voor wat-eten-we-vanavond. Melk is iets dat we groot inkopen, dus daarom mag dat er ook op. ;)

  @ R van InR: Je bent niet kitsch genoeg voor dit project, gok ik. Helaas.

 • Virginie

  3x 3x 3x woord­waar­de komt precies uit! En het woord valt nog te leggen ook (in drie keer dan). Want dat is te ver­ge­lij­ken met het woord speel­goed­win­kel, wat ook precies op het bord past, in drie keer te leggen is (waarbij het bestaande woorden blijven), en je drie keer de drie keer woord­waar­de oplevert. Tja, wat kan ik zeggen, ik verveelde me een keer tijdens scrabble…

 • Zezunja

  Ha, piz­za­doos­kar­ton is inderdaad even lang als speel­goed­win­kel. Maar school­bord­plak­plas­tic komt niet helemaal uit. ;)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.